Windows 7 Tema Sorunu

turkasoft

New member
Reaction score
0
merhaba arkadaşlar benim windows 7nin temasıyla ilgili bi sorunum var bu sorun için birde bi video çektim onu izleyip bana yardım ederseniz çok sevinirim

bu arada virüs girmiş demeyin daha 3 gün önce pcye format attım bu sorunda benim şuanda üzerinde çalıştığım bi xp için internetten indirdiğim bi vista temasından dolayı oldu adı insprit temaydı ben denemek için bi kurum dedim bakım nasıl çalışacak sonra silerim nasıl olsa diyip kurdum fakat daha kurar kurmaz windows klasiğe döndü sistem ve şuanda hiç bi şekilde değişmiyor... + çözüm format demeyin formattan sonra toplam 25 gb lik bi indirme yaptım netten onları daha zor bulurum :) hepsi ayrı ayrı şey çünki :)

buyrun videonun linki.

YouTube - Windows 7 Aero Tema Sorunu - HackHell

öncelikle kayit defterinden baslayalim,
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\DWM
Anahtarindaki EnableAeroPeek degeri "1" olarak kayitlimi ? degilse, uyarliyoruz,"1" Degerini
Daha sonra görev yöneticimizde Servisler > Masaüstü Pencere Yönetimi (DWM, Aero için) calisiyormu ? Kontrol sonunda gerekiyorsa bilgisayari yeniden baslatip, arka plan özelliginden istediginiz aero dizayni tekrar aktif hale getirmis olacaksiniz, bu cözüm yolunun disinda ki sorunlar icin windows sorun giderme bölümünden masaüstü arka plan aero 'sorunu olarak yardim almak mümkün, kolay gelsin, iyi forumlar,

öncelikle basit olarak deneyelim olmazsa diger yöntemleri deneriz.

tema degişim ekranindaki kaydedilmeyen tema yazan seçeneği, temayi kaydetten kaydedin.
daha sonra çalisan herhangi bir temayi secerek uygulayin.
tekrar daha önce kaydet dediginiz temalarim secenegi altinda bulunan temayi üzerinde sağ tiklayarak
sil deyiniz.

kolayliklar,

yardımlarınız için teşekkür ederim fakat ikiniz verdiği yöntemde olmadı zaten bu 2 yöntemide daha önce denedim...

acaba başka bi yolu programı varmıdır bu işin ?

bilgisayarinizi güvenli modda açiniz daha önce internetten indirip yüklediginiz soruna neden olan dosyalari

el ile bulup siliniz. genellikle kullanicilar appdata/themes kalasöründe bulunur. görmek için denetim masasi klasör seçeneklerinden gizli dosya ve sürücüleri gösteri secip açiniz.

not:güvenli modda açmak için bilgisayarinizi resetleyiniz açilirken f8 tuşuna basiniz secenek çikacaktir.

bunlarin hiç birini yapamazsaniz sistem geri yüklemeden windowsu sağlikli çalistiği bir tarih secip geri yükleyiniz kişisel verileriniz kaybolmaz windowssunuz düzelir.

yukarda anlatdigim cözüm yolunun disinda asagidaki 2.yöntem umarim daha iyi anlasilir, resimdeki gibi..
25hhmjk.png

bu gece yarisi cözüm üretecek enerji bende simdilik tükendi yarin devam :sigara:

malesef daha önce bunuda denemiştim olmadı dediğim gibi tüm siteleri gezdim bu konuyla ilgili malesef bi çözüm bulamadım :S

buda olmadı malesef :S

bi resim paylaştın bakın sürekli böyle kalıyor seçtiğim temada arka plan değişiyor bi pencereler ve explorer bu şekilde bide sağ klik fln.

e44cddc971b55dc4a4c9afd085f6fb33.png

masa üzerine sag tiklayip >kisisellestir>acilan pencerede asagida sagda görüntü yazan yere bas> acilan pencerede üstde sagda cözünürlügü ayarla 'ya bas >yeni pencerede ki gelismis ayarlara tikla >burada(grafik karti özelliklerini barindiran bölüm Olacak )monitör 'E tIKla>en asagidaki Renkler butonunda " gercek Renk 32Bit veya üstü secip Tamamliyoruz. bu islemler aero servisine puanimizin grafik kartimizin sürücüsünün de yeterli ve aktuel oldugunu varsayarak, pencere renklerinin ve tüm aero özelliklerinin saydam olmasinda basariya götürecekdir,, iyi forumlar,,
2cqcig1.png

arkadaşlar başka bi yöntemi yokmudur bunun ya :/

lütfen başka bi yöntemi varsa söyleyin hem bunun sadece bana faydası olmicak benim gibi eminim bir çok arkadaşın bu yönden sorunu vardır....

neyse arkadaşlar sorunumu format atarak çözdüm. sanırım bi sistem dosyası fln silinmişti o yüzden öyle bir sorun yapıyordu şimdi gayet güzel çalışıyor bilisayar :) bu arada tüm yardımda bulunan herkeze ayrıca teşekkür ederim!

kardeşim bende de aynı problem oluştu.. yeni tema yükledim sonra yükledim sonra bu temaları kaldırdım fakat bilgisayarım windows klasiğe döndü aero özellikleri gitti...

Geri