Vista için en az 2gb ram

gerilla_21

Banned
Reaction score
0
Wİndows Vista piyasaya çıkınca sistem standartlarını oldukça değiştirecek gibi zira oyuncular için gerekli sistem hafıza miktarının en az 2 Gb olduğu görüldüı. Athlon 4000+ ve 2 Gb'lık Ram ve Geforce 7800 GTX'le yapılan testte sisteme FarCry yüklenmesinin ardından 1.23 Gb'lık bir takas dosyası oluştuğu gözlendi. Bu esnada arkada sadece görev yöneticisi ve bir explorer penceresi bulunuyordu.

Bu da gösteriyor ki şu aşamada çoğu oyun için 1 Gb yeterli gibi gelse de 2 Gb gerekiyor. Bu rakam bile aslında Battlefield 2 gibi oyunları kesmiyor. Vista'nın çıkışına yakın zamanda 4 Gb gibi değerlerin telaffuz edilmesi yakındır.:(

alıntıdır

2 gb ram herşeyde lazım oluccak 1 sene içinde ama şu an 1 gb ram windows ortamında çalışmana yetiyo. vistadada fear oynamicaksan 1 gb ram yeter . ram in en büyük etkisi oyunlardaki loading süresi. 1gb ilede vista canavar gibi çalışır anlicaan :)

Yuh oha 2 gb ram :D 2gb rama ben xp kursam canavar gıbı calısır:D

2 gb ram kaç para biliomu bill gates p..evenk tabi bilmez a.q herif paraya para demio ki

yaw vista dediğiniz işletim sistemi 64-bitlik bir program ve 3 boyutlu...:D
yani bunun üstüne birde grafik canavarı bir oyun kurup oynamaya çalışırsanız 2GB ram yetmez bile...:D:D

Paylaşim Harika Cok Teşşekkür ...
Bi Arkadaşimiz Bill Gates Için Bişiler Sölemiş Ya Kardeşim Adam En Harika şeyler Yapmiş Neden Saygi Duyup Geçmiyoz Adam Uğraşmiş Bulmuş Hehal Olsun Derim

Selamün Aleyküm

şimdi arkadaşlar şu vistayı çok merak ediyorum aslında forumda verilen
win xp + sp3 paketini indirdim kurdum şimdi onu kullanıyorum o güzel ...fakat
bu 2gb ram ne yaw :D bende 512 var aslında bu kadar ram istemesinin nedeni sadece grafikler ise ben xp den şaşmam ama grafik ötesi çok iyi performans veriyorsa biruerlerde çalışıp bilgisayarın ramini 2gb yapabilirim aslında :D

Saygılar:::....

Bencede; sadece masa üstü 3 boyutlu olucak, görünüşü güzel olucak die işlemcim desteklediği halde vistaya geçmem. Çünkü XP'ye 2 GB. Ram takıcam tutamazsınız benim makinayı be a:) Ne kasıcam vistayla fln.. Ama şuda var vista hakkında daha çook atılıp tutulacak.. HAtırlayın XP çıktığında yok çok sorunlu, karışık fln deniodu, herkes 98'den şaşmam diodu.. Şuan neredeyse herkes Xp kullanıo.. ViSTA'da öle olucak %99.9 :) Katılmayan war mı? :cool:

64 bit versiyonu mu istiyor 32 bit versiyonumu?
ulen benim bilgisayarın ram sınırı 2 GB zaten :S
daha fazla yukselmiyo, bide laptop ramleri el yakıyo boşwerem xp yide vistayıda win2000 kurcam:D

Senin bilgisayarının ram sınırı nası 2 gb ? :) boardun desteklemese bios update ile 4gb destekler ama xp 3 gb ta çalışır . vista 16 gb ram destekli die bi avantaj olarak gösteriyo adamlar . halbuki palavra markalarla anlaşmalı bu p.zevenk ler. aynı ekran kartı firmalarının oyun firmalarıyla anlaşmalı olduğu gibi. sistem böle dönüyo. merak eden varsa beta 2 yi söliyim boşta 700 ram yiyo beta 2 . kurulumuda 1 , 1 buçuk saat alıyo data kablolarını dahi tanıyo alet ama fuzuli die düşünüyorum . 64 bit xp den şaşmam gibi geliyo bana.

sen bir numarasın dostum ewt doğru söyleyin birde kaç MHZ olucak bu melet....!!!

bencede dostum haklısın aynen dediğin gibi oluyo zaten by bilgisayar dünyasında yeni çıkan bir şeyi almayacan bekleyecen biraz yaygınlaşsın ondan sonra alacan

yok ya 2gb ram kullanan ne piyasada program var ne dünyada nede öyle bir işletim sistemi nerden duydun veya okuduysan yazan epey bi atmiş ben bu işin içindeyim ramden 2gb alan bir program işletim sistemi vs ..falan dünyada yok beeeeeee

evt dostum dünyada yok ama çıktığı zmn isteyecek diyorlar..buna da karşı çıkamazsın ya...:D

arkadaşlar bu adamların pazarlama stratejileri , biz hala textil, mermer ve ağır sanayi ile uğraşalım. Adamlar yeni program yapıyolar yok şurası böle şurası böle sonra donanımınız yemiyo, sonra paralar tranfer.

Söylenene göre 64 bit ise güzel , xp 32 bit temelli yani ; vista işlemcilerimizi 2 kat hızlı kullancak gibi.ama yazılım gereksinimleri 2 gb ram ne demek yawww uzaya roket mi fırlatcaz . biz bu PC lerle heheee

sberkil' Alıntı:
arkadaşlar bu adamların pazarlama stratejileri , biz hala textil, mermer ve ağır sanayi ile uğraşalım. Adamlar yeni program yapıyolar yok şurası böle şurası böle sonra donanımınız yemiyo, sonra paralar tranfer.

Söylenene göre 64 bit ise güzel , xp 32 bit temelli yani ; vista işlemcilerimizi 2 kat hızlı kullancak gibi.ama yazılım gereksinimleri 2 gb ram ne demek yawww uzaya roket mi fırlatcaz . biz bu PC lerle heheee

tabiki hızlancak ancak yazılımlarda değişeceği için çok fazla bi fark olmayacak yani

bu güne göre kıyaslama yapılamaz..

arkadaşlar atalarımız hiç boşa konuşmamışlar. "bir zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür!...". bilgisayarda da aynı. sadece ram yükseltmekle işler yürümez. bundan ayrı veriyolu hızı,hdd rpm'i,işlemci hızı,işlemci sayısı,32/64 bit, gelecekteki virüs vb.tehditlerin boyutu vs.vs.vs...var. yani önümüzdeki dönemde karşılaşacağımız sorunlarla başetmek için makinaları komple değiştirmemiz gerekecek. siz en iyisi elinizdekiyle uzun bi süre daha idare etmeye bakın.elinizdekine daha fazla para gömmeden idare edin. yoksa elinizde sadece %50 sini kullandığınız 2 gb ram iniz ve işe yaramayan bi bilgisayarla kala kalırsınız. ticari tuzaklardan en az zararla sıyrılabiliriz.

Geri