vista sp1 gereksiz dosyaların kaldırılması

nwdwnfds

Banned
Reaction score
0
Itinayla beygir bile terbiye edilir...ayı aslan it
sp1 kurulumundan geriye kalan 700-800 mb lık atık dosyadan kurtulmak için ;Başlat-Çalıştır'a girin ve aşağıdaki komutu yazın.

vsp1cln.exe

Karşınıza çıkacak olan pencerede E tuşuna basın ve onay verin.Bu işlemin ardından sabitdiskinizde yer kaplayan yaklaşık 700-800 mb lık gereksiz SP1 kurulum sonrası atık dosyaları sisteminizden kalkacaktır.

Selam. çok güzel bir anlatım.

Benim de önemli olduğunu düşündüğüm bir ayrıntıyı paylaşmak isterim.

Vista'ya SP1 kurulunca arşiv dosyalar kopyalanır, bunun amacı şu; microsoft gibi dev bir firma kullanıcılara opsiyon sunmak zorunda, yani bir kurulumun uninstall yani hdd den silme, kaldırma seceneği cok önemli, siz de takdir edersiniz ki microsoft un başı mahkemlerden ve sayısız davalardan büyük dertte.
Adamlar şunu düşünmüş, kullanıcının biri SP1 i kurar, bir terslik olduğunu iddia eder de bizi mahkemeye verirse halimiz duman olur :) ne olur ne olmaz unistall seceneği, şansı da olsun ki böyle bir olaya maruz kalmayalaım mantığı yani.

VSP1CLN.exe komutunu kullanacaklar için Microsoft şu uyarıyı yapıyor;
eğer SP1 silmeyecekseniz, kaldırmayacaksanız bu komutu kullanarak arşiv dosyalarını silebilirsiniz, yok eğer ben SP1'i kaldırabilirim ya da kaldırırım diyenler varsa bu komutu kullandıktan sonra uninstall edemezler, yani kaldıramazlar.

Geri