Vista'yı kaldırıp XP'yi kurmak istiyorum.Lütfen yardım eder misiniz?

bilalafsar

New member
Reaction score
0
Vista'yı kaldırıp XP'yi kurmak istiyorum.Xp'nin cd sini taktım,biosdan dvd-rw yi seçtim,ama görmedi.Ne yapacağım,hiçbir bilgim yok.Lütfen yardım eder misiniz??
:saskin

sata disk oldugu icin reid disketi olusdıracan ona baska hardıski görmez flobı dısk lazım sana

arkadaslar hepinize teşekkür ederim.söylediklerinizi deneyim inşaallah olur.teşekkürler.

Teşekkür ederim aradığımı buldum inşallah yapabilirim.

sata disk oldugu icin reid disketi olusdıracan ona baska hardıski görmez flobı dısk lazım sana

öehh :D nabtın sen ya. :)

reid ne :)

git bi cd okuyucu bul tak kullan. bu xp yi kurmak o kadar zor diil. rahatla önce gevşe. çay falan yap. uzun sürer. ama reid diye birşey atıp tutanları gördüğünde dikkatli ol bir daha. o raiddir ve doğrusu 4 hard disk olmadan yapılamaz. raid 0 1 2 3 falan diye şeyler de var ama hiç bir işe yaramaz. seni de ilgilendirmez çünkü sende yoktur. geç onlar ısen. birincil primar olarak görmyodur dvd writerını. bu onu kullanmanı dvd yazmanı okumanı engellemz ama boot sırasında onu görmemeyi sağlar. arkasında küçük plastik bişi var onu bi yana kaydır düzelir. ya da bi tane daha tak. birini görür. nasılsa.

bios tan sata supportu kapat ters çevir enableyse disablet disabletse enable seç ardından F10 u kullan okey i tıkla. ardından XP kurar gibi aynı şekilde kur ama işletim sisteminin olduğu bölümü biçimlendir

cd tak bilgisayarı baştan başlat de cd den önyükleme yap bukadar gerisinide biliosundur :D

bence en güzeli xp ve vistayı bir arada kullanmak bilgisayarınızı kurarken (vista) xp nin kurulu olmadığı hard diske kurun ikisini birden kullanabiliyorsunuz. bilgisayar en başta soruya xp mi vistamı die

teşekkürler yardımlarınız için yapmaya çalışıcam

Konu amma uzamış yawf sadece boot olan bir cd lazım =)

arkadaşım cd yi değiştir bende de aynı sorun vardı diğer arkadaşların söylediği gibi cd boot edilmemiş yeni bir cd dene .cd-dvd den başlat büyük bir ihtimalle sorun çözülecektir:goz:

Geri