Windows 7 Microsoft'un sonu olabilir!

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
20091110114912_windows7.jpg

Windows 7 Microsoft'un sonunu mu hazırlıyor?

Çok tartışılacak iddia: "Windows 7'nin çok iyi satması Microsoft'un sonunu hazırlayabilir!"

Satışlar tavan yaparken tanınmış bir isim bu başarının Microsoft için zararlı olabileceğini belirtiyor. Sizlerle daha önce paylaştığımız NPD Group raporlarından hatırlayabileceğiniz gibi Windows 7 satışları yükseliyor. Ancak bu haberi herkes iyi yorumlamıyor.

Yönetim danışmanlığı şirketi olan Galbraith Management Consultants'ın kurucusu ve başkanı olan Jay R. Galbraith bunun Microsoft için olası en kötü haber olduğunu söylüyor. Microsoft'u yazılımın General Motors'u yapabileceğini iddia ediyor. GM ile vurguladığı anlam ise eski, tarih, geçmiş, önemsiz ve yıkıma giden oluyor. Windows 7'nin başarısının bunu hızlandıracağını iddia ediyor.

Galbraith'e göre Microsoft geleceğe dönük olarak masaüstü yazılımlardan ziyade diğer cihazlara ve bulut bilgi işleme odaklanmalı. Galbraith durumu şu sözlerle açıklıyor: "Olabilecek en kötü şey Windows 7'nin başarısı. Bu başarı şirket yönetiminin tekrar masaüstü yazılıma odaklanmasına sebep olacak."

Microsoft'un yenilenmesi gerekli

Jay R. Galbraith'in analizlerine göre tüketiciler masaüstünden akıllı telefonlara ve diğer ürünlere yöneliyor. Masaüstü pazarı önümüzdeki yıllarda daralacak ve yüksek kar, yüksek pazar payı Microsoft'un bunu görmesine engel olacak. Sonuçta General Motors gibi zirvedeyken geride kalmış ve bu pazarda sıkışmış olacaklar."

Galbraith, Microsoft'un bir ev temizliği yapması gerektiğini ve eski şekilde düşünen, iş yapan yöneticileri değiştirmeye ihtiyacı olduğunu belirtiyor. Ona göre şu an Microsoft'un başına gelebilecek en iyi şey, rakipleri olan Apple ve Google'dan ağır darbe alması ve bunun şokuyla durumun ne kadar kritik olduğunun farkına varması. Bu sayede Microsoft'un rekabeti çok geç olmadan canlanabilir.

Bu tanınmış ismin tavsiyesi Steve Ballmer'ın hızlı hareket ederek Microsoft'u dönüştürecek bir projeye kendisi girişmesi ya da bunu yapabilecek bir yöneticiyi başa getirmesi oluyor.

Bilgi için: Microsoft

Olabilir ama microsoft biraz daha rahat cünkü tekel rakipleri yok sayılır ama yazıda anlatıldığı gibi bu herzaman böyle sürmez(akıllı telefon pazarında artık üreticiler kendi programlarını yazmaktalar,portatif müzik calarlarda ise neredeyse her firma kendi yazılımlarını kullanmakta ve her ay yenilenmekte galiba bunlarda başlangıc)

Ben geleceğin yazılım devi olarak Google görüyorum mikrosoft ve diğerlerini çokta uzak olmıyan bir zamanda ezicektir

microsoft eindows değil sadece office wisual studio ve swlservere kalsa yine yıkılmaz yazılımda onu alt edecek firma yok flasha bile alternatif çıkardı çok boş bir konu

google ve microsoft çok farklı alanlardan kendine rakipler sadece. saçma bi düşünce windows 8 ve 9 hazırlanmışken hemde =)

yazdığıma pek düşünmeden karşılık verilmiş Google sadece bir arama motoru olmaktan uzaklaştı kendini her alanda sınıyor google mobil işletim sistemini piyasaya sürdü ve şimdiden HTC, Samsung,MİO gibi devler yeni modellerinde kullanmaya başladı sıradaki adımın birilerini desteklemek yerine kendi adına işletim sistemi çıkarmak olduğunu düşünüyorum

Geri