windows 7 yi kuramıyorum lütfen yardım edin

erdem299

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar iyi akşamlar.

win 7 32 bit kullanıyorum 64 bit kullanmaya karar verdim ama yükleyemiyorum. sayısız format attım böyle birşey ilkkez başıma geldi.
cd yi takıyorum siyah ekranda windows loading diyor. tam starting diye yazı geliyor

ve bilgisayar baştan açılıyor. farklı olarak norton ghost var onuda denedim aynını yaptı. yani cd ve usb lere karşı boot u engellemiş/engellenmiş tam anlamıyorum. yardım ve önerilerinizi bekliyorum.

Biosu sıfırlayıp öyle deneyin.

Anakartınız x64 destekli mi ?

İşlemcin X86 tabanlı yani 32 bit ise 64 bit işletim sistemini kurdurmayacaktır. Yani anakartın ve işlemcin kurmak istediğin sistemin ne olacağına karar verir.

Bu mesajdan sonra çok yol denedim. Size yeni ram taktım dememiştim bende sebebinin ram yüzünden olduğunu anlamadığım için yeni ramden bahsetmedim. Rahatsızlığı çözdüm;

pc ye 8gb ram takmıştım. 2+1 vardı. 8+2 yapmıştım. 32 bit windowsda 10gb görüyor ama 3 gb kullanabiliyordum. 10 gb tamamını kullanmak için 64 bit yüklemeye çalışırken bir türlü olmuyordu. 8gb lık ram i çıkarttım. Tahmin ettiğim gibi oldu, çalıştı. 64 biti kurdum. 8 gb ram i taktım ama yine aynı problem oldu. Tam windows başlatılıyor yazısı çıktı derken restart. Ve döngü halinde bu şekilde oldu. Tüm ramleri çıkarttım sadece 8 gb ı taktım bu seferde mavi ekran hata yazıları... Anladığım kadarıyla 8 gb ı desteklemiyor. 4 gb la değiştirmeyi düşünüyorum 8 i inşallah o olur.

Bu mesajdan sonra çok yol denedim. Size yeni ram taktım dememiştim bende sebebinin ram yüzünden olduğunu anlamadığım için yeni ramden bahsetmedim. Rahatsızlığı çözdüm;

pc ye 8gb ram takmıştım. 2+1 vardı. 8+2 yapmıştım. 32 bit windowsda 10gb görüyor ama 3 gb kullanabiliyordum. 10 gb tamamını kullanmak için 64 bit yüklemeye çalışırken bir türlü olmuyordu. 8gb lık ram i çıkarttım. Tahmin ettiğim gibi oldu, çalıştı. 64 biti kurdum. 8 gb ram i taktım ama yine aynı problem oldu. Tam windows başlatılıyor yazısı çıktı derken restart. Ve döngü halinde bu şekilde oldu. Tüm ramleri çıkarttım sadece 8 gb ı taktım bu seferde mavi ekran hata yazıları... Anladığım kadarıyla 8 gb ı desteklemiyor. 4 gb la değiştirmeyi düşünüyorum 8 i inşallah o olur.

incici dedected :) :001_tt2:

demek ki panpalar yardım edememiş :)

İşlemcin X86 tabanlı yani 32 bit ise 64 bit işletim sistemini kurdurmayacaktır. Yani anakartın ve işlemcin kurmak istediğin sistemin ne olacağına karar verir. aynen katılıyorum

yorum yazarken mantıklı yazın arkadaslar. 10 gb ram takmıs makına onu gormus 10 gb ramı goren makına 64 bıtı de destekler. sorun su o 2 tane ram takman. 8 bg ram ıle 2 gb ram arasındakı saat ve frekans hızı tutmuyorsa 64 bıtte sorun yapıyordur. 2 gb yada 8 gb cıkar ole dene yanı tek ramle format at

yorum yazarken mantıklı yazın arkadaslar. 10 gb ram takmıs makına onu gormus 10 gb ramı goren makına 64 bıtı de destekler. sorun su o 2 tane ram takman. 8 bg ram ıle 2 gb ram arasındakı saat ve frekans hızı tutmuyorsa 64 bıtte sorun yapıyordur. 2 gb yada 8 gb cıkar ole dene yanı tek ramle format at

o da olmadı. tek başına 8 de olmuyor. 2+4 de olmuyor. bende 2+2 taktım çaresiz. yorumlarınız çok teşekkürler.

Geri