win 7 ses sorunu

ByBULUT

New member
Reaction score
0
öncelikle herkese iyi akşamlar...

win7 ultimate sistemli casper laptopta yaşadığım bir sorundan bahsetmek istiyorum sizlere ...

youtube yada media player dan video seyrederken ortama 1 dk sonra ses komple gidiyor... ancak kulaklık yada mikrofon jakı taktığım zaman ses geri geliyor .... bununla ilgili çözüm önerisi olan arkadaşlarımın bilgi ve tecrünelerine ihtiyacım var.. yardım eden etmeye calışan yada ilgilenen tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim ...

Muhtemelen donanımsal bir sorunla karşılaşıyorsunuz ve virüs veya benzeri sebeplerden dolayı ses kartı sürücüsüyle veya devre dışı bırakılan bir ses ayarıyla ilgili bir problem var.Çözüm önerilerine gelirsek;

-Öncelikli olarak Ses simgesi üstüne tıklayıp ayarları kontrol edin ve kulaklık resimlerine tıklayıp test edin.Eğer burayla ilgili bir sorunumuz yoksa;

-Bilgisayarım'a sağ click yapın ve "Özellikler" sekmesini tıklayın.tüm ses bileşenlerinin yüklü olduğundan emin olun.?(Soru işareti) şeklinde sarı bir imleç görürseniz, sürücü cdniz takılı iken üzerine sağ click yapıp günceleme yapın.

Bu da işe yaramadıysa;

-Sistem geri yükleme yapıp en son çalıştığı tarih ve saate getirin.

Sorun bu önerilere rağmen yine de çözülmüyorsa son çare teknik servise göndermenizi tavsiye ederim.

Aynı sorun bende de vardı ve malesef bende Casper Laptop almak gibi bir hata yaptım. Bence sorun ne işletim sisteminde nede virüs var. Sorun bu Casperın kendisinde bu sorunu bilgisayara bikaç defa reset attıktan sonra hallediyordum ama zamanla sorun ortadan kalktı..

Dediğim alınacak en son marka Casper, fanından aşırı derecede ses geliyor ve laptoplarda kullandıkları kasa malzemeleri çok adi ve performans çok kötü..Dayanamadım sattım ve yerine Acer aldım ve çok memnunum..

dostum mutlakaki cihazın markası tercih edilebilir bir marka değil kabul ediyorum ancak bu sorunun mutlakaki bir sebebi birde çözümü olmalıdır diye düşünüyorum

Teknik servis ve parça kontrolü... Çözümü net istiyorsan eğer :)

halen sorunu çözemediğim için yetkili servise veriyorum pc.yi :D

Geri