Windows 7 Kurdum işletim sistemi seçenekleri gelmiyor ?

mhmmtcn

New member
Reaction score
0
arkadaşlar benim pc de C sürücüsünde xp D sürücüsünde de win server 2003 kurulu
xp kuruluyken hepinizinde bildiği gibi xp demi açayım server 2003 demi diye sorardı am şimdi sormuyor direk win 7 de açıyor bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim

bilgisayarım sağ tuş özelliklerdeki gelişmiş başlangıç ve kurtarma konsoluna baktım sadece win 7 gözüküyor xp deiki gibi düzenlemeyede izin vermiyor

arkadaşım konuyu anlattığın gibi aynı sorun bende de oldu bende 3 işletim seçeneği kuruluydu c : vista d: 2003 server e: xp kurulu idi daha önce c de vista kurulu olduğu için ilk açılışta dos ortamda vista sayaçla geri sayarak açıyordu eğer istersen değiştirip diğer işletim sistemlerinide açıyordu bende vistanın kurulu olduğu c : formatlayıp windows 7 kurunca seçenekler gitti ve windows 7 yi direk açıyor gerçi üzerinde pek çalışma yapamadım ama yinede bakacağım başka bir arkadalarda bu kunuyla ilgilenirse sadece ikimiz için değil daha pekçok arkadaşlar bu sorunu yaşacak şimdi bu sorunu çözelim herkese kolay gelsin

win 7 nin bilgisayarıma sağ tıkla özelliklerine gir boot yani ilk açılış ayarlarında ilk açılış sistemini hangisini istiyorsan ona çevir kolay gelsin

mbr kaydı silinmiş normaldir bunu vistada yapar win 7 de mbr yi yeniden oluştur sorun ortadan kalkar

win 7 nin bilgisayarıma sağ tıkla özelliklerine gir boot yani ilk açılış ayarlarında ilk açılış sistemini hangisini istiyorsan ona çevir kolay gelsin

arkadaşlar benim sorun biraz daha farklı ama yer bura mıdır değilmidir billmiyorum sorunum benim laptoba arkadşımın win7 cd ile kurulum yaptık kurarken herhangi biçimlendirme seceneği gelmedi ahyrıca kurulum bittikten soran bilgisyarımı sağ tıkladığımda toshıba olan laptop casper görünüyordu ayrıca crak yaptıktan sonra kapatıp açtığımızda ,ise daha açılmadı yardım lütfen forumdan indirp mi yükleyeyeminyoksa ayn cd işe yararmı

öncelikle geçmiş olsun öncelikle format attığınız discin içeriğini biliyormusunuz zira bazı firmalar toplu lisans alarak kendilerine has windows işletim sistemi hazırlatıyorlar ve siz satın alırkende orjinal windows değilde sadece geri yükleme cd si veriyorlar bence bir cd satanlara gidip sorun onlarda çoğunlukla oluyor temiz bir win 7 dvd si alın ve sıfır yükleme yapın yükseltme yaparak kurmayın sorun yaşayabilirsiniz

dediğin gibi bana cd vermediler recovery cd vardıı önce win7 orjınal dvd casper nirvana aldık arkaşa onun dvd si orjınal yanii onunla kurduk kurdu sorun çıkarmadı. kurulum bittikten sonra bilgisayrı sağ tıkladım ve toshıba A300 olan bilgisayarım casper yazıyoo bu cd ile tekrar kurarsam casper menusünü nasıl değiştrirm ayrıca yükseltme yapmadan kurdum içindeki dosylarıda old diye dosyada toparlamışt açamayınca tekrar kurtarma cd ile kurdum c ve d hepsi tekrar ilk gün gibi oldu her şey oldu

arkadaş dediğim gibi sende orjinal win 7 dvd si yok hepsi firmalar için hazırlananı ve üzerinde değişiklik yapamazsın yapsanda sorunların olur

ah keşke türkiyede olsam hemen gider alırım ama şu anda afganistandayım be kardeşim yoksa senin başını şişirmem netten alacaz ama bağlantı çok yavaş msn de bile görüşemiyoruz camda nasıl indirebilimki 4 gb bir programı değilmii artık 1 haftada iner herhalde

bak buna üzüldüm kardeşim yalnız o 4,5 gb olan tüm sürümleri içinde barındırandır bence windows 7 ultimate tr 32 bit i indir o 2,5 gb kadardır

Geri