Win7'de HDMI ses sorunu

barut11

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar dizüstünde kullanmak üzere W7'yi indirdim fakat HDMI üzerinden LCD'ye görüntüyü aktarıyo ama sesi aktaramıyorum driverlar tam ses barına bakınca çalışıyo gözüküyo herzaman kullandığım kablo sorun olmadığını biliyorum acaba aynı sorunu yaşamış olan varmı ben internette özellikle bu son sürümle ilgili benzer bir iki şikayet okudum

nvidia 9300m gs ekran kartı

win7 hdmi ses sorunu

evet hocam aynı sorun bende de var diğer işletim sistemleri olan dizüstü bilgisayarlarda sorun yok ancak win7 li(ASUS N61VG213DV) pc im de sorun ve halen çözemedim

Aynı sorunu ben de yaşıyorum arkadaşlar
Nvidia 8600M GT ekran Kartım Windows 7 kullanıyorum ve görüntü gayet güzelken ses bir türlü aktarılamıyor.Görüntü TV den gelirken ses hala laptoptan geliyor.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Tümünüze cevaben...

Microsoftun sitesinde de yaptığı açıklamaya göre HDMI sorunu yaşayanlar vista sürücülerini kurmak zorunda...

Sürücüleri kurarken size yönetici olarak yüklensin mi sorusunu sormasına izin vermeden sizin yüklemeyi yönetici olarak başlatmanız gerekiyor..

Öncelikle önceki sürücüleri ki win 7 de gayet kolay kaldırıp, vista uyumlu olanları çalıştırmanız gerek.
Ardından uyum paketi olan win 7 update te ki güncellemelerle birlikte geliyor zaten(driver uyum paketi) yüklenmiş olması şart...

Gerekli bilgiyi windows answer da bulabilirsiniz...

Kolay gelsin. Eğer vista sürücülerini bulamadıysanız buradan bildirin yardımcı olalım....

Not: Son güncellemeye kadar win 7 nizin updateleri bitmiş olmak zorunda...

Realtek_Win7-64_Win7-32(R229) drıveri kurun
dvı dan hdmı dönüştürücü kulanıyorsanız dönüştürücülerde bazılların da ses pini eksik orjinal ekran kartların da bu sorun yok ses iletiyor

windows 7 Realtek_Win7-64_Win7-32(R229) bu drıveri kulanın
msı sitesin den indire bilirsiniz 59.148 mb dir

arkadslar ben buldum.....win 7 de sesi hdmı den almak için kurcaladım ve buldum=ekran kartım nvıdıa oldugundan kontrol paneline girdim pencerenın yanındakı başlıklarda video ve televizyon war o baslıgın altında digital ses ayarı-pencerede açılan ekrandanda windows ses ayarlarını değiştir diyin...Daha sonra açılacak olan ayrı pencereden de hdmı bağlı olan tv yi seçin varsayın yap diyin ve tamama tıklayın....:)))

merhaba arkadaşlar, 2 haftadır aynı sorun bende de vardı. ama sonunda çözdüm. wista yüklüyken bir problem yoktu ses ve görüntüyü hdmi bağlantısı ile iletiyordum.ama windows 7 yi yükleyince tv de görüntü var ses yoktu. aramadığım forum kalmadı. herkes ses kartı sürücüsünü güncelle bilmem ne yap falan. hepsi hikaye. benim ekran kartı NVDİA geforce gt220M. Nvidia sitesine gittim en son sürücüyü yükledim. "sürücü modeli 195.62". ha ilk gördüğünüz download ı yüklemeyin. ya da direkt şu adrese girin: "http://www.nvidia.com/Download/Scan.aspx?lang=en-us" Nvidia sizin hangi ekran kartını kullandığınızı tarayacak, daha sonra indirmeniz gereken sürücüyü söyleyecek. daha sonra onu yükleyeceksiniz. saat gece 02.00 oldu. denemeden yattım uydum. sabah kalktım leptop u tv ye bağladım, ses ayarlarından "realtek hdmi output" u varsayılan yaptım. bir de ne göreyim windows 7 sesi ve görüntüyü aynı anda tv ye veriyor... sonuç olarak nvidia ekran kartı olanlar bu şekilde yapacak. diğerlerini bilmem. yani çözüm ses kartı sürücüsü falan değil, ekran kartı sürücüsüyle alakalı.
(Bilgisayar Asus X61SF253DV)

benimde aynısı oldu denetim masasından hdmı varsayılan ses çıkışı yaptım düzel di ama çok aradım win 7 ye çok sövdüm ama olsun

Geri