Windows 7 de DVD | CD ROM | RW Görme Sorunu ve Çözümü

• Konbuyu başlatan WoLF
  • Başlangıç tarihi
W

WoLF

Guest
DVD sürücünün bulunamaması

Windows 7'yi kullanan kullanıcıların şikayet ettiği noktalardan biri de Windows 7 altında bazen DVD sürücünün buhar olup uçması. BIOS'ta görünmesine rağmen DVD sürücüyü tanımayan Windows 7'deki bu problemi çözmek ise aslında oldukça basit: Kayıt defterine girdikten sonra HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\ yolunu izleyin ve ardından UpperFilters ve LowerFilters anahtarının ikisini de sağ bölümden silin. Daha sonra Windows'u yeniden başlatın ve sonuç: DVD sürücünüz geri geldi...

Dvd veya cd rom/rw biosta gözükmesine rağmen bilgisayarımda gözükmüyor ise adımları izleyin:

Başlat - Çalıştır - Regedit (Yaz)

Açılan pencerede şu adımları izleyin

HKEY_LOCAL_MACHINE -- SYSTEM -- CurrentControlSet -- Control -- Class

Bu kısımda şu dosyaları bulun ve silin:
UpperFilters
LowerFilters

Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

eline sağlık =)

dvd room görünmeyenler için geçerli bi yol ;)

benim sorunumu buda çözmedi malesef bu yoluda denedim

dvd ve cd rom kullanan bağzı programlar (kopyalama yazılımları) kopya korumalı oyun cdleri gibi şeylerde sorun çıkaracağı kesin de olsa sürücünün hiç görünmemesinden iyidir.

wolf sana zahmet birde win7 de ekran kartı ses kartı ethernet kartını görmemesinin nedeni nedir acaba?

wolf sana zahmet birde win7 de ekran kartı ses kartı ethernet kartını görmemesinin nedeni nedir acaba?

win 7 ile uyumsuz sürücüler olabilirmi ?

bende bildiğimden paylaşmadım =) yukardaki bilgi başka bi yerden alıntıdır.

yani donanım sorunlarında bende çok bilgili değilimdir.

win 7 de bazı hatalar var ve çözülebilmiş değil.

mesela kendi kendine olan,dosyaları açamama birlikte aç hatası.

bu da çözülememiş sorunlardan biri...

Bu anlatılanlar XP için de geçerli mi acaba?

DVD sürücünün bulunamaması

Windows 7'yi kullanan kullanıcıların şikayet ettiği noktalardan biri de Windows 7 altında bazen DVD sürücünün buhar olup uçması. BIOS'ta görünmesine rağmen DVD sürücüyü tanımayan Windows 7'deki bu problemi çözmek ise aslında oldukça basit: Kayıt defterine girdikten sonra HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\ yolunu izleyin ve ardından UpperFilters ve LowerFilters anahtarının ikisini de sağ bölümden silin. Daha sonra Windows'u yeniden başlatın ve sonuç: DVD sürücünüz geri geldi...

Dvd veya cd rom/rw biosta gözükmesine rağmen bilgisayarımda gözükmüyor ise adımları izleyin:

Başlat - Çalıştır - Regedit (Yaz)

Açılan pencerede şu adımları izleyin

HKEY_LOCAL_MACHINE -- SYSTEM -- CurrentControlSet -- Control -- Class

Bu kısımda şu dosyaları bulun ve silin:
UpperFilters
LowerFilters

Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Ben iki işletim sistemi kullanıyorum. Bu sorun XP de var, Windows7 de herhangi bir sorun yok.
XP deki problem;Bilgisayarım içinde DVD rom görünüyor ancak cd veya dvd yi tanımıyor.
Donanımlarda da başında(!) var. Driver güncellemeye çalıştım olmadı,
sürücünün üzerine sağ tıklayıp özelliklere tıklayınca fotodaki uyarı çıkıyor.
http://i32.tinypic.com/166gqbr.jpg
Bunun dışında sanal sürücü programı da var, ve sürücü yüklü görünüyor ancak bilgisayarımda sanal sürücüyü göremiyorum.
İçine iso dosyası göndersem bile çalışmıyor tabiiki. Yardımcı olursanız memnun olurum.

Bende karşılaşmıştım güzel bir yardım oldu, teşekkürler

Ben iki işletim sistemi kullanıyorum. Bu sorun XP de var, Windows7 de herhangi bir sorun yok.
XP deki problem;Bilgisayarım içinde DVD rom görünüyor ancak cd veya dvd yi tanımıyor.
Donanımlarda da başında(!) var. Driver güncellemeye çalıştım olmadı,
sürücünün üzerine sağ tıklayıp özelliklere tıklayınca fotodaki uyarı çıkıyor.
http://i32.tinypic.com/166gqbr.jpg
Bunun dışında sanal sürücü programı da var, ve sürücü yüklü görünüyor ancak bilgisayarımda sanal sürücüyü göremiyorum.
İçine iso dosyası göndersem bile çalışmıyor tabiiki. Yardımcı olursanız memnun olurum.

Yalnız çok tehlikeli bir işlem bilinçsiz olarak yapılırsa ilgili sistem çalışmıyor. Ben bahsedilen registry de CLASS altındaki dosyalarda bulunan bütün LowerFilters ve UpperFilters lerin hepsini sildim. Yeniden başlattığım zaman problem kalktı DVD rom'u gördü ancak bununla birlikte maus ve klavyede çalışmadı. Şimdi XP üzerinde klavye ve maus ile hiç bir işlem yapamıyorum. Dolayısı ile CLASS'ın yedeğini almıştım ama bu yedeği registry'e geri yükleyemiyorum. XP pert durumda, İkinci işletim sistemim Windows7 onunla da XP'inin registry'sine müdahale edemiyorum. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. XP' yi kullanamıyorum. Yardım edebilecek arkadaşlara teşekkür ederim.

sırf size teşekkür etmek için üye olayım dedim meğerse zaten üyeymişim.kardeş benimde dvd rom gözükmüyodu sayenizde bu sorunu hallettim.elleriniz dert görmesin emi.sonsuz teşekkür

Geri