Windows 8 ve Windows 8.1 Yararlı Bilgiler

AlbinaReal

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar öncelikli olarak performanslarına bakıyoruz hemen hemen hiç bir fark yok diyebilirim daha sonra güvenliklerine bakıyoruz 8.1 daha güvenliğine bakıyoruz çok az bir fark var %5-10 civarı ve kendini koruyabiliyor bu sefer bu da aslında çok önemli bir insanın kendini koruması gibidir : )

Performans arttırmak istiyorsanız bu dediğim komutları cmd yi yönetici olarak çalıştırarak:

bcdedit /set disabledynamictick yes
bcdedit /set useplatformclock yes

bu ikisini uyguladıkdan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın bunlar fps artışı sağlarlar
microsoft un windows 7 de böyle bir hatası yok windows 7 de düzgün çalışmaktadır bu komutlar windows 8 ve 8.1 de bu komutlar düzgün çalışmadığı için bunları uyguluyoruz : )

performans larını başka nasıl arttırız diyorsanız driverlara gelelim
driverlar aslında çok önemlidir
sırayla :
chipset
sata
managent
graphics ekran kartları
sound ses
wireless
lan
vs..

hepsinin güncel olmasına dikkat edin windows 8 ile 8.1 de yoksa blue screen yani mavi ekran sorununuyla karşılaşabilirsiniz, : )

windows 8 de çalışan antivirusler den bahsedelim hemen hemen hepsi çalışmaktadır tek sorun bazı zaten piyasada ismini bile duymadığınız bir kaç tanesi çalışmamaktadır.

windows 8.1 de ise

norton
avast
bitdefender
emsisoft
f-secure
webroot
trendmicro
mcafee
avg
dr.web
e-scan
Not : Kaspersky blue screen vermektedir.
Eset hips çalışmamaktadır herşey güncel çalışmaktadır aslında çok da güzel virus siliyor :)
Microsoft Security Essentials çalışmaktadır.
Agnitum (Outspot) windows 8.1 de çalışmaktadır yalnız sistemi kitleyebiliyor.
G Data Blue screen.
Trustport denemedim : )
Avira denemedim büyük ihtimal kurmuyucaktır bile.

sistem hemen hemen her programı çalıştırmaktadır sorunsuz yalnız tek sorunumuz unutmayalım bunu hiç birşekilde bilinçsiz bir kullanıcı iseniz onarım programı windows 8.1 ile uyumlu değil ise yüklemeyin. windows 8 e hemen hemen hepsi uyumlu ama 8.1 sakın yğüklemeyin yoksa ayrıntılardan dolayı farklı farklı hatalar alabilirsiniz.

windows 7 ile kıyaslarsak 8, 8.1 i ısınma olayı 2,3 derece daha az tabi kalkıp bunun için format atmayın :)

Bir de windows aslında eksi olmasına rahmen düzenleyip yeni bir yenilik store yi gitirdi çok yararlı programlar ve bilgiler bulabilirsiniz aslında kurcalarsanız görürsünüz çoğu nette bulamadığınız yararlı bilgiler içerir tabi bazıları ingilizce, rusca ve cince olmakla beraber ne yazık ki bizim insanlarımız yatmayı seviyor

radio dinlemek istiyorsanız store den radio yazılımı veya tunein genelde yabancı radio dinlemek istiyorsanız webradio indirebilirsiniz.

daha fazla bilgi paylaşılıcaktır bu konu hakkında : )

Sistem hala tam olarak oturmamıştır. open ql blue screen mavi ekran hatası vermektedir. : ) bir kaç sonra bile verebilir yada hiç vermeyebilir, bazı antiviruslerle çakışmaktadır uyumlu oldukları halde, çoğu programla uyumsuzdur ne kadar uyumlu olasalar %3-5 gibi olağan dışı hatalarla karşılaşılabiliyor. bu yüzden windows 7 geri döndüm :)

çok yararli bilgiler arkadaşlar sizin yazdıklarını okudum bişey aklıma takıldı problem orjinal kullanmayışımızdan mı kaynaklanıyormu???

sorunun cevabını şöyle açıklıyım orjinal sürümlerdi hepsi : ) serialleri var yani..
ve şuna da cevap veriyim patchlı ne olursa olsun %99.9 bazı programlar hariç hiç bir zaman sorun çıkarmaz cracklar da %5 ihtimal var ama hiç bir şekilde ben bugüne kadar sıkıntı yaşamadım onca arşivim var. bu tarz kandırmacaları sana basit bir şekilde söyliyim yanlışda anlama işi başından salmak isteyen insanlar söyler bilmeyenler : )

tekrardan kurdum sistemi arkadaşlar şuanlık bir sıkıntı yok her hangi bir şekilde lütfen rica ediyorum sistem hızlandırma programları kurmayın aktif olanlarınıda kullanmayın tuneup, bitsum, iobit tarzı programlar pc nizde donma, kilitlenme yapabilir bu tüm işletim sistemleri için geçerlidir. kaspersky kurdum yeni sürüm çıkardı şimdilik sıkıntısız çalışıyor ilerleyen zamanlarda daha detaya inebiliriz battlefield 4 beta oynuyorum ve sıkıntısız 750mhz o.c gt 525m ile custum high ayar all high bir msaa kapalı şekilde 19-25 fps arası oynuyorum donmadan kasmadan bugsuz : ) bilginize.. iyi günler..

Windows 8.1 Msdn sürümü çıkmıştır arkadaşlar bilginize yalnız rtm den çok bir farkı olmadığını düşünüyorum : ) şuan indiriyorum. güncelleştirmelerle sorunları giderirler büyük ihtimal.

şöyle birşey de dikkattimi çekmiştir zamanla msdn diye indirdiğimiz her sürümün son uzantısına bakarsanız her zaman rtm dir : ) aslında msdn yazmaz msdn sadece tam sürüm anlamındaki yayımdır isim olarak kullanırlar uzantılar her zaman rtm olarak sonuçlandırılıyor. windows 7 de de bu böyledir aida64 programıyla bakarsanız rtm yazar msdn sürüm olduğu halde.

Антивирус Norton для Windows 8.1 Norton AntiVirus (2014)
Norton Internet Security (2014)
Norton 360
Norton 360 Premier Edition
Антивирус avast! для Windows 8.1 avast! Free Antivirus 2014
avast! Pro Antivirus 2014
avast! Internet Security 2014
avast! Premier 2014
Антивирус Касперского для Windows 8.1 Kaspersky Internet Security 2014
Антивирус Касперского 2014
Антивирус AVG для Windows 8.1 AVG Anti-Virus Free 2014
AVG Anti-Virus Pro 2014
AVG Internet Security 2014
AVG Premium Security 2014
Антивирус Dr.Web Dr.Web Security Space 9
Антивирус Dr.Web 9
Антивирус Comodo для Windows 8.1 Comodo Internet Security Premium
Comodo AntiVirus 2013
Comodo Internet Security Pro 2013
Сomodo Internet Security Complete 2013
Антивирус ESET NOD32 для Windows 8.1 Антивирус ESET NOD32 7
ESET NOD32 Smart Security 7
Антивирус Ashampoo для Windows 8.1 Ashampoo Anti-Virus 2014
Антивирус Emsisoft для Windows 8.1 Emsisoft Anti-Malware
Emsisoft Internet Security Pack
Антивирус TrustPort для Windows 8.1 TrustPort Antivirus 2014
TrustPort Internet Security 2014
TrustPort Total Protection 2014
Антивирус Panda для Windows 8.1 Panda Antivirus Pro 2014
Panda Internet Security 2014
Panda Global Protection 2014
Panda Gold Protection
Антивирус McAfee для Windows 8.1 McAfee Total Protection 2014
McAfee Internet Security 2014
McAfee AntiVirus Plus 2014
Антивирус eScan для Windows 8.1 eScan Anti-Virus 14
eScan Internet Security 14
Антивирус Trend Micro для Windows 8.1 Titanium Antivirus Plus 2014
Titanium Internet Security 2014
Titanium Maximum Security 2014
Антивирус F-Secure для Windows 8.1 F-Secure Internet Security 2014
F-Secure Anti-Virus 2014
Антивирус Agnitum Outpost Antivirus Pro
Outpost Security Suite PRO
Антивирус Webroot для Windows 8.1 Webroot SecureAnywhere AntiVirus 2014
Webroot SecureAnywhere Internet Security Plus 2014
Webroot SecureAnywhere Complete 2014
Антивирус Bitdefender для Windows 8.1 Bitdefender Antivirus Free Edition
Bitdefender Antivirus Plus 2014
Bitdefender Internet Security 2014
Bitdefender Total Security 2014

Çalışan Antivirüsler güncellendi.

Windows 8.1 Msdn bir kaç gündür kullanıyorum, her hangi bir sorun yok yalnız 2nd. intel hd 3000 driver olmadığından dolayı bazı sebeplere yol açabilir ilerde bellide olmaz açmayadabiliyor kendi anakartımın usb3 driveri hala olmadığı içn kendi driverında usb3 taktığım zaman kabloyu oynatmadıkça görmüyor yani biraz cinslik yapıyor diyelim, trustport kullanıyorum antivirus olarak bir sorun yok eset,kaspersky sorun yaşatmıştı uyumlu olduğu halde. videoların kaliteli güzel bir sıkıntı yok bazı sebeplere yok açan görüntü bozukları windows7 de videolarda yaşananlar Windows 8 de yok.

çok kısa bir süreye daha ihtiyacı var tabi ki ama Windows 7 den kat kat iyidir driverlarınız tam ise bir de benim gibi bir kullanıcı değilseniz her kullanıcı için tamdır. Render ve bazı programları yüklü olması gerekiyor bende ve uyumsuzluk pluginlerde sorunlar yaşatabiliyor zamanla çözülüyor ama bazen kullanıcı çözebiliyorsa çözemiyorsa çıkmasını bekliyorsun burda tam bir eziyet ama internette takılıyorum, driverları tam, oyunda oynuyorum diyorsan Windows 8.1 geçiş yapabilirsiniz.

notebookumu yeni aldım windows 8 yüklü windows 8.1 yüklemeyi düşündüm geçen ama tam oturmamıştır diye vazgeçtim:)

SqooK bende
İntel core 2 duo 2,66 işlemci
HD6870 256 bit 1 gb ekran kartı
2 gb ddr2 800 mhz ram
11 tb 7200 rpm sata 2 HDD var
bu sistemle w8 de oyun oynayabilirmiyim ? yoksa w7 daha mı iyi olur ?

SqooK bende
İntel core 2 duo 2,66 işlemci
HD6870 256 bit 1 gb ekran kartı
2 gb ddr2 800 mhz ram
11 tb 7200 rpm sata 2 HDD var
bu sistemle w8 de oyun oynayabilirmiyim ? yoksa w7 daha mı iyi olur ?

tabi çok rahat oynarsın sıkıntı olmaz Windows 7 den daha akıcı bir renderi var o yüzden daha iyi fps alabiliceğinizi düşünüyorum ve Windows 7 deki bazı akıcılıklar tamamen Windows 8 ve 8.1 de giderilmiştir ve Windows 8 devride bitti artık tamamiyle Windows 8.1 geçildi ve msdn sürüm de yayınlandı çok basit güvenlik hataları hariç çok büyük bir hatanın olucağınıda düşünmüyorum bence yeterince prof olmuş diyebilirim . 8 veya 8.1 ... 8.2 gibi düşünceleri olursa zaten Microsoft un Mac Os dan özentilikdir başka hiç bir şey değildir. ve Windows 8 de gördüğüm en önemli özelliklik Windows 7 de dahil tüm işletim sistemlerine göre hdd performansı %20 en az daha performanslı bunu kullanan herkes farkedebilir.

Windows 7 den daha iyi bir sistem Windows 8.1 onu söyleyebilirim daha performanslı ve daha kullanışlı benim için öyle menülermiş yok grafiklermiş çokda önemli değil çabuk alışırım. böyle şeylere kafa yormayın önemli olan aslında nasıl bir sistem olduğudur. Windows 8 ile bir kıyaslama yapamayız çünkü Windows 8 denemeydi sorunlar giderildi vs... sonra Windows 8.1 çıktı msdn sürüm de yayınlandı son 2 hafta içinde 1 haftadır da nete düştü ve kullanıyorum bir sorunum yok şimdilik : ) aşağı yukarı 7,8 aydır kullanıyorum yanlışda hatırlıyor olabilirim Windows 7 e göre çok memnunum çok fazla ayrıntılı fark var.

Konuyla alakası olmayacak ama ,madem seni bulduk bi kaç soru daha soralım :D

i5 mi ? Amd Fx X8 mi ?

fx-8 daha iyidir i5 göre ama masaüstüyse : )

Masaüstümden bir görüntü :D
Bayağı sevdim ben bu sistemi

desktop programlarını internetten ücretsiz bulabilirsin arka plan sadece değişmiş yoksa fark eden bişey yok.....:D

fx-8 daha iyi kusura bakmayın beyler geç dönüyorum windows 8.1 den şuan yemin ediyorum gına geldi aşağı yukar 10-15 saatimi çaldı 1 haftadır dpc_.. blue mavi ekran hatası yüzünden en son töhbe ettim daha windows 7 e döndüm o.c yapıyorsun sıkıntı cıkarıyor wireless kuruyorsun sıkıntı cıkarıyor herşey sıkıntı internette araştırıyorsun en az benım gibi 1000 kullanıcı var çözüm yok :D

Geri