Windows 7'deki gizli Tanrı Modu nasıl açılır?

dreammaker

New member
Reaction score
0

Kullanıcıların, işletim sisteminin tüm denetim ayarlarına tek bir klasörden erişmesine olanak veren gizli “TanrıModu” (GodMode) özelliğinin keşfi, Windows tutkunlarını heyecanlandırdı.

Windows 7’de yeni bir klasör oluşturup, bu klasörün adının sonuna belirli bir karakter kümesi ekleyerek, fare imlecinin görünümünü değiştirmekten yeni bir sabit sürücü bölümü oluşturmaya kadar her şeyi yapabileceğiniz bir konuma sahip olabilirsiniz.

Bu hilenin Windows Vista’da da çalıştığı rivayet ediliyor, ancak uyarılar 32 bit Vista’da düzgün işleyen bu yöntemin işletim sisteminin 64 bit sürümünde çökmelere neden olabileceği yönünde.

“TanrıModu”na girmek için yapılması gereken, yeni bir klasör oluşturup bu klasörün adını aşağıdaki gibi değiştirmek:

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Bunu yaptıktan sonra klasörün simgesi Denetim Masası simgesine dönüşecek ve içinde pek çok ayar bulunacak. Windows’unuzu ölümsüzleştirmeyeceği kesin ancak tüm denetimlere ulaşmak için kullanışlı bir yöntem.

Microsoft’a bu özelliğin ayrıntılarını ve fikrin nereden geldiğini sorduk. Ancak Redmond’dan henüz bir açıklama gelmedi.

ALINTIDIR HİÇ BİR ŞEKİLDE DENENMEMİŞTİR SADECE MERAK DUYAN ARKADAŞLAR İÇİN BİLGİ AMACIYLA PAYLAŞILMIŞTIR.

ulash aynı konuyu baya bi önce paylaşmıştı

linki bulabilirsem veririm burdan ...

çok faydalı olabilir. denedim oldu:)

hahaha insanları iyi kandırıyolar adam bide üşenmemiş hikaye yazmış 64bitde sorun çıkabilir diye.Godmodeyle alakası yok abc diye klasör yapsanızda olur verilen kodda denetim masasının regedit kodu.Yani uzun yoldan denetim masasının kısayolunu oluşturuyosunuz bunuda millete 'büyük sır' diye kakalıyolar:)

hımmm.. çok etkileyici değil açıkçası.. bildiğiniz denetim masası kısayollarını içinde bulunduruyor.. olay bu kadar..

Haber bu şekilde olmamalıydı.

God Modun karşılığı Allah Modudur.

İngilizler tanrı demez god der ve hristiyanlığın ilahi(allahtan gelmiş) bir din olarak kabul ediyorsak godun karşılığı allahtır.

paylaşımı gördüm okudum ve uyguladım, HARİKA birşey, özellikle teşekkür etmek için oturum açıp yazıyorum, böylesi bir güzelliği paylaştığınız için. hakikaten süper bi klasör oldu, herşeyi tek klasör içinden takip etmek

hahaha insanları iyi kandırıyolar adam bide üşenmemiş hikaye yazmış 64bitde sorun çıkabilir diye.Godmodeyle alakası yok abc diye klasör yapsanızda olur verilen kodda denetim masasının regedit kodu.Yani uzun yoldan denetim masasının kısayolunu oluşturuyosunuz bunuda millete 'büyük sır' diye kakalıyolar:)

çok teşekkürler, bak godmode ile alakası olmadığını senin söylemenle öğrendim, test ettim ve doğru çıktı, ancak bunu bu uslup ile değilde daha güzel bir uslüp ile anlatsaydın bence konuyu açandan daha çok prim yapardın.

bal satan balı satamamış, ama sirke satan küp küp sirke satmış derler, satmasını bilmek lazım. bu uslüp ile ???

ama yine de teşekkürler

teşekkürler dediğini yaptım bana ters geldiği için ismini sadece mode olarak değiştirdim.

denetim masasının bu açılımı da güzel.. teşekkürler paylaşım için

illa bi saçmalık olacak yani ben god yerine har yazdım oldu oraya ne yazsanız oluyo

ismine kendi adımı yazıdm yine oldu..bütün ayarları bir yere topluyor..ama senin verdiğin isim sakıncalı

Geri