vistanın en beğenilen özelliği hangisi?

dosya düzeni güzel, masa üstündeki kullanıcı adı ile gelişmiş bir dosyalama klasörüne giriyosunuz. şahsen ben xp kullanırken belgelerimi bin türlü dosyaya bölüyodum, indirilenler, kaydedilenler, çalışmalar gibi klasörler açarak bunları kullanıyordum. ama vistayı yaparken bunu düşünmüşler ve belgeleri depolama işinde baya bi kolaylık sağlamışlar...

Vallaha arkadaşlar directx 10 yeter sanki tek başına, oyuncular için tabii :DD

pencereleri arka arkaya sıralayıp istediğiniz bi tanesini seçiyorsunuz ya benim de hoşuma en çok o gidiyor.fakat aynı özellik xp yede top desk denen bir programla yapılabiliyor;)

widescreen özelliği ile masaüstü ekran koruyucu gibi canlı olmasıda görsel açıdan çok güzel, videolarınızı bile masaüstü olarak kullanabilirsiniz.

pencere ön izlemesi makineyi yorar vistayı en iyiperformansta kullanmak için tüm görsel efektleri kaldırın birde LCD ekran olursa deymeyin performansına 10 üzerinden XP 3 alır VİSTA 8
(sp1 yüklü olmak kaydı ile) benim kanaatim bu
aynı pc de XP PRO VE VİSTA HOME PREMİUM kullandım TERCİHİM VİSTA SİZDE DENEYİN GÖRECESİNİZ.

PC ÖZELLİKLERİ

intel core 2 duo 2.2
512 mb ati radeon ekran kartı
250 gb hd
readyboots desteği TOSHİBA 4GB (3.8 gb) flahs bellek + entegre 8 gb kingston value RAM

artı uyumsuzluk teorileri programlar çalışmıyor ise daha düşük versiyonda (Service pack 2003) veya altında çalıştırma deneyin ben de çalışıyor

bende xp ve vista ikiside orjinal ama vistanın en güzel özelliği bence yahya kemal tarzı bi cevap olucak ama tekrar xp ye geri dönmek :))

herkes performans yüksekliği sebebiyle xp kullanımına daha sıcak bakıyor ancak xp de olmayan bir çok özellik vista da mevcut bunlardan benim gözüme en çok çarpan etken directx10 ben digital ses kalitesini xp de bulamadım,vista da olağanüstü derecede muhteşem bir ses kalitesi var yoksa benmi yanılıyorum herşey performans değildir zaten vista sp1 de performans sorunlarının birçoğu giderilmiş ayrıca gereksiz ve sistemi çok kasan özellikler kapatılınca xp deki performans hemen hemen yakalanıyor sunduğu görsellikte cabası sizce vistaya geçme zamanı gelmedimi ?
sizin vista işletim sisteminde en beğenilen özelliklerini + ve - lerini paylaşırsanız bizimle güzel olur :victory

görsellik falan on numara bu konuda kimsenin şüphesi yok ama bana kalırsa en iyi özelliği mükemmel bir güvenlik duvarına sahip olması kesinlikle orijinal vista alın farkını ve kalitesini sadece kullananlar anlar.hiç bir şekilde virüs bulaşmaz bunuda aklınızdan çıkarmayın.

hocam basit HIZLI İŞLETİM SİSTEMİ VİSTA

adımlar;

1 gereksiz özelliklerini kapat

2 pc özelliğine göre optimizasyon yapan yazılımlar(tune up 2008 ccleaner'kullanmadım' vs. )

3 seri yazılımlar doğru programlar kullan(int. explorer yerine firefox gerçeği gibi vs. )

4 güç seçeneklerinde desktop pclerde max performans ayarını kullan (elektrk fazla harcar) laptopda tercih meselesi

5 bios'u güncel tut sürücülerinin veririmi artın vistaya yansısın (donanım güncellemelerini sitelerinden takip et )

bunlar performans isteyenler için yeterli olucaktır

bilgisayar özellikleri altından gelişmiş secenekler menusunden max performans ile görsellikten wazgeçilerekte hız sağlanabilir ki ben xpden daha cok werım alırım bu durumda

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
asrock p4v88++ motherboard VİA chipset
p4 2.4 ghz 1 MB önbellek
1.5 GB RAM (kingston) vistayı ilk kurduğumda basic 512 idi ultimate için 1GB arttırdım )
256 MB ati radeon x1050 (9550 pro ) grafik kartı
120 GB HDD

sistemim bu arkadaşlar xp çift çekirdek makine istiyorum 5000 klasör içine o pc mi benim pc'Mmi hızlı girer o pc mi benim pc'm mi verimli çalışır test edicez ;)))

:D durdurun

VİSTANIN ARTILARINIMI İSTİYOSUNUZ XP'NİN YAPAMADIĞI HERŞEY...!!!!!!!!!!!!!!

xp süper hızlı kopuyorum,uçuyorum vista iğrenç diyenlere core 2 quad işlemciyle xp denemelerini tavsiye ederim...3gb ram 512mb ekran kartı 500gb hdd core2quad q6700 işlemciyle vista kullanırken xpden kat kat fazla performans alıyorum.

işlemleri ram üzerinden yapması performansa +++ ekliyo. .

Yahya Kemal Beyatlı' ya sormuşlar;
"Ankara' nın en çok nesini seversiniz?" diye.. O da "İstanbul' a dönüş yolunu" demiş..

İşte vista da böyle.. en çok beğenilen tarafı yakında tarih olacak olması.. :melek

vista bence xp den daha iyi bana göre nedenleri şunlar

görsellikte vista farkı insan kendisini farklı hissediyor gerçekten pc kullanırken daha iştahlı kullanıyo performansta tabiki xp ama geçmişe bakarsak 98 kullandığımız yıllarda xp çıktığında kimse yüzüne bile bakmadı çünki prglar 98 uyumluydu direcx 7 idi sonra o pcler şimdi eski olarak tanımlanıyo yani 98 yüklü olanlar buda böle aslında microsoft hesabını çok iyi yapıyo eee kolaymı dünyaya dağıttığı sistemler bunlar yarın bir gün direcx 11 ekran kartlar en düşük bellek 4 gb olunca vistadan kim memmun klamıcak göriyim ama şimdilik bazı sorunları olsada vista derim

zaten vistanın teması var xpdede oluo teması ıcın seviyorsan o zmn xp kullan

DirectX 10,Aero,çözünürlük farkı ve sertefikasız ürünleri kabul etmediginden dolayı virus,spy,trojan v.s yazılımları almıyor dolayısıyla yana yana kasper sky'e key nod 32 ye crack aramıyorsunuz.Xp performanslı diyenlere kesinlikle katılmıyorum vista kullanmak icin zaten p4 vari donanınımlı pcleri unutun performanstan kastınız nedir ki xp ye p4 kurup 512 ekran kartı ve 1gb ramla calıstırırsan eh işte performansı olur anca core 2 duo ve core 2 quad v.b işlemcilerle yani iyi donanımlı makinelerle hele hele x64 kullanırsanız xp yanına yaklaşamaz vistanın xpye göre cok cok daha fazla artısı var tabi eksikleri yok mu haddinden fazla bence ama xp tarih oldu bunu kabul etmek lazım hele hele oyun meraklısı iseniz kesinlikle vista.

xp derim her zaman. Vista nın daha zaman ihtiyacı var

Geri