Vistadan XP'ye Geçiş

hack007

New member
Reaction score
0
laptobun vistası orjinal ama sizce doğrumu yapıyorum xp kurmakla?çünkü 4Gb ram olduğu halde kitlenmeler oluyo.bir kullanamadım doğru düzgün pc yi.bazen tamamen kitleniyor 1 hafta olmuştur alalı laptobu normal mi bu kitlenme?bende vista ya atıyorum hemen suçu XP de de kitlenme falan olcakmı diye de test etmek istiyorum.Sizce doğrumu yapacağım?Hemde orjinal vistayı da iptal etmiş olcam.Birde laptopun altında serial number var o neye yarıyor.Ben pc ye format attığımda o iptal olmuş olmiyacakmı ki?Satellite A350-212 PSAL6E modeli.Birde kendi sitesinde model kısmını seçince sayfayı görüntülenemiyor diyor başka nerden indirebilirim driverları?Şimdiden sağolun.Birde Widows 7 de mesela x86 yada x64 ne farkları var?

4 GB RAMli bir bilgisayarın Vista'da kilitlenme yapması, donanımsal bir sorun göstergesidir.

Ek olarak alttaki Product Key bilgisayara sahip olduğunuz müddetçe kullanabileceğiniz bir koddur. Yani XP kurup tekrar Vista kurarsanız, Product Key sayesinde Vistanız tekrar orijinal olacaktır.
Ve ek olarak; Altta etiketin olduğu yerlerde açma yapmadığınız takdirde, garanti süresi içinde bir sorun yaşamazsınız, yani XP kurmanız teknik yardım almanızı da engellemeyecektir...

yani xp de 4gb işe yaramazmı acaba?

product key in süresi ne kadardır ben bilmiyorumda.

birde Windows 7 de x86=32Bit x64=64Bit mi acaba?

Product Keyin süresi yoktur, belirli bir aktifleştirme limiti vardır. Yani sizin için sorun teşkil etmez.
Ki 4 GB Ram Vista için yeterlidir kitlenme yapmaması gerekir, teknik servisi bilgilendirmenizi öneririm.

bence vıstayı yedınedn kur format at bende 1gb ram var tıkır tıkır masallah

birde Windows 7 de x86=32Bit x64=64Bit mi acaba?

4 Gb ram in tamamını görmesini istiyorsan Windows 7 64 bit kur arkadaşım. Ben bu şekilde kullanıyorum bilgisayarımı. Hiç bir sorunda yaşamıyorum.

birisi demiştide xp 3gb a kadar görüyomuş heralde yani xp yi kursam verim alamazmıyımki?

birde Windows 7 de x86=32Bit x64=64Bit mi acaba?arkadaşlar bu sorumun cevabını vermediniz.Şimdiden teşekkürler.

birde 64Bit 32Bit e göre daha çok kasar mı pc yi?

evet core2 duo peki başka hangi işlemcilere uygun?64 ü kuriyim ozaman.birde Windows 7 de x86=32Bit x64=64Bit mi acaba?arkadaşlar bu sorumun cevabını vermediniz.

Arkadaşım daha önce söyledim. Windows7 64 bit kur. Rahat edersin..

32 bitte kullanabilirsin sorunsuzca. Sadece 32 bit işletim sisteminde kullanılabilir ram miktarı 3 gb dir.
Ama kurarsan sorun yaşamazsın..

win7 64 bitte kasma olayı olmuyor ancak senin pcnin vistayıda cok rahat kaldırması gerekiyor, bence teknik servise götürmelisin...

Xp yi kursan verim alırsın ama cihazdaki ramların hepisini görmez bende toshiba t13 modelini aldım 4 gb ram var orjinal vistayı hiç kullanmadm alır almaz win7 64 bit kurdum tıkır tıkır hiç problem yok.

Kesinlikle wistayı edebiyeten kaldır ve tekrar kurma wista işletim sistemi işletim sistemlerinin yüz karasıdır hemen xp ye cevir olağan üstü peformansı yakala derim,pişman olmayacağından eminim çünkü aynı şeyler başıma geldi wista yuklu iken pc 10 dk anca acılıyor iişlem yapması dklar alıyor vs vs xp ye çevirdim pişman olmadım.

sağolun yardımlarınız için.

kafana göre takıl diyecem ayıp olacak :p

neyse şakayı bi kenara bırakalım vista kasıyor ise xp kurman daha iyi olur.

aynı sorun bende de var.ilk vista kurmuştum,pc kasım kasım kasılıyordu.sonra xp ye geçtim,hem ben hem pc rahatladı.:sigara:

Geri