vista soru?

tekkkin

New member
Reaction score
0
hemen her klasörün içinde gizli olrak bazı şeyler oluşuyor:
desktop.ini, folder.jpg ve benzeri ayrıca c ve d de $RECYCLE.BIN diye gizli bir klasör oluştu içinde geri dönüşüm kutusu ve bir klasör daha var.yine c ve d de System Volume Information adında birer klasör ve bu da açılmıyor. daha yazmadığım bu ve benzerleri birçok gizli klasör dosya...
bir de belgelerde bulunan resimlerim, kullanıcılar, müzikler, vb birçok klasörün ismi ingilizceye döndü ve simgeleri normal klasör simgesi oldu:saskin
arkadaşlar nedir bunlar, virüs falan mı yoksa normal şeyler mi?

normal seyler ama yari yariya ingilizce olmasi normal diyil

volume information,$RECYCLE.BIN vb lerini gormenin nedeni klasor secenekleri icindeki gorunum sekmesi altinda bulunan korunan isletim dosyalarini gizle (onerilen) kutucugundaki tick isaretini kaldirmisin onu geri isaretle duzelir we gorup rahatsiz olmazsin nasilmi yapijan

bilgisayarima gir araclara gir oradan klasor seceneklerine oradan gorunum sekmesine gir we duzelt ok

normal seyler ama yari yariya ingilizce olmasi normal diyil

volume information,$RECYCLE.BIN vb lerini gormenin nedeni klasor secenekleri icindeki gorunum sekmesi altinda bulunan korunan isletim dosyalarini gizle (onerilen) kutucugundaki tick isaretini kaldirmisin onu geri isaretle duzelir we gorup rahatsiz olmazsin nasilmi yapijan

bilgisayarima gir araclara gir oradan klasor seceneklerine oradan gorunum sekmesine gir we duzelt ok

cevabın için çok teşekkür ederim. fakat o kadarlık pc kullanma bilgim var:victory
ben sürekli gizli klasörleri açıkta bırakırım ve bu söyldediğim klasörler başlarda yokyu sonradan oluştu o yüzden dikkatimi çekiyor.
ayrıca söylediğim gibi klasörler ingilizce isme dönüşüyor:
mesela documenteries oldu belgelerim ve icon da değişti,sonra ben ad değiştirden belgelerim yaptım iconu da kendi de düzeldi. ama düzelmeyenler var düzelipte tekrar bozulanlar var.
biraz biraz da resim üstünde anlatmaya çalıştım bazı durumları...

Bende De İngiLizceye Dönme Sorunu Var. ÇaLıştır "Run" oLmuş, Kaç Gün BaşLatta ÇaLıştır Aradım. :durdurun Görev Yöneticisinden HaLLediyodum Regedit MsConfig işLerini FaLan. SağoLsun Program BöLümündeki ArkadaşLar Hergün Yeni Yeni ProgramLar EkLeyince Meraktan Hepsini indirip Kuruyorum Denemek için. ÇaLıştır Da Onun için Çok Lâzım oLuyor. GünLer Sonra Anca Farkına VarabiLdim. :)

Arkadasim bende de olmustu bu sistemini geri yuke sonra hic bir surucuye girmeden kaspersky kur tarattir tarama bittikten sonra baslangicta acilan programlari gozden gecir goze batan yabanci bir uygulama yoksa tamamdir
bu cok onemli geri yuklemeden sonra suruculere girme

cunku bazi viruslerin kendi autorun i vardir surucuye girer girmez otomatik olarak calisir.
bunu nasil anlarsin?
eger c d veya e gibi suruculere girince biraz bekleyip giriyorsa virus kendini calistiriyor sonra surucuyu aciyor demektir.
o yuzden taramani bitir sonra suruculere gir.
System volume information da Sistem turkce olsa da farketmez hep ingilizcedir zaten
sistem geri yukleme uygulamasinda hangi suruculer geri yuklemeye dahil edilsin diye secenek var orda senin d surucunde dahil oldugu icin orda da olusmus sorun degil...

sistem geri yüklemeden mi söz ediyorsun yoksa sistemi yeniden kurmaktan mı?
bu arada norton 2008 kurulu sürekli güncel

sistemi yeniden yukleme sistemi geri yukle arkadasim system restore

sıstem gerı yukleme hıcbır ıse yaramıyorum bence en ıyısı tekrar wındows kurmalısın..

ben sürekli gizli klasörleri açıkta bırakırım

demisin ama dikkat ediosan ben gizli klasorden bahsetmiorum o gizli klasorleri gosterin bi 7 asagisinda kutucuklu sekmeye bak o sekmenin kutucunu isaretle yok oldunu gorursun sen sistem klasorlerinin gorunumunude acmisin yani anlatabilmisimdir umarim

Tekar windowsu yuklemene gerek yok arkdasim bu son tercihin olsun...
sistem geri yukleme icin windiws cd sine gerek yok.
pc acilirken f8 tusuna bas guvenli moddan veya orda sistemgeri yukleme ile ilgili bir secenek var
ordan baslat ve
baslat-donatilar-sistem araclari-sistem geri yuklemeden gecmis bir tarihe yukle saglam bi tarih olsun
dedigim gibi suruculere hic girme
calistir a msnconfig yaz baslangictan yabanci gordugun programlari kaldir
sonra calistira regedit yaz
Hkey_current _user->Software->Microsoft->windows->current version->Run
sirayla tikla Run kisminda yabanci gordugun herseyi sil
norton bir ise yarmaaz istedigi kadar guncel olsun
varsa yoksa Kaspersky
dediklerimi yap kesin duzelir

Tekar windowsu yuklemene gerek yok arkdasim bu son tercihin olsun...
sistem geri yukleme icin windiws cd sine gerek yok.
pc acilirken f8 tusuna bas guvenli moddan veya orda sistemgeri yukleme ile ilgili bir secenek var
ordan baslat ve
baslat-donatilar-sistem araclari-sistem geri yuklemeden gecmis bir tarihe yukle saglam bi tarih olsun
dedigim gibi suruculere hic girme
calistir a msnconfig yaz baslangictan yabanci gordugun programlari kaldir
sonra calistira regedit yaz
Hkey_current _user->Software->Microsoft->windows->current version->Run
sirayla tikla Run kisminda yabanci gordugun herseyi sil
norton bir ise yarmaaz istedigi kadar guncel olsun
varsa yoksa Kaspersky
dediklerimi yap kesin duzelir

evet arkadaşa kesinlikle katılıyorum bizim laptop ta vista sahtesini net ortamına vermesinler diye yeni alınan pc lerde artık işletim sisteminin cd sini vermiyolar eskiden pc alınca yanında xp cd sini verirlerdi şimdi kurtarma cd si veriyolar ama ne işe yarıyo bilmiyorum hiç denemedim

recovery i artik gomuolar kurtarma cd side ayni isi goruo ama temiz bi format atijaksan o kurtarma cd si ile at cunku raid suruculeri cogu korsan cd de olmuo yada uymuyo we atamiosun

recovery i artik gomuolar kurtarma cd side ayni isi goruo ama temiz bi format atijaksan o kurtarma cd si ile at cunku raid suruculeri cogu korsan cd de olmuo yada uymuyo we atamiosun
Gomuyorlar ama yanina da create recovery disc (kurtarma cd si yarat) diye uygulama veriyorlar istedigin zaman cd ni kendin olusturabiliyorsun
Arkadaslar bilgisayarinizda bir sorun olusursa hemen format atma sistemi yeniden kurma gibi dusunceleriniz olmasin
Cunku format atcam veya bastan kurcam ustune kurcam derken butun verileriniz kaybolursa aglarsiniz
hem sorunlari gidere gidere birseyler ogrenirsiniz
isin kolayina kacmayin bence...

ben sürekli gizli klasörleri açıkta bırakırım

demisin ama dikkat ediosan ben gizli klasorden bahsetmiorum o gizli klasorleri gosterin bi 7 asagisinda kutucuklu sekmeye bak o sekmenin kutucunu isaretle yok oldunu gorursun sen sistem klasorlerinin gorunumunude acmisin yani anlatabilmisimdir umarim

özür dilerim haklı olabilirsin : orada" korunan işletim sistemi dosyalarını gizle" diye bir yer var. o dediğin klasörleri görünümden kaldırdı bu fakat anlamadığım d de sistem klasörleri ne geziyor. ayrıca ben o seçeneğe hiç dokunmadım ki!

Geri