MeLaNKoLiX
New member
MS WINDOWS 7 VE GETİRECEKLERİ
Vista'nın piyasaya sürülmesinden bu yana kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen,Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 7 hakkında resmi açıklamalar gelmeye başladı.
Eğer yeni nesil windows hakkında basına sızan bilgiler doğruysa, Microsoft'un Vista fiyaskosundan dersini aldığını söyleyebilirim.
Windows 7 kod adlı yeni nesil işletim sisteminin Vista'nın devamı niteliğinde olacağı,
Fakat ona nazaran çok daha küçük,basit ve sistemi yormayan bir işletim sistemi olarak tasarlandığı söyleniyor.
Çeşitli yayın organlarında ve web sitelerinde yayınlanan bilgiler doğrultusunda,gelecek işletim sisteminin daha modüler bir yapıda olacağını,
Vista kernelinin yenilenmiş halini kullanacağını öğrendim.
Yeni kernel "MinWin" ismi ile anılıyor.Sabit diskte sadece "25 MB" yer kaplayacak ve çalışırken hafızanın da "40 MB" lık bir kısmını meşgul edecek.
XP ve Vista'nın hafızada 2-3 Gb yer kapladığı düşünülürse işletim sistemlerinde yeni bir çığır açılıyor demektir.
Elbette Microsoft sözünü tutmayı başarabilirse Modüler bir yapıya sahip olduğunu söylediğim kernel grafiksel kullanıcı arabiriminden bağımsız olarak çalışacak.
Microsot'un görsel öğelere ağırlık vererek piyasaya sürdüğü ürünlerin aksine, bu sefer işletim sisteminin iskeleti görsel öğeleri yönetmekle uğraşmayıpBoş yere sistemi yormayacak.
Düşük seviye bilgisayar kullanıcılarına hitap etmeye çabalayan Microsoft özellikle Linux'a uygun bilgisayarlarda çalışabilecek bir ürün ortaya çıkarmaya çalışıyor.
Şurası kesin ki günümüzde şirketlerin kullandığı işletim sistemleri piyasasının tek hakimi Microsoft.
İşletme yönetimine ait programlar bakımından da rakibi yok diyebiliriz.Linux ise genellikle eski ve ucuz bilgisayarlarda çalışabilecek heryerde kullanılabilecek ürünlerle ayakta durmaya çalışıyor.
Bu işletim sistemleri arasında Vista ise oldukça fazla yer kaplaması ve sadece güçlü sistemlerde çalışabilecek seviyede olması nedeniyle epeyce geride kalıyor dersek yanlış olmaz.
Windows 7'nin ise her türlü kullanıcıya hitap edeceği söyleniyor.Hızlı olması gerektiği yerde hızlı,Yüksek seviyede sisteme sahip kullanıcılar için de bol görsel öğe içeren dolu dolu bir işletim sistemi.
Aynı anda hem hıza hem de eğlenceye yer verecek bir işletim sistemi...
Microsoft Windows 7'nin detayları hakkında hala resmi bir açıklama yapmadı.
Japonyada düzenlenen "Windows Digital Lifestyle" konferansında Bill Gates'in "Daha az güç harcayan,daha az hafızaya ihtiyaç duyan,ve telefonlarla daha uyumlu" sözleri akılda kalan ayrıntılardı.
Microsoft'un yeni işletim sistemini bir an evvel piyasaya sürüp Vista faciasını unutmak istediği kesin!
Windows XP ile Vista arasındaki zaman diliminin 5 yıl olduğunu hesaba katarsak.Bu kez Microsoft'un bizleri bu kadar süre bekletmeyeceğinden emin olabilirsiniz.
POTANSİYEL YENİ ÖZELLİKLER
İlk olarak yeni eklenecek olan özelliklerden bahsedelim.Henüz netlik kazanmasada masaüstünde doğrudan internet bağlantısı olan "Cloud" isimli entegre bir uygulama bulunacak .
Tıpkı Microsoft'un benzer bir uygulaması olan "Live Mesh" gibi web tabanlı bir sistem olan "Cloud" ile dosyalarınızı paylaşabilecek senkronize edebilecek ,
Aile üyeleri yada arkadaşların online olma durumunu öğrenebilecek.Mobil araçlarınızın bilgisayarınız ile olan bağlantısını kontrol edeceksiniz.
Elbette "Live Mesh" Windows 7 den çok daha önce kullanılabilir hale gelecek ama "Cloud" işletim sistemine entegre biçimde çalışacağından hem sistemi daha az yoracak hemde daha kullanışlı olacak.
Bir sonraki hamle ise otomatik yedekleme sistemi olacak.
Apple'ın yeni işletim sistemini tanıtırken gösterdiği "Time Machine" isimli uygulama ile işletim sistemini istenen bir tarihe geri dönebiliyor,silinmiş dosyalar geri gelebiliyordu.
Microsoft aynı sistemi biraz elden geçirmiş olarak yeni işletim sistemi içine dahil edecek.
Windows 7 ile tanışacağımız "Windows Healt Center" için de tıpkı XP lerde olan güvenlik merkezi gibi bir arabirim bulunacak.
Var olan güvenlik seçeneklerine ek olarakta "Data Files,Photo and Music" bölümü eklenecek.
Burada yapacağımız ayarlar ile tüm dosyalarımızın otomatik olarak yedeklenmesini sağlayacağız.
Yeni işletim sisteminde "Home Group" Adı altında yeni bir yerel ağ altyapısı kurulacak.Bu sayede resimler,videolar,müzikler,dökümanlar ve yazıcılar çok daha kolay paylaşılabilecek.
SANAL ORTAMLAR
Windows 7 içine yerleştirilecek bir diğer özellik ise bilgisayar uygulaması.
VMware şirketi tarafından tasarlanmış olan sanal bilgisayar uygulaması ve yine Microsoft'un ürünü olan Virtual PC'ye benzeyen bir program aracılığı ile eski tip yazılımları sorunsuz çalıştırabileceğiz.
Bu gerçekten de çok iyi bir haber.Çünkü hatırlarsanız, Vista işletim sistemine geçerken herkesin sahip olduğu programların Vista ile uyumlu olup olmadığı konusunda tereddütleri vardı.
Kimi uygulamalar hiç açılmazken bazıları hiçbir zaman stabil çalışmayı başaramıyordu.Windows 7'nin ise geri uyumluluk konusunda Microsoft'un Aldığı derslerin bir kanıtı olacağı söyleniyor.
Microsoft'un asıl amacı Windows 7 ile düzgün ve stabil bir işletim sistemi yaratıp Linux'a yada OS X'e geçmeyi planlayanları bu fikirden caydırmak.
Windows 7'de tıpkı Vista gibi aşırı derecede şişirilmiş bir işletim sistemi olarak karşımıza çıkabilir ya da umduğumuzdan çok daha başarılı bir sonuç elde edebilir.
Microsoft'un Vista'dan büyük ders çıkardığını ve bir daha da sistem canavarı bir işletim sistemi üretmeyeceğini söyleyebiliriz.
Microsoft o hayalini kurduğumuz sorunsuz işletim sistemini sonunda bize sunabilecek mi ?
Bu sorunun cevabını şu an kimse bilmiyor.
EMEĞE SAYGI ! ! !
70 kişi bakıyo 3-5 kişi teşekkür edio kopyala yapıştır yapmadık emek verdik arkadaşlar....