vistaya geçmekten korkan arkadaşlar umarım bu yazıdan sonra sişzde vistaya geçersiniz

silver021

New member
Reaction score
0
:clap arkaşlar öncelikle vistaya neden geçilmiorki ben onu tam olaraq anlayamdım. Kime vistayı önersem boş sözler ve laflar ediyorlar:hadiordan. niye böyle bi önyargı dolaşıyo bilemiyorum herhalde bazı arkadaşların vistaya geçmemeq için 15 neden uyarısına kulak asıyorlar. ama bence o 15 nedeninde 14 ü yalan arkadaşlar. :eek:ut: öncelikle vista ağır denior hiç katılmıyorum tabiki biraz oturaklı bazı şeylerde yavaş ciddi anlamda yavaş ama yavaş olmasının nedeni bilgisayara zara veren programların önüne geçmek ve sürekli XP gibi çökmeyi önlemek.

Bende bi zamanlar XP kullanıyordum herhalde kullanmamış olsam bana hakvermezdiniz ama 98 den itibaren bütün çıkan windows işletim sistemlerini kullandım takip ettim. Xp çıktığı zamanlardada kulaklarda önyargı dolaşıyordu:angry artıq böyle tiplerden bıktım vallahi sizleri kullanmamanız için ve kendilerinin bilgisayarlarına bi kademe fazla geldiği için çekemeyenler bi yerlerinden uydurduqları bahanelerle sizleride kandırıyorlar.

VİSTA AĞIR OLMASINA KARIŞIN ÇOK İYİ BİR BELLEK YÖNETİCİSİ VE UYUMLULUK MODUNDA ŞU ANA KADAR ÇIKAN BÜTÜN WİNDOWS SÜRÜMLERİNİ İÇİNDE BARINDIRIYOR. :goz: :clap VE BİR ŞEY DAHA ARKAŞALAR BU VİSTANIN KALDIRAMIYCAĞI BAZI BİLGİSAYARLAR VAR VİSTA ZATEN YÜKLEDİĞİNİZDE SİZE PUAN VEREREK BİLGİSAYARINIZIN NE DURUMDA OLDUĞUNU GÖSTERİYOR

1 VE 2 PUAN ALAN ARKADAŞLAR BİLGİSAYARLARININ ÖZELLİĞİ ÇOK DÜŞÜK OLAN ARKADAŞLARDIR Kİ VİSTAYI KULLANAMLARINI PEQ ÖNERMİYORUM GÖRSEL EFECTLERDEN YARALANAMIYCALARI GİBİ ESKİ DRİVER LARIDA GÜNCELLEŞMİYCEKTİR:vur

3 ALAN ARKADAŞLAR BİLGİSAYARLARI AĞIR AMA GÖRSEL EFEKTLERİ KUULANABİLİCEK BİLGİSAYARA SAHİP OLANLARDIR:victory

4 VE 5 ALAN ARKAŞLARDA BİLGİSAYARLARI VİSTAYLA TAM UYUMLU VE HIZLI BİR SİSTEME AİT OLAN ARKAŞLARDIR 5 YIL BOYUNCA HER ÜTRLÜ GÜNCELLEŞTİRMELERİ ALICAK VE DRİVERLARIYLA EN KÜÇÜK PROBLEM YAŞAMIYCAKALRDIR.:goz:

Yukarıdakiler umarım size faydalı olmuştur arkadaşlar. :clap size iyi bir bilgisayarların özellilerini düzdürtmekte karasız kaldığınız bilgisayarlarda bi nebze yardımcı olmaya çalışıcam arkadaşlar

4 alabilen bir bilgisayar için sisteminizin ihtiyaçaları:

-Intel Pentium 4/3.4ghz/2*86
-512*512 SD ram kingstone
-Gigabyte anakartı 7+1 ses onboard üzerinde
-Creative ses kartı 24 Bit creative 5+1 ler hem ucuz hem de kaliteli patlamaz :goz:
-Feel kasa Hurricane 2 Çok hoş ve güzel bir kasa Pegasus un kilerde öyle
-En önemli bölümü ASUS *700 ekran kartı Ati destekliyor ve fiyatı çok ucuzladı:biggrin
-Modem router almaya gereq yoq TTnet de 1 GB hediye:clap
-Philips SPC900NC or SPC700NC webcam camera şu anki en ii cam ancaq pahalı 100YTL
-Phlips 170X6 plazma monitör usb giriş çıkış laptoplar kadar güçlü olan bir ses çıkışı
-Pegasus mouse ve klavye modellerini hatılıyamıyom ama hepsi çok güzel :D
toplam fiyat 1600 ytl :D geçen sene 2500 ytl idi vista piyasaya bile damgasını koydu bide siz koyun

valla ben 3.7 aldımm:) hiç bi derdim yok vista ya aşık oldum die bilirim süperr.. tek derdim knight:D yorum içinde teşekkürler bence sistemi yeterli olan herkes geçmelii...

arkaşım ben kinght da oynayabiliom uyumluluk modunu seçmen yeterli olcaqtır ben öyle yaptım. counter 1.5 a kadar herşeyi kaldırıyor vista ama oyunun üstüne gelin ve uyumluluk modunu XP sp2 pro seçin :D

arkadaşlar ne güzel diyorsunuz ama teşke öyle kolay olsa vista indirmeye kaklıyoruz partlarda ya bozukluk oluyo ya linkler çalışmıyor adam akıllı 3 linklik yada 4 linkli vista verilse bizde indirip kurmak istiyoruz haklısınız tabiki vista ultımate 32 bit arıyorum bulamıyorum hep 24 partlı linkler onlarda sorunlu çıkıyor ricam elinde vista ultımate olan arkadaşlar link verirseniz indirelim 3 4 linkli vista

"Bende bi zamanlar XP kullanıyordum herhalde kullanmamış olsam bana hakvermezdiniz ama 98 den itibaren bütün çıkan windows işletim sistemlerini kullandım takip ettim. Xp çıktığı zamanlardada kulaklarda önyargı dolaşıyordu artıq böyle tiplerden bıktım vallahi sizleri kullanmamanız için ve kendilerinin bilgisayarlarına bi kademe fazla geldiği için çekemeyenler bi yerlerinden uydurduqları bahanelerle sizleride kandırıyorlar."

Aynen bende işletim sistemlerine ilgiliyim.. ilk denemeleri yapmayı çok severim.. vistayı çürük betalarından beri kullanıyorum.. en son bill gates edition kurdum ve yaklaşık 2 aydır kullanıyorum.. dönüp xp ye bakasım gelmiyor..;) ayrıca xp ve vistayı aynı anda kullanabiliyor olmanız hurafeleri boşverip deneme yapmanıza yardımcı olur..;)

with All Respect.. Vista User..:durdurun

silver acaba sendeki 64 bitmi:S bende neden uyumluluk modunu seçtim halde açmıo:S anlamsız:((
yaptıın şein ss sini koyabilirmisin:p acaba benmi unuttum:p ne yapılcaını:((

vistada hiçbir oyun çalışmıyor deniyor

doğru mu acep

kardeş iyi hoşta.. vistanın benim sisteme verdiği puan 5. ama ben belki 6-7 defa format atıp tekrar xp ye geçmişimdir.. neden biliyormusun ? driverlar yavaş yavaş oturuyor. . bir driver buluyosun öteki driver bulunmuyor.. başka bir konu da daha 7-8 ay önce çıkan oyunları bile çalıştırmıyor..(yanlış olmasın; çoğunu çalıştırmıyor, bazıları çalışıyor) sen şimdi bana diyeceksin nvidia ekran drivernın güncelini sitesinden yükle diye... ben bunları senden önce düşündüm kardeş.. denedim olmadı... bunlar hep birer sorun... ben vistadan şuan için verim alamadım. hele bir herşey yoluna girsin, driverlar patch ler çıksın geçeriz evvel allah.. sen kafanı yorma yani.. :D

Bu arada bazı programlar vistada çalışmıyor.. vistayı desteklemiyor.. uyumluluktan xp yi seçsende çalışmıyor.. bilginize..

sickscream 64 bit herhalde valla bilemiom ama bende çalışo :D counter 1.5 da dahil hatta crazy taksi bile açtım :p :D genede çalışo gende çalışıor ve arkaşlar sizin için vistayı the boss arkaşımında silinmez linklerine güvenereq indirin arkaşalar msj attım the boss a ve şu anda bilgisayar programları açınca ilk olarak o çıkıor ordan indirin ben ööle yaptım ve vista türkçeyi kullanıyom şu anda :D

biyolog haklı sayılırsında ben nie driver bulmakta zorlanmıyom kardeş ve ayrıca vista driverlerı içinde yüklenior bir tek ses sorun olabilir o kadar oda otomatik güncelleştirmelerden yüklenebilior

manigatör hepsini çalıştırdım ben knight online da dahil tam bir knight bağımlısıyım areste 77 lik adamım var sence ben knightdan vista pahasına vazgeçebilirmiyim :D ama vistada oyun açılmassa vistadan önce XP kur ve öylede devam et ben öyle yaptım XP yi açıp knight oynuyom :D

driver prbolemi olmadıı hepsinin güncel sürücüsünü rahatlıkla buldum performansda çok iyi ama knight neden çalışmıorr:/

ya arkaşlar gariba bi tek banamı rast gelio yaw ben nasıl aaçabiliorum :D Knight online ı ben üstüne gelip özelliklerden uyumluluk modunda Windows SP2 professeionli seçtim ve açıldı güncellendi ve oyuna girdi havaya uçuom o yüzden eğer açmayı yapamyan arkaşlar içinde XP yi C ye Vistayı D ye yükleyin ben öyle yaptım ama ilk önce XP yi kurun sonrada vista :D eğer halledemzsiniz kinght bağımlısıysanız ve vista kulanmak istiosanız bööle yapın açılışta hangisinden başlıycağınızı otomatik olaraq sorar knight için XP yi seçin :kırp:

sickscream' Alıntı:
driver prbolemi olmadıı hepsinin güncel sürücüsünü rahatlıkla buldum performansda çok iyi ama knight neden çalışmıorr:/

Xpatch bu işletim sistemine izin vermiyor.. bu yamanın çıkması uzun sürebilir..

kendi charımla oynarken XP ye geçiyorum.. arasıra can sıkıtısından koxp çarlarla oynuyorum.. bu şekilde vistada ko çalışıyor.. Yani Xpatchi atlatırsan Vistada da KO oynayabilirsin..;)

silver021' Alıntı:
ya arkaşlar gariba bi tek banamı rast gelio yaw ben nasıl aaçabiliorum :D Knight online ı ben üstüne gelip özelliklerden uyumluluk modunda Windows SP2 professeionli seçtim ve açıldı güncellendi ve oyuna girdi havaya uçuom o yüzden eğer açmayı yapamyan arkaşlar içinde XP yi C ye Vistayı D ye yükleyin ben öyle yaptım ama ilk önce XP yi kurun sonrada vista :D eğer halledemzsiniz kinght bağımlısıysanız ve vista kulanmak istiosanız bööle yapın açılışta hangisinden başlıycağınızı otomatik olaraq sorar knight için XP yi seçin:D

ama aklıma takılan bişey daha varki oda ben nsl yaptım bunu yani vistayı kullanırken knight oynuyom :D Vista bana kıyakmı geçti ne :D:D:D:D:D:D

: ) şaka yapıyorsun heralde.. dediğin gibi yaparsan Xpatch "bu program uyumluluk modunda çalışamaz" hatası veriyor.. inan iki aydır deniyorum 1470 patchi gelmeden önce xtrapları üst üste bindirip vistada oyun açılıyordu.. ama bu sıralar hiç bir şekilde vistada ko açılmıyor..;)

allah allah dur bi denim o zmn kinght dan bıkkınlık geldide en son vistada çalışo biliodum :( ööleyse XP de açcam desene ko ama bi patch hazırlıycaq lar biliorum yama felan çıktı çıkcaq eli kulağında ko nın yeni patchinde çalışmasını bekliom ve denedim şu anda ewety çalışmıyor iki tane patch gelmiş yaw bunlarda ne bööle :( kinght online gene yapmış yapcağını walla arkadaşlar 1470 patchi gelmeden önce xtrapları üst üste bindirp oscar arkaşım gibi açmayı becermiştim nasılda havaya binmiştim ama şimdi açılmıo dur bi Xpatchde bir program onuda uyumluluk modunda çalıştırıcam inşallah çalışr ki çalışır bence

üstad.tamam vistya geçelim.ben belki 5 kere format attım.bilgisayar sadece oyun mu? ben işim icabı netcad ve autocad kullanıyorum.ikisinede yükledim ama çalıştıramadım.birazda bu programlarla uyum sağlasa hiçsilmeyeceğim.çünkü vista çok güzel hiç bir sorun yaşamadım.sadece dediğim programlarda yaşadım.onun için vista programlara uyumlu oluncaya kadar.pek revaşta olmaz.yamalarla bu iş olmuyor.her programın yeni versiyonunu almak gerekiyor.bu da müthiş para tuzağı gibi geliyor.teşekkürler.:vur :melek

kardeşim vista yeni bilgisayar aldı.vista yüklü olarak geldi.1.mesajda yazan arkadaşın bahane olarak söylediği yavaşlık tamamen gerçek.hatta tank gibi bile deyebiliriz.bir çok program çalışmıyor vistada.
o yüzden vistaya geçeceklere tavsiyem bir 6 ay daha(en azından) bekleyip programın oturmasını sağlamak gerekir bence..bende yüklemeyi düşünüyordum fakat bu durumu görünce vazgeçtim..

arkadaslar bende vistanın lisanlı cd ve driverları bulunmakda tamam dogru görsel efek bilgisayarı koruması iyi hoş ama oyun yükletmiyoe yüklesen bile belirli zaman sonra oyundan atıyor yane ben vistadan xp gectim kurtuldum ama yanlıs yönlendirmek istemem arkadasları yüklesinler memnun olurlarsa ne güzel pc yi cok yavaslatıyor +asırı güvenlik var ( güvenlik duvarını kaldırmamıza ragmen) tam oturmadı sanırsam vista sürümü ama ultımedia denicem eger saglıklı olursa en kısa zamanda sizlerle paylasırım .:D iyi calısmalar

haritaci59' Alıntı:
üstad.tamam vistya geçelim.ben belki 5 kere format attım.bilgisayar sadece oyun mu? ben işim icabı netcad ve autocad kullanıyorum.ikisinede yükledim ama çalıştıramadım.birazda bu programlarla uyum sağlasa hiçsilmeyeceğim.çünkü vista çok güzel hiç bir sorun yaşamadım.sadece dediğim programlarda yaşadım.onun için vista programlara uyumlu oluncaya kadar.pek revaşta olmaz.yamalarla bu iş olmuyor.her programın yeni versiyonunu almak gerekiyor.bu da müthiş para tuzağı gibi geliyor.teşekkürler.:vur :melek

:durdurun arkadasıma katılıyorum ne webcam ne modem ne de baska bir program cd den msn kurdurmuyor yane hiç bir cihaz veya programı kolay kolay yüklenmiyor hatta hiç yüklenmiyor arkadasım bende gördü biraz kullandı illallah dedi bence beklemek en iyi sürümü oturaklı bir biçimde cıkıca denemek :clap :biggrin

biili' Alıntı:
arkadaslar bende vistanın lisanlı cd ve driverları bulunmakda tamam dogru görsel efek bilgisayarı koruması iyi hoş ama oyun yükletmiyoe yüklesen bile belirli zaman sonra oyundan atıyor yane ben vistadan xp gectim kurtuldum ama yanlıs yönlendirmek istemem arkadasları yüklesinler memnun olurlarsa ne güzel pc yi cok yavaslatıyor +asırı güvenlik var ( güvenlik duvarını kaldırmamıza ragmen) tam oturmadı sanırsam vista sürümü ama ultımedia denicem eger saglıklı olursa en kısa zamanda sizlerle paylasırım .:D iyi calısmalar

:durdurun arkadasıma katılıyorum ne webcam ne modem ne de baska bir program cd den msn kurdurmuyor yane hiç bir cihaz veya programı kolay kolay yüklenmiyor hatta hiç yüklenmiyor arkadasım bende gördü biraz kullandı illallah dedi bence beklemek en iyi sürümü oturaklı bir biçimde cıkıca denemek :clap :biggrin
güzel söylüyosunda şu anki üretilen bilgisayarlar vistaya uygun üretiliyor. Eskimiş bi kaç parçanında vista da bi kaç sürücüsü güncellendi ama şu anda tamamını piysaya çıkartmanın mümkünatı yoq. çok fazla parça var. bu nedenle vistayla birçok driver uyumsuz çalışıor. driverlarını yenilemenizi öneririm. yoq ben eski babayadigarı bilgisayarımda kalırım diosanız XP de kalın daha ne denebilirki + yavaş demişsin eski parçaların çıkardığı sorunlar yüzünden yavaşlıor bilgisayar. bilgisayarın yavaşsa vista napsın :p

benim notebook aveo için masaüstü performansından 2.1 aldı ama yide de iyi sayılır be hacı

Driverların sorunsuz çalışıosa iidir dayı ama 2.1 biraz düşük bi not 3 e felan herhalde kısık bi bütçeyle harcama yaparaq yükseltebilirsin. 2.1 demeq herşeyi tam anlamıyla kullanamısun demektirki o da ii bişey sayılmaz.

Geri