Windows 7'de Neler Var Neler!!!

WaTcHFuL

EVERYWHERE
Reaction score
0
Bizim Muhattap Olduğumuz Tek Gerçek Zihnimizde Yaş
1.jpg

Sistem kaynaklarını daha verimli kullanan, az yer kaplayan ve daha az enerji harcayan bir sistem bu. Home Edition için 1 GHz ve üstü hızda işlemci, 1 GB ve üstü RAM (32-bit) ve asgari 16Gb sabit disk alanına sahip olanlar Windows 7’yi rahatlıkla kurup çalıştırabiliyor.

2.jpg

Zamanında XP’den Vista’ya geçen veya geçmeyi planlayanların karşılaştığı uyumluluk sorunları Vista’dan 7’ye geçişte bizi fazla yorrmayacak. Zira Vista altyapısı üzerinde geliştirilen Windows 7’de selefinin açıkları bu anlamda kapatılmış.

3.jpg

Ancak hala XP’de duran ev ve iş kullanıcılarının ise 7’ye yükseltme yapması daha zor. Bu kullanıcılara Microsoft’un önerisi, ‘temiz’ yükleme, yani gerekli dosyaları yedekleyip 7’yi sıfırdan kurmak.

4.jpg

u iş biraz masraflı ve zaman alıcı olabilir. Ancak iyi haber şu ki, Windows 7’nin yeniliklerinden olan ‘Sanal XP modu’ çalıştırıldığında XP’de daha iyi çalıştığını düşündüğünüiz donanım sürücülerini Windows 7 de işletebiliyor. Yalnız XP Modu için bilgisayarınızın asgari 2GB RAM’e ve 32GB disk alanına sahip olması gerekiyor.

5.jpg

XP ve Vista’dan Internet Explorer gibi bazı programların kaldırılamıyor oluşunu sürekli tepki toplamıştır. Microsoft Windows 7’de bu soruna da el atmış ve kullanıcıya istediği programı kaldırma serbestisi tanımış. Biz yine de bilhassa pek kullanışlı ve şık Media Player’ı kaldırmamanızı tavsiye ediyoruz.

6.jpg

Windows 7’yi kurup çalıştırdıktan sonra karşılaştığınız masaüstü ilk bakışta Vista’dan pek farklı görünmüyor. Biraz kurcalamaya başlayınca yenilikleri tespit edebiliyoruz. Örneğin Vista’da yeri değiştirilemeyen masaüstü gereçleri (widgets) 7’de istenen yere taşınabiliyor.

7.jpg

Ancak ekranda en çok beğendiğimiz ve sürekli başvurduğumuz yenilik, görev çubuğunda açık olarak görülen program ikonlarının pencereleri ‘thumbnail’ olarak göstermesi.

8.jpg

Aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü üzere, örneğin o sırada minimize edilmiş tarayıcı pencerelerini tümden görmek istediğinizde, IE ikonunun üzerine geliyorsunuz ve o sırada çalışır durumda olan IE pencerelerini ‘gerçek’ olarak size gösteriyor. Pencerede video bile çalışıyor olsa pencerecikte onu görebiliyorsunuz.

9.jpg

Yine görev çubuğundaki her hangi bir ikona sağ tıkladığınızda (bkz. aşağıdaki resim), o programla en çok kullandığınız dosyalar veya en sık ziyaret ettiğiniz web sitelerinin listesini size gösteriyor. Bu arada ikonların boyutlarını değiştirmek, elbette ki, mümkün.

10.jpg

Pencere konumlamasına ilişkin bir başka yeni ve hoş işlev, masaüstündek açık durumda olan çok sayıdaki pencereden çabucak kurtulabiliyor olmanız. Kullandığınız pencerenin üst şeridinden imleçle tutup hafifçe titreştirdiğinizde, masasütünde kalabalık yaratan diğer tüm pencereler minimize oluyor.

11.jpg

Aynı işlemi tekrar ettiğinizde kaybolan pencereler geri geliyor.
Yine üst şeritten tuttuğunuz pencereyi imleç ekranın üst sınırına değecek şekilde (bkz. aşağıdaki resim) yukarı taşıdığınızda pencereniz tüm ekranı kaplıyor, yani ‘maximize’ oluyor.

12.jpg

Aynı yerden tutup hafif üst sınırdan uzaklaştırırsanız eski boyutuna geri geliyor.
Üçüncü ve son olarak, yan yana iki pencere kullanmanız gerekiyorsa, her bir pencereyi tek tek tepesinden tutup sağ ve sol ekran sınırına getiriyorsunuz ve tuttuğunuz pencere götürdüğünüz duvara dayalı olarak ekranın tam yarısını dolduruveriyor.

13.jpg

Yine masaüstünüzde açık durumda çok sayıda pencere var ve siz ana masaüstündeki bir dosyayı görüp açmak istiyorsunuz. Bunun için Başlat mönüsünde uzun uzun dosya aramak zorunda değilsiniz.

14.jpg

İmlecinizi görev çubuğunun en sağ ucundaki minik gri dikdörtgenin (bkz. aşağıdaki resim) üstüne getirdiğinize ekrandaki tüm penceler, sadece dış çizgileri kalacak şekilde, saydamlaşıyor ve siz masaüstünü görüyorsunuz.

15.jpg

Dikdörtgene tıklarsanız ana masaüstünde kalır, tıklamadan geri çekilirseniz silikleşen pencerelerinize geri kavuşursunuz

16.jpg

Windows 7’nin mult-touch dokunmatik ekran desteğiyle geldiğini söyleyelim. Yani monitörünüz dokunmatikse ekstra bir yazılım yüklemenize gerek kalmıyor. Sistem kaynaklarını çok daha verimli kullanabilen Windows 7’nin netbook’lar için “light’ versiyonu da mevcut.

17.jpg

Multimedya dosyalarını başka bir cihazda oynatmanıza veya göstermenize imkan veren ‘Play To’ komutu ve aratacağınız sözcüğün harflerini girdikçe çalışmaya başlayan ve sonuçları kategoriler halinde gösteren arama motoru da gayet kullanışlı görünüyor. Kaynak: CNET Türkiye

18.jpg

Windows 7 sürümlerinin son kullanıcı önerilen liste fiyatları ise ''Windows 7 Home Basic'' için 123 dolar, ''Windows 7 Home Premium'' için 145 dolar, ''Windows 7 Professional'' için 236 dolar ve ''Windows 7 Ultimate'' için 250 dolar.

kaynak

teşekürler bilgiler için birde meraktan soruyorum 13. resimde masa üstü aracı olarak neyi kullanmışlar?? :D

Bende bilmiyorum açıkçası :)

Şimdi Ben xp den gecerKen Tam anlamadım Driwer Sorunu ilemi karsılasıcam.​

ThanKs Daı.

Simdi bununla 7600 rtm arasındaki farklar neler,aynısı degil galiba benim bildigim rtm de masaustu vista gibi orjinalde daha degisik .hersey orta logoda.

teşekurler kardeş

arkadaşlar ingilizce windows 7 orjinal 4.78 GB forumlara düştü. tabii 32 bit + 64 bit toplam 4,78 gb

ben şu psikoloji merak ediyorum yahu arkadaşlar ısrarla windows7 ye geçmesini neden istiyorsunuz insanların bunun psikolojisi ben geçtim ama çoğunluk geçmedi bende bir sorunmu var acaba deyip haydi şu milletide windows7 ye geçirteyim diyerekten kolları sıvamak değilde nedir ?

komplo teori hastası değilim iyiki yoksa sizin microsoft ajanı olduğunuzu düşüneceğim :D

ben şu psikoloji merak ediyorum yahu arkadaşlar ısrarla windows7 ye geçmesini neden istiyorsunuz insanların bunun psikolojisi ben geçtim ama çoğunluk geçmedi bende bir sorunmu var acaba deyip haydi şu milletide windows7 ye geçirteyim diyerekten kolları sıvamak değilde nedir ?

komplo teori hastası değilim iyiki yoksa sizin microsoft ajanı olduğunuzu düşüneceğim :D

:) Yok öyle birşey. :)

Her sürümün kullanıcıları farklı sonuçta.

Ben şahsen hala XP'ye devam derim.

Bazı resimlerin alakası yok Win7 ile :cool:

Vista'ya beklemeden geçtik bir sürü sorunla karşılaştık. Altyapısı Vista olan arkadaşlar rahatlıkla geçebilirler Win7'ye.XP'ciler de geçebilir tabi. Ama hala XP diyorum..

Teşekkürler Murat Abi

cok güzel bi yazı olmus, ellerine saglık

Geri