vista 32bit ve 64bit

garip82

New member
Reaction score
0
arkadaşlar bu konuyu bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim. notbook kullanıyorum vista 32 bit kurulu. ne demek 32bit ve 64bit. bunlar ne anlama geliyor. ben şimdi 64bit vista ultimate yada piremium kurabilirmiyim. açıklayabilecek arkadaşlara şimdiden tşk.

işlemcinin 64 bit olduğu taktirde işletim sistemini 64 bit kurabilirsin teorik olarak 2 katı veri gönderebilir 32 bit olana göre ve daha fazla performans anlamına gelir ama işletim sistemi gibi kurduğun her programın 64 bit olması lazım 32 bit kurarsan gönderilen verilerde bozulmalar olduğu için sorunlaşırsın(denemedim ben bunu kesin değil :) denemek).Bunu işlemci marka ve modelini öğrenip netten aratarak ya da lntbook'un sitesinden flana öğrenebilirsin.her programın64 bit desteği yoktur onuda hatırlatayım yani bazı programların 64 bitini bulamadığın için çalıştıramaya bilirisin.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

evet teşekkür ederim. ama tam olarak nereden ve nasıl öğrenebileceğimi anlamadım. Intbook siteleri biraz karışık geldi. yardımın için sağol:clap

Geri