Vista Kullanıcı Hesabı Denetimi Hatası (İstenilen İşlem İçin Yükseltme Gerekmektedir)

KralMuratt

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar son bir aydır bilgisayar iyice kafayı yedi. Format atmak lazım da yedek almadan atamıyorum. Sorun şu: Kullanıcı Hesabı Denetimi açık ( " neden açtıysam zamanında :( " ) haliyle bi program yükleyeceğimde, veya bi uygulamayı yönetici olarak çalıştır dediğimde vista onay istiyor devam diyoruz ve sorunsuz çalışıyor. Fakat son bir aydır benim bilgisayar kullanıcı parolası girin veya parmak okuyucuyu kullanın diyor. Yani yönetici onaylı açılan hiçbir işlemi yapamıyorum şuan. Parola girecek yer yok bu birincisi. İkinciside parmak okuyucuyu kullandığım zamanda "İstenilen işlem için yükseltme gerekmektedir" diyor. Denetim masasından kullanıcı hesaplarından kullanıcı hesabı denetimi aç/ kapa kısmına girip kapatayım diyorum, oraya girmek için bile aynı ekran çıkıyor karşıma ve parmak izi okuyucuyu kullandığım zaman parmak izini doğruluyor fakat istenilen istenilen işlem için yükseltme gerekmektedir diyor. Bilgisayarım Asus M51VA ve aldığımda orjinal vista home premium yüklü olarak geldi. Bunun nedeni nedir? Nasıl çözerim? Acil yardımlarınızı bekliyorum çünkü internetten indirdiğim bi dosyayı (yönetici onayı olmadan) çalıştıramıyorum, dns değiştiremiyorum, herhangi bi uygulamayı yönetici olarak çalıştıramıyorum. Yani bilgisayar kullanmak işkence oldu :( Şimdiden Teşekkürler..

bu konuda bilen varsa yardım bekliorum benmde ihtiycaım var

sorunu anlamadım ama vista ultimate e yükseltirsen düzelebilir...

UAC'ı kapatmayı denedin mi?Yada bilgisayarda yönetici varsa sen sınırlı kullanıcı mısın?

Geri