Vista'da ses problemi !

srk889

New member
Reaction score
0
http://img510.imageshack.us/img510/4794/soundwt9.jpg (resimi düzeni bozmasın diye link olarak verdim)

creative sound blaster audigy value ses kartım var,
creative dandikte olsa ilk driverleri çıkardıki resimde göründüğü gibi 5+1, 7+1 gibi seçenekler var (benim ses sistemim 7+1). 7+1 i seçtikten sonra next diyerek ayarlamaları yapıyorum ve finish e kadar geliyorum fakat test sırasında tüm sistemden ses gelmesine rağmen media playerde müzik dinlerken sadece 2'sinden geliyor.. googlede çok aradım ama ayarlayamadım bunu nasıl yapabilir, hepsinden nasıl ses alabilirim?

kardeş bendede Asus anakartın onboard AD1888 ses kartı var soundmax driverın yazılım XP destekli olduğundan Vista donanımları tanımıyor ben sırf bu yüzden Vistayı silip yeniden xp kurdum 1 sene sonra driver lar çıkar ozaman yüklerim sen bi creative sound blaster audigy value for vista diye arat istersen driver ını bulabilirsen ne mutlu sana kolay gelsin

srk889' Alıntı:
http://img510.imageshack.us/img510/4794/soundwt9.jpg (resimi düzeni bozmasın diye link olarak verdim)

creative dandikte olsa ilk driverleri çıkardıki resimde göründüğü gibi 5+1, 7+1 gibi seçenekler var (benim ses sistemim 7+1). 7+1 i seçtikten sonra next diyerek ayarlamaları yapıyorum ve finish e kadar geliyorum fakat test sırasında tüm sistemden ses gelmesine rağmen media playerde müzik dinlerken sadece 2'sinden geliyor.. googlede çok aradım ama ayarlayamadım bunu nasıl yapabilir, hepsinden nasıl ses alabilirim?

SB24_VTDRV_LB_1_04_0065A (Vista için Driver)

Bunu yükle.

srk889' Alıntı:

SB24_VTDRV_LB_1_04_0065A (Vista için Driver)

Bunu yükle.

kardeş hiç boşuna uğraşma... bende de creative nin surround 5+1 ses sistemi vardı.. kartı taktığımda senin yaşadığın sorunu yaşamıştım, kartı çıkardım yeni bir asus anakart aldım, üzerinde soundmax 8+1 destekli onboard ses kartı var.. (creative den daha kaliteli ses veriyor) anakarttakini kullandım ama yine aynı sorun devam etti... aslında BU SORUN DEĞİL, YANİ VİSTA BURADA GERÇEKTEN DİGİTAL SES ÇIKIŞI YAPMIŞ.. DİKKAT EDERSEN EĞER HATA PENCERESİ FALAN GELİNCE ÇIKAN GONG SESİ MERKEZ HOPERLÖRDEN GELİYOR.. YANİ ASLINDA TÜM HOPERLÖRLER ÇALIŞIYOR, VİSTA SANA BURADA GERÇEK BİR SURROUND SES SİSTEMİ VERİYOR.. XP DEKİ GİBİ BÜTÜN HÖPERLÖRDEN SES GELMİYOR YANİ.. ASLINDA OLMASI GEREKENİ YAPMIŞ VİSTA... EĞER SEN GERÇEK ANLAMDA STEREO OLMAYAN DİGİTAL BİR MÜZİK DİNLERSEN TÜM HÖPERLÖRDEN SES GELİR.. AMA MEDİA PLAYER DA DİNLEDİĞİN BÜYÜK BİR İHTİMAL STEREO BİR MP3, DOĞAL OLARAK 2 HOPERLÖRDEN SES GELECEKTİR..

BU ARADA İSTEDİĞİN KADAR SES DRİVER LARINI YÜKLE.. Bİ KATKISI OLMAYACAKTIR.. UMARIM BUNLAR SENİ AYDINLATMIŞTIR..

Millet aynı dert bende de mevcut bulamadım ama çözümünü.. O yüzden sound blaster kartımı çıkardım walla üstünden. şimdi anakarttaki ses kartını kullanıyom.. neronun son sürümünü yükledim. orada müzik dinlerken ancak 7 kolondan ses duyabiliyorum. media player 3 kolondan ses veriyor. sanırım BİYOLOG doğru söylüyor.napcaz bu vistayla walla yaa

arkadaşlar creative sb 0100 vista32 driveri lazım yardım ederseniz sevinirim.

srk889' Alıntı:

:vur creative in ses kartı dandikmi zuhahaha walla bunu çocuklara bile söylersen kanmazlar herhalde az tecrübelerinden böyle konuşabiliosun. Creative sound blaster live 24 bit şu anda en iyi ses kartı ve driverları vistada güncellendi bilip bilmeden konuşma. ve ben o güncellemeleri olmadan bile XP için geçerli sürümünü vistaya yükledim ve tıkır tıkır çalışıo ses dizynınıda yaptım ve kaliteyi 8 bitden tam olaraq 24 bitde açmayı başardım yalnız çok uğraş istior bazı arkadaşlar creativin hiç içini açıp bakmıyorlar herhalde başlangıçtaki 8 biti 24 çıkartın beyler tabi bilgisayarda biraz deneyim kazanmışsanız yapabilirsiniz. herhalde sen srk889 bulamamışsın yada yüklüyceq kadar bilgisayarı kavrayamamışsın arkadaşım:eek:ut:

valla millet ben de creative sbs 580 5+1 kullanıyordum wista ultimatede 2 hoparlörden ses geliyodu gigabyte nın sitesine girdimnorda wista için ses driverleri vardı onları yükledim ve şimdi 5+1 de tüm hoparlörlerden ses geliyo

ya peki creative mixer falan bunları kullanamıyosunki:&

biyolog arkadaşa katılıyorum bende aynı sorunu yaşadım. windows vista hangi sürücüyü yüklersen yükle, sistemi 5+1 yada 7+1 olarak tanıttığında sana surround ses verir. tüm hoperlörlerden sesi sadece dolby özellikli mp3 yada filmlerden alabilirsin

Geri