Windows 7 Ekran Kartı Sorunu

okkaliokan

New member
Reaction score
0
hp Pavilion dv6770et laptopa windows 7 64 bit kurdum. Yaklaşık 6 aydır problem yaşamıyorudum. Daha sonra sanıyorum windows güncellemesi sonucu birbirine girmiş 20-30 ekran gibi görüntü ile karşılaştım. Bilgiyarı güvenli modda başlattım ve nvidia 8400m gs model ekran kartını kaldırdım. Sorun yoktu. (oyun oynamıyorum) kardeşim sanırım tekrar kurdu ekran kartı sürücülerini ve ben format attım. Bilgisayarın ilk başlangıcında sanırım dos ekranı orada dahi ekran birbirine giriyordu. Zar zor hallettim şansım yaver gitti windows yüklendi. Güncelleştirme ve donanım sürücüleri yüklenirken nvidia 8400m gs sürücülerini yüklemedim. Yine problem yoktu. Fakat kaşıntı sonucu nvidianın kendi sitesinden güncel sürücüleri indirdim kurdum. Sonuç: şuan bilgisayarı açtığımda dahi beyaz bir ekran geliyor siyah tonlarda bulutlu bir görüntü var. windowsun açılış müziğini duyuyorum fakat görüntü kesinlikle yok. Harddiski başka bir laptopa bağladığımda sorunsuz açılıyor. Program ekle/kaldırdan nvidia sürücülerini kaldırdım. Ve kendi laptopuna tekrar bağladım yine beyaz gri bulutlu ekran. Bu sefer harddiski yine başka bir laptopa bağlayıp. C: bölümüne format attım windowsu tekrar kurdum. Ve kendi laptopuna bağladım. Sonuç yine değişmedi.Beyaz gri bulutlu ekran. Sorunun tamamen yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Çünkü nvidianın sürücülerini yüklemeden kesinlikle problem yoktu.Sizce şimdi ne yapabilirim?Bilgisayar başlangıçta bile beyaz gri bulutlu şekilde.

yazılımsal olduğunu düşünüyon format attın yinede düzelme yok, sen kendi sitesinden hp modeline göre 64 bit driverını indirip kurmanı tavsiye ederim, bu arada yazdığın gerçekten çok uzun direk sorununu ve neden olduğunu yazsaydın yeterliydi.

yazının uzunluğu için özür dilerim. geniş açıklama yapmak istedim.. ekran olmadan hp sitesinden nasıl driver indirip kurabilirim ? yine harddiski başka bir laptopa bağlayarak öyle mi? ayrıca ben biosa bişey oldu diye düşünmeye başladım :/

ekranda kesinlikle hiçbir görüntü yok. ilk açtığım zamanda dahi beyaz gri bulutlu bir ekran var. ben bu driver leri nasıl kurucam? (kusura bakmayın pek fazla bilgim yok geniş açıklama yaparsanız belki daha iyi anlar ve yapabilirim)

ayrıca sanıyorum hp nin sitesindeki driver ile benim nvidia nın sitesinden indirdiğim driver aynı. o driveri kurduktan sonra oldu olan.

ekran kartın,ekranın kabloları,anakart,ram vs sorun uzar gider garantiye veya tamirciye götürmen gerekicek.

şimdi kontrol ettim driver lar farklı. hp nin sitesindeki 141 mb. nvidianın sitesindeki 191mb. kablolarda ve ramlarda problem olacağını sanmam ram değiştirdim çünkü. problem devam ediyor. yardımlarınız için teşekkür ederim.. mecbur bilgisayarcıya götürücem yarın.. iyi akşamlar..

6rof2g.jpg

ekranın böyle mi?

başka siteye link vermek istemediğim için adamın sorununu aktarıyorum ve gelen en mantıklı cevabı da alıntı olarak yazıyorum,ona göre yorumla:

sorunlu pc sahibi:
2008 yılından bu yana kullanıyor olduğum Acer Aspire 7720G Laptop'ım, 27 Nisan 2011 tarihi akşamında bilgisayar açıkken kilitlenmişti ve ekrandada renklerin bir kısmının birbirine girdiğini görmüştüm. Güç düğmesinden basılı tutarak bilgisayarı kapatıp, tekrar açtım. Yanlız tekrar açılışta ekranda ki görüntü kapalı gri bir şekilde kalıyordu, hiç bir şekilde lcd'ye görüntü vermiyordu. Bende laptop'ın harici monitör girişinden bir monitör bağladım ve ona sorunsuz görüntü veriyordu. Bu arada sistemimde Windows 7: Ultimate 64 Bit sürümü kurulu idi. Bilgisayar açılırken Windows 7 logosu dalgalanırken donup kalıyordu. Bu durumu gözlemlediğim kadarı ile işlemcinin işlem yapma ışığı söndüğü zaman sistem aynı yerde hep donup kalmaktaydı. Bende format attım, ve bu sefer açıldı sorun olmadı. Laptop'ımda NVIDIA GeForce 8400m GS TurboCache harici bir ekran kartı var, anakarttan bağımsız olan. Bende sürümü yazılımını kurup tekrardan başlattım bilgisayarı ama sorunun ilk günü gibi yine aynı yerde takıldı. Bende F8 ile en son iyi yapılandırma yapıp açabildim bilgisayarı ama nvidia sürümü yazılımı yüklü olmadığını gördüm bu sefer. Sanırım sorunun ilk olduğu günde ekran kartı driverı yüklü olduğu için açmamıştı.

problemin sahibi aynen sizin ekran kartınıza sahip,bu ekran kartından harici bir monitör beslemeyi denediniz mi? Zira bu vatandaş denemiş ve harici monitör çalışmış.

Bu yoruma göre çözüm önerisi şöyle gelmiş:
sizin probleminiz ekran kartından dolayı
hemen soruları duyar gibiyim niye hariciye görüntü veriyor arkdasım o zaman die:)
ekran kartının altında chipset die tabir ettigimiz chip ve bu chipin altındada 0.5 0.6 0.7.5 lehim topları bulunmaktadır bu toplar zamanla aşırı ısınmadan dolayı soguk lehime düşerler ve görüntüyü aktaramazlar sizin sorununuz suanda bu pc aşırı ısındıgından dolayı toplar soguk lehime düşmüş ve ekran kartı arızaya binmiş yada üzerindeki chip asırı ısıdan bozulmus sorununuzu anlamıs bulunmaktasınız sanırım.
sıradaki soruda su peki güzel arkdasım güzel anlattında ben bunu nasıl düzeltecm?
bunun için bilgisayar teknik servislerine yada notebook teknik servislerine gitmeniz gerekmetir ortalam sizden 200 tl para isteyecklerdir. ama burada dikkat etmemiz gereken husus sudur.
bu işi kaliteli ve düzgün yapan firma sayısı. türkiyede sizin arızanız gibi arızaları ısıtarak giderirler ve bu gidişat dogrultusunda notebook 1 ay sonra tekrar yada 3 ay duruma göre değişio tekar aynı arızaya sebebiyet verio.ve işi bilmeyen notebookcular yada bilgisayarcılar notebookunuzu bi daha asla tamir olmayacak sekile getirebiliyorlar o yüzden kesinlikle güvendiginiz bi bilgisayarcıya gidin yada arastırın bende bu işle ugrasıyorum yaklasık 6 senedir isterseniz sizde yardımcı olabilrim bu konuda.

ve son olarak sölemeyi unuttum eger chipiniz bozuk ise fiyatı yükseltecklerdir kadıköy tarafındaki bilgisayarcılar değiştirdim der değiştirmezler hepsi değil tabiki ama cogu ögledir. mecidiyeköy tarafındakilerde kalıplayıp gönderirler perpadakilrde cok fazla para isterler

neyse bu kadar yeterli teknik servisde en az 400 500 tl ister ekran kartı değişime

aynen bu şekilde arkadaşım ekranımın görüntüsü.. harici monitör bağlamayı deneyeceğim. ve bigil vereceğim..

aynen bu şekilde arkadaşım ekranımın görüntüsü.. harici monitör bağlamayı deneyeceğim. ve bigil vereceğim..

kardeş,yorgunum ve yatıyorum,önceki mesajımda yapılabilecekleri sana aktarmaya çalıştım.Harici ekran çalıştırırsa bir süre idare et ve pc ni tanıdığın ama kazık yemeyeceğin :durdurunbirisine muhakkak göster

bu iş tahminim fanlarından başlamış ama sen farkedememişsin gibi geliyor,neyse Allah kolaylık versin.

rgb ile lcd ye bağladım fn+f4 ile görüntüyü aktarmaya çalıştım ama nafile..

dostum driver olarak herzaman laptopun sitesindeki driverları kullan.çünkü tam uyumluluk için herzaman kendi sitesindekiler tercih edilir.nvidianın sitesinden indireceğin driverlarda uyum sorunu olabilir.ekran kartı sürücüsünü kaldır hp deki ni kur bence sorun düzelecektir yazılımsalsa.

degazor35 teşekkür ederim.. ama anlayamadığım olay sürücü yazılımını kurduktan sonra oluyor olan.. kurmadığında problem yok.. arkadaşta da aynısı olmuş.. ne bu nvidianın bize komlosu mu ??

electric88 monitöründe görüntü olmayan bir bilgisayarda bu işlemi nasıl yapabilirim ? ayrıca gerçekten çok haklısınız.. hatam nvidianın sitesindeki sürücüyü kurmakta oldu.. fakat nedir yani bu sürücü böyle soruna yol açıyor.. aynı işletim sistemi, aynı ekran kartı ve aynı sürücü.. acaba sorunu yaşayan diğer arkadaş nasıl halletmiş problemi? bu konuda diğer sitede bir bilgi var mı?

degazor35 teşekkür ederim.. ama anlayamadığım olay sürücü yazılımını kurduktan sonra oluyor olan.. kurmadığında problem yok.. arkadaşta da aynısı olmuş.. ne bu nvidianın bize komlosu mu ??

bende de 9300 M GS var. 2009 yılından bu yana 1 defa güncelleştirdim ve ekranım kıpırdamaya başladı formatlayıp bana verilen driverleri kurdum ve bir daha asla ve asla güncellemedim.Hele ki microsoftun önerilerine kulak bile asmadım :durdurun

severim ekran kartımı ve performansını ama güncellenmediği sürece

hocam,al makineni sabah,götür bir tanıdığına.Hadi msa üstü olsa sök her tarafını ama bu laptop.

Dimyata pirince gitme,boş ver evdeki bulguru ye daha sıcakken..

Haydin eyi geceler.İnşallah hayırlı haberlerini yazarsın buraya.

F8 e bastığında güvenli modunda olduğu bi liste çıkıyor ya işte oradaki listeden vga yı etkinleştir yada vga önyüklemeli güvenli mod tarzı bişey vardır onu seç onla başlat pc yi.ekrana görüntü gelmesi gerek.

uyum sorununun nedeni bilmiyorum ama asla microsoft un driverlarını ve üretici firmaların driverlarını kullanma laptopta daima laptop üreticisinin driverlarını kullan.

Elektric88 bilgisayarı ilk açtığımda dahi beyaz gri bulutlu bir ekran geliyor. dos ekranı gelmiyor yada güvenli modda başlatabileceğim siyah ekran yok.. yazılar yok. ben sanıyorum o driveri kurduğumda ekran kartının biosu silindi veya uyumsuz bir yazılım yüklendi. nvidianın bize hediyesi oldu bu.. ben biraz araştırdım.. çift ekran kartını destekleyen ana kartlara 2. ekran kartı olarak tanıtılıp biosu yeniden yüklemek gerekiyormuş sanıyorum. ama bunu nerede yaptıracağımı bilmiyorum.

Geri