Vista dan XP ye sert dönüş !!

eiffel

Forumun Kulesi
Altın Üye
Reaction score
0
Her insan büyük bir alemdir.İnsan düşünceden ibare
Vista dan XP ye sert dönüş

Yeni bilgisayar alanların %56 sının Vista yı kaldırıp XP işletim sistemine döndüğü açıklandı. XP satışına son veren Microsoft a ise mahkeme yolu görünü.

Tayvan Tüketiciler Vakfı (CF), Microsoft u Serbet Ticaret Kurulu na (FTC) şikayet etti. CF Microsoft un Windows XP işletim sistemini satmayı durdurmasına karşı çıkıyor.

FTC şikayet başvurusunun kabul edildiğini ve şirket hakkında soruştuma başlatıldığını açıkladı. Yaklaşık 6 ay sürmesi beklenen soruşturma sonunda Microsoft suçlu bulunursa 25 Milyon NT ye (940 bin YTL) kadar para cezasına çarptırılabilecek. Microsoft, Haziran dan beri Tayvan da işletim sistemi olarak sadece Vista yı satıyor. CF, şikayet başvurusunda Microsoft un, Windows XP nin satışını durdurarak tüketicileri Vista satIn almaya zorlamasının yasal olmadığını belirtti. Vakıf ayrıca, araştırmalara göre temmuz ayı içerisinde yeni bilgisayar alan tüketicilerin %56 sının Vista yı silerek yerine XP yüklediğini de söyledi. Tayvanlı tüketicilerin %67 si Vista nın yeni bilgisayarlarda tek seçenek olmasına karşı çıkıyor.

2007 yılının Ocak ayında piyasaya sürülen Vista, birçok ülkede beklenen ilgiyi görmedi.

Kaynak : ZAMAN

Geri