Windows 7 İle Gelen Tehlike

__crazy

New member
Reaction score
0
20090514121944.jpg

Damballa adlı güvenlik firması, özellikle torrent dosya paylaşım ağları üzerinden dağıtılan kopya bir Windows 7 RC sürümünün içerisinde gizlenmiş bir Truva atı tespit ettiler. DROPPER-SPX olarak tanımlanan Truva atı, kopya Windows 7 RC'leri kurulumunun hemen ardından bir botnet'e dahil ediyor ve zararlı yazılımı hazırlayan kişiler tarafından sistemin ele geçirilmesini sağlıyor.

İlk olarak 24 Nisan tarihinde dosya paylaşım ağlarına düştüğü tespit edilen bu kopya Windows 7 RC sürümünün kurmuş olduğu botnet'e, günde ortalama olarak 552 yeni kullanıcı eklediği tahmin ediliyor. Şu anda botnet'in çapının ise 30 bin PC'ye yaklaştığı tahmin ediliyor.

Sanal suçlular son zamanlarda kopya yazılımların içine kendi Truva atı programlarını saklama yöntemine özel ilgi göstermeye başladılar. Hatta bu yüzden genellikle daha az virüs sıkıntısı çeken Mac'lerde bile sorunlar yaşanmıştı.

nasıl anlarız bunu kendi sirtemimizde olup olmadığını kardeşşş?

En sağlamı, ordan burdan indirme direkt microsofttan indir, ben ordan indirdim kurdum korkum yok, o konuda...

Bu bir tehdit değil cahilliktir bence...

Microsoft Her Çıkardığı Sürümünün Linklerini Bir Sonraki Sürüme Kadar Saklıyor ve Kullanıcılara Sunuyor ... Oradan İndirmeyip Torrent Sitelerinden Çekenlere ise Şimdiden Geçmiş Olsun :)

Geri