vista yüklü bilgisayara xp kurma

cass_07

New member
Reaction score
0
selam arkadaşlar,
sorunum vista yüklü notebox bilgisayara nasıl xp kurabilirim. Birkaç kez denedim ama hardiskimi görmüyor. acil yardım istiyorum arkadaşlar. teşekkür ederim

öncelikle ARAMIZA hosgeldin söyle bir cözüm ALINTI yaparak
yapmaniz gereken su.
1. nlite isimli programi indiriyorsunuz.
2. easybcd isimli programi indirip, manage bootloader sekmesine tiklayip "uninstall the vista bootloader" i seciyorusunuz ve bunu "mbr'a yazdir" dugmesine tiklayip programinizi kapatiyorsunuz.
3. laptop ureticinizin sitesinden sata surucunuzu indiriyorsunuz.
4. 1. 'de bahsettigim nlite programini calistiriyorsunuz. .net framework 2.0 kurulu degilse bilgisayarinizda sizi download linkine yonlendirecektir program. kurdunuz, calistirdiniz varsayayiyorum.
5. sahibi oldugunuz xp home/pro cd'sini bilgisayariniza takip, nlite'in yonergelerini takip ediyorsunuz.
5.1 ilk once xp cd'sini seciyorsunuz,
5.2 bilgisayarinizda bos bir klasor yaratip, hedef klasor olarak bu klasoru gosteriyorsunuz.
6. yonerge ekrani geliyor ve burada "bootable iso" ile, "drivers" seceneklerini seciyorsunuz. next'e tikliyorsunuz.
7. cikan ekranda "add", sonra "multiple drivers" i secip, dizustu ureticinizin sitesinden indirdiginiz sata driverlerinin ".inf" dosyalarini seciyorsunuz.
8. son ekrana geldiginizde dilerseniz cd'nize yazdirin, dilerseniz bunu imaj dosyasi olarak kaydettirip daha sonra cd'ye yazdirin.
9. bilgisayarinizi boot edin ve xp 'yi kurun...
FORUMDA ARAMA CUBUGU KULLANARAK gerekli programlari bulabilirsiniz, baska cözüm önerisi yapabilecek arkadaslar mutlaka cikacakdir,, iyi forumlar diliyorum

ben vistayı sılmeden D ye xp kurmak ıstıyorum mumkun mu

zafer kardeş, yüreğine sağlık teşekkür ediyorum

part 2 de cilt bozuk, part 6 da crc hatası diyor. ve dosyaları açamıyorum.

Geri