Vista devri tamamen bitti mi?

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
Vista geride kalırken...

Microsoft için Windows Vista devri Windows 7 ile tamamen geride mi kaldı? Okuyun, kararı siz verin!

Technology Business Research'tan Allan Krans, Microsoft'un ve işletim sistemi pazarının durumu hakkında konuştu.

"İnsanlar onunla mutlu olmasa da seçenekler kısıtlıydı. Tüketiciler için Vista standarttı. İş yerleri için de, yeni bilgisayarı erteleseler de eninde sonunda Microsoft'a para ödeyeceklerdi. Bu noktada Microsoft Windows Vista'yı geride bırakmış görünüyor" şeklinde konuşan Krans, Microsoft'un o zor günleri geride bıraktığını belirtti.

Microsoft tarihinin en hızlı satan işletim sistemi Windows 7'nin başarısı herkesin malumu. Bu açıklamanın sebebi ise Microsoft'un mali durumu oldu...

Microsoft'un net geliri

Microsoft 'un net gelirinin dönem için 4.01 milyar dolar ile geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 35 artmış olması, bu analizin temel sebebi oldu.

Windows 7 satışları, Microsoft gelirlerini büyük oranda arttırırken, kullanım oranları da yaygınlaştı. Dönem olarak yüzde 35 etki yıllık olarak 14.5 milyar dolar üzerinden yüzde 6 yükseliş demek oluyor.

Windows 7 şu anda dünyadaki bilgisayarların yüzde 10'undan fazlasında kullanılıyor. NetApplications'a göre aylık tekil Windows 7 kullanıcı sayısı 160 milyon kişiyi geçiyor.

Bu hızlı yükselişin ancak krizde biriken talebin karşılanması, piyasanın doyması ve donanım satışlarının durgunlaşması ile yavaşlaması mümkün görünüyor.

Bilgi için: Microsoft

tabii ülkemizde hala vista işletim sistemli bilgisayarların satıldığı da bir gerçek bu arada microsoftun vistaya desteği kestiği halde.

vistaya destek kesilmis degil.. bu konuda hemfikir degilim... gecenlerde bi guncelleme sorunu yasadım teknik destek departmanını aradım micrasoftun derdimi anlattım inanın 1 saat sonra bana geri dondüler ve uzaktan kontrol ile pc mi tamir ettiler simdi tıkır tıkır calısıyo valla

gayet güzel güncellemeler destekler ve uzaktan yardımlar sürüyor.inanın m7den daha fazla şu an ilgi görüyor arkadaşlarımın arasındada ve bende çok memnunum .

İlk önce W7 deki sürücü hatalarını çözüp öyle bitirsinler vista devrini...
Zaten bu microsoft ne zaman bir şeyi tam yaptı ki.. Her şey de mutlaka bir hata oluyor adamların tek bildiği para para para...
Nasıl daha hatasız yaparız demiyorlar sırf para kazanmak için saçma sapan eksik işler yapıyorlar...

Vista bence özellikle service packları yükledikten sonra ve de gerekli performans ayarlamalarını yaptıktan sonra son derece süper bir işletim sistemi bende Ultimate sürümü yüklü şu ana kadar zevkle kullanıyorum

Geri