Vista Problemi Bıktım artık

• Konbuyu başlatan fortunetel
  • Başlangıç tarihi
F

fortunetel

Guest
İyi günler,

Temmuz 2008 de Casper Nirvana Notebook aldım. İŞletim sistemi olarak Vista Home Premium 32 bit sürüm yüklüydü.

Ancak normal kullanımdan (kaspersky anti vitüs ve office 2003 yükledim o kadar) bir ay sonra bilgisayarım açılışta .dll hatası (HAL.DLL eksik) verdi.
Kurtarma DVD lerinin orifijanl olamdığını bişlmediğim için vistayı tekrar yükledim. Tabii güncellemeleri de öyle

Ancak iki hafta sonra yine aynı problem çıktı bu sefer eksik .dll farklı idi.

Bu hafta yine aynı problemi yaptı.

Acaba orijinal bir Home Premium cd sine 110 dolar bayılıp recovery özelliği de olan bir işletim sistemini mi kurayım yoksa bu çökmelerden kurtulmanın bir yolu var mı?

NOT: sanırım bu son çökmeden 1 gün önce Vista SP1 gncellemesini yapmıştım.

Yardımlarınız için teşekkürler

NOT2: Makinam şu an serviste ama tahmin edin ne yaotılar? Benim yaptığımın aynızını yani makinayla verilen Cd yi takıp yednien yükleme.

Bıktım artık...

Eğer vista aşığı deilsen Xp ye gecmeni öneririm arkadasım =)

MCevap için teşekkür ederim.

Ama vistayı kullanayım diyorum.

Bu durumda problemim için ne öneririsiniz

Xp olsaydı bişeyler önerebilirdim lakin vistadan hiç anlamam dogru duzgun kullanmadım bile

XP sanki çok iyi bir işletim sistemiymiş gibi yorum yapıyorsunuz arkdaşım daha sen bilgisayara format atmayı bilmiyorsun helede vistaya en kolay format atılan işletim sistemi şu hataları veriyor diyorsun birkere format atmadan o hatayı bir kenara yazcaksın ve formatını atacaksın bilgisayar açılmıyorsa hiç bunu yapacaksın açılıyorsa c ye gelip aratacaksın o dosyayı eğer bulamıyorsa regeditte arat hangi dosyadan olduğu piyasaya çıkar dostum bilir bilmez yorum yapmayın vista şöyle böyle diye hatalarınızı işletim sistemine atmayaın derim en önce kendinizde arayın hatayı ona bakarsınız heryerde vista oyun çalıştırmıyor diyorlar seninkiyle aynı işletim sistemim çalıştıramadığım 1 tane bile oyun yok ara sıra çıkıyor ama o oyunlarda kalitesiz oyunlar

çoğu sitelerde oyun çalıştıramıyorum vsta şöyle böyle yok xp daha iyi sizmi iyi biliyorsunuz yoksa microsoftmu ben anlamadım bu işi

ayrıyeten madem arkdaşım vistadan bıktın sana tavsiyem git 6. 7. el bir bilgisyar al pentium 3 falan içine xp yükle kullan dll hatalarıyla boğuş derim

arkadaşım vistada güncelleme yapma bi süre sonra delleniyo alet özellikle sp1 yükleme bende de yapmıştı bi format at sonra güncelleştirmeleri kapat bide virüs programı kullanma vistada windows defender var virüs programı yüklediğinde bi süre sonra aptallaşıyo alet ben bunları yaptım 1 aydır mutluyum =)

Geri