Vista yalan linux’a devam (Linux beryl)

zaten bu xp ye gittikce gicik olmaya basladim en gec iki ayda bir format atiyorum,ne kadar duzgun calisir vaziyette tutmaya ugrasirsaniz ugrasin 3-5 program yukleyip kaldirdiktan sonra basliyor yavas yavas ayari kaymaya. ben oyle acilista yalpalamaya gecikmeye basliyan isletim sistemi cekemem,trink diye acilmasi lazim:) linux beni aşar diye dusunuyordum fakat ciddi ciddi denemeyi dusunuyorum artik.

simdi 1- pardus ya da ubuntu kursam bu "beryl" olayini kullanabiliyormuyum,yani onlarin ustune bir eklenti midir bu beryl???

eger oyleyse 2- verilen linkte bi dunya link var beryl le ilgili; hangisini tiklayip nasil kurucam???

3- daha once pc dergilerinden birinin verdigi kurulum gerektirmeyen tak calistir pardus denemistim ama modemi gormedi nete giremedim o sorunu nasil halledicem???

yardimci olabilicek arkadaslara simdiden tesekkurler.

ya arkadaslar ben pardusun son surumunu ıdırdım kurdum ama berly dekı gıbı efektler olmuyo nasıl yaparım onu bilgilendirirseniz sevinirim

ya arkadaslar ben pardusun son surumunu ıdırdım kurdum ama berly dekı gıbı efektler olmuyo nasıl yaparım onu bilgilendirirseniz sevinirim

pardus kullanmadım ama ekran kartından kaynaklanıyor olabilir ekran kartı özelliğini yazarsan belki bişeler yapabilirm veya ayar sorunu olabilir yada uyum:vur

pardus kurdunuz tamam da pardusta 3d masaüstü kurulumu kolay değil forumpardus'a bir göz at hatta sürekli oraya takıl orada pardusla ilgili bütün bilgiler mevcut. Şunları söylemeden de duramayacağım pardusun ekran çözünürlüğü en fazla 1024x800 monitörüm 1440x900 ekran çözünürlüğüne sahipken düşük çözünürlük hiç hoşuma gitmiyor. ayrıca görüntülü sesli msn büyük bir eksiklik. yahoo messenger chat odalarına giremiyorsun böyle bir desteğe sahip değil. Oyun sıkıntısı yavaş yavaş aşılsa da vindoza rakip bile olamaz. (niyetim asla pardusu veya linuxu karalamak değildir 1 yıl pardus kullandım gerçekten çok sevdğim bir işletim sistemi açık kaynaklı olduğu için de sürekli güncellenen yenilenen geliştirilen bir yapıdadr ayrıca virüs derdi yok böylece antivirüslerle sistem kasılmıyor ) şimdi vindoz ikspi kullanıyorum mecburiyetten :(

pardus ta beryl in adı compiz oldu, paket deposundan compiz yuklersen efektlere fazlasıyla sahip olursun.

arkadaşlar compiz berly pardus de kurdum bir türlü çalıştıramadım ekran kartım atı x550xtx wikiden baktım ama bir türlü yapamadım yardımcı olacak arkadaş varmı atı x550xtx kullanan.

bizim evdekiler alışmış Xp'ye ben de dahil şimdi kaldırıp başka işletim sistemi kurmak zor olacak ama laptop alırsam kesinlikle deneyecem bunu... hayran kaldım eline sağlık

Geri