Vista da ready boost u kullanmak

xonox

New member
Reaction score
0
merhaba arkadaşlar yaklaşık 3 aydır vista kullanıyorum ve 1 gb ramim var geçenlerde ram i yükseltmeye karar verdim fakat ram fiyatları oldukça pahalı. 2 gb lık ddr2 tek slot almayı düşünüyordum oda 220 ytl den başlıyor piyasayı araştırdığımda ready boost özellikli taşınabilir belleklerin ram gibi kullanıldığını farkettim ve normal ramlerden çok daha ucuz ( 4 gb lığı 80 ytl) vista sahip olduğunuz gerçek ramin 4 katına kadarını rady boost olarak kullanıdırıyor. yani 1 gb ramim varsa yaklaşık 4 gb lık bir taşınabilir belleğin tamamını ram olarak kullanabiliyormuşum fakat merak ettiğim bunu kullandığım zaman gerçekten 4 gb lık ram takılmış gibi performans alabilecekmiyim?

25 kişi bakmışta bir kişi bile bişey yazmamış! çok zor bi soru galiba! sadece fikrinizi belirtecektiniz arkadaşlar

kesinlikle hayır dostum bende büyük umutlarla readyboost destekli 2gb flashdisk aldım. ama zerre kadar bir fark görmedim. sen ram al bence

hard disk flash bellek vb. depolama aletleri pc nin hızlı okuyamıyacak kadar yavaştır ama ram çok hızlı depolar ve siler ready boost sadece ram in performansın arttırı yani ready boost hard diskten hızlıdır ram hard disk ten okumak yerine ready boost dan okur ve performans artar ama çok değil

:clap:clap:clap

beden denedım ama hıc bır fark goremedım yalnız twinmosun 2 gb wısta uyumlu ramını arkadasım denemıs agır ıslermler yaparken fark gormus. elınızde varsa eger flash bellegınız bence sız de deneyın. ıyı calısmalar arkadaslar.

burada flash diskin rastgele yazma okuma hızı cok önemli.mesela a-data pd7 25mb yazma hızı 33mb okuma hızı var. sandiskcruzer mikro 9mbyazma 30 mb okuma. kingston 5mb yazma 15 mb okuma. bunlar hep fark sebebi

kardeşim ben de 1gb ram ile vista kullanıyordum fakat performansımı çok düşürdüğünden ram yüksetlmeye karar verdim,ready boost sana artı getirmiyor,şöyle söyliyeyim başlangıçta açılış süresini kısaltıyor biraz ama performans gerektiren çalışmalarında son çare olarak belleği kullanıyor ve sana bir fark yaratacak kadar etkilemiyor yine istediğin hıza ulaşamıyorsun. ben çözümü iki 512 lik ram imi iki 1gb lık ram ile değiştirdim sana da tavsiyem en azından bu kadarını yapman gerçek farkı anlıcaksın o zaman .... kolay gelsin

burada flash diskin rastgele yazma okuma hızı cok önemli.mesela a-data pd7 25mb yazma hızı 33mb okuma hızı var. sandiskcruzer mikro 9mbyazma 30 mb okuma. kingston 5mb yazma 15 mb okuma. bunlar hep fark sebebi

Hocam amma sallamışsın yaa piyasada bu kadar hızlı flash disk mi var?? Ramden bile hızlı yaptın 2 dakkada dandirik bi flash diski :durdurun

Kesinlikle var kardeş o dediin hızlara ulaşabiliyor artık o dandik flaşlar.
Sandiskcruzer 8 gb var elimde 55mb dosya attım içine 2 dakka önce 5-6 sn filan sürdü gitmesi

ready boost PC yi cokh hizlandirmiyor ama hardiskinizin yerini alarakh bilgileri icinde barindiriyor.. keske XP dede böyle bi uygulama olsa hardisklerin ömürleri daha uzun sürerdi.. ready boost u Ram olarakh görmeyin sadece ramin istediği bilgileri taşıyan ihtiyacı bulunduğunda bilgileri ram e yükleyen bi araç olarakh görmelisiniz.. PC yi hizlandirmakh istiyorsan vista için 1,5 ram yeterli seninde o 500 MB yi kapatman gerekli

kardeşim ben de 1gb ram ile vista kullanıyordum fakat performansımı çok düşürdüğünden ram yüksetlmeye karar verdim,ready boost sana artı getirmiyor,şöyle söyliyeyim başlangıçta açılış süresini kısaltıyor biraz ama performans gerektiren çalışmalarında son çare olarak belleği kullanıyor ve sana bir fark yaratacak kadar etkilemiyor yine istediğin hıza ulaşamıyorsun. ben çözümü iki 512 lik ram imi iki 1gb lık ram ile değiştirdim sana da tavsiyem en azından bu kadarını yapman gerçek farkı anlıcaksın o zaman .... kolay gelsin

kesinlikle ramleri bölmekh süper bir fikir.. :durdurun arkadaşa tamamen katılıyorum.. :clap:clap:clap:clap

Geri