Virüssüz bir PC

longcoming

New member
Reaction score
0
Bilgisayarın virüs çökmelerinden bıktım desem yeridir.
Virüssüz bir Pc için önerileri olanlar?

yeni bilg. al internete hiç girme.

herseyi download etme... bilmedigin sitelere girme.. erotik sitelere vs takilma... kaliteli ve orjinal bir internet security programi kullan... kaspersky bu is icin ideal dir... fakat orjinal alirsan eger... bilmedigin torrent tarzi sitelere girme...

hiç anti kullanmak istemiyosam c yi az tut d falan diye başka bölüm oluştur.c ye windows u yükle sonra çak oraya deepfreeze takıl kafana göre...

hiç anti kullanmak istemiyosam c yi az tut d falan diye başka bölüm oluştur.c ye windows u yükle sonra çak oraya deepfreeze takıl kafana göre...

deepfreeze harddiskin ömrünü yio diye biliyorum kardeşim imaj'ı anlatsana formattan sıkılanlar için

deepfreeze harddiskin ömrünü yio diye biliyorum kardeşim imaj'ı anlatsana formattan sıkılanlar için

valla öle diyolar ama ben bi pc üzerinde yıllardır kullanıyorum.bi tık yok şimdilik =)

imaj aslında en sağlam en iyi olanıdır ben mesela dediğim gibi c yi az tutup windows u yükledim başka bi böldüğüm hd yerine de imajı attım orda duruyo.c d ve e olarak ayrılmış durumda.c de windows d de verilerim e de ise imaj var bide avira çaktım.tamam işte =)

resimli anlatım olarak anlatılmamışsa orada konu açıp anlatabilirim...

valla öle diyolar ama ben bi pc üzerinde yıllardır kullanıyorum.bi tık yok şimdilik =)

imaj aslında en sağlam en iyi olanıdır ben mesela dediğim gibi c yi az tutup windows u yükledim başka bi böldüğüm hd yerine de imajı attım orda duruyo.c d ve e olarak ayrılmış durumda.c de windows d de verilerim e de ise imaj var bide avira çaktım.tamam işte =)

resimli anlatım olarak anlatılmamışsa orada konu açıp anlatabilirim...

yaparsın sen aslansın sen wolf'sun yürü be :D

en sağlam yol acronıs yada ghost ile image almak
başka yol yok
ne yapsan virüs yada trojan alırsın
yada
1-kaspersky ınternet securıty kur
2-spyware terminator kur
3-malvarebytes kur
al sana beton gibi sistem

bir kere hiç virüs olmayan bir pc çok zordur.. belki sistemin tamamen virüsten korunması deepfreeze ile mümkün olabilir ancak bu harddiskin ömrünü kısaltır ve ram'in bozulmasına sebep olur.. deepfreeze kullananların çoğu bir müddet süre sonra mavi ekran hatası alacaklardır (burdan uyarmak isterim;; S-ATA harddisk varsa pc de laptopsa büyük ihtimal vardır deepfreeze kesinlikle kullanma))..

Diğer açıdan bakılırsa en iyi antivirüs programlarınıda kullansanız illaki yakalayamadıkları bir virüs çeşidi çıkar.. bunun içinde sisteminizin en iyi halinin imajını alın ve bir sorun olduğunu görürseniz boot edip pc yi tekrar o hale getirilmesini sağlayabilirsiniz..

buna ilave olarak diğer bir açıdan virüsüz pc istiyorsanız macOS işletim sistemi size bu konuda büyük oranda yardımcı olabilir.. mac pc al yani başka bir deyişle..

eğer ikinci yoldan gitmek istersen : g-data veya kaspersky internet securty yükle daha sonra spyware doctor yükle.. eğer pc'ne çok usb girişi yapıorsan usb securtyde yükle.. bundan sonrada pc ni en iyi hale getir ve imaj al.. tabi bu saydıklarım sistemin iyi ise geçerli.. ve birazda bilinçli olucaksın birşeyin virüs olduğunu fake olduğunu hemen anlıcaksın.. bulduğun herşeyi pc ye indirip kurmıcaksın.. daha sonrada sistem iyileştirici (advanced system care) gibi bir program yükle buna ilave ccleaner yükle ve sistemini bunlarla temizleyerek sistemini iyileştir.. son olarakta diyeceğim şu bunca yaptığından sonra inşallah virüs girmez :) :)

Teşekkürler arkadaşlar.
Aslında bunların hepsini biliyorum yine de bir sorayım dedim.
Çünkü ne yaptıysam veri kaybından,sistem çökmelerinden kurtulamadım.Yeri geldi Acronisle aldığım yedek bile yüklenemedi.Heur virüsü bulamşmıştı.

bilgisayarın fişini çek otur :D unutma en güvenli bilgisayar fişi çekilmiş bilgisayardır :D

geyikler bir yana pc'in internete bağlı kaldığı ve dışardan pc'ine yükleme yaptığın her an virüs bulaşma riski oldukça yüksektir.Yapabileceğin en mantıklı şey 'ne olduğunu bildiğin ya da en azından güvenebildiğin' bağlantı ve programları pc'ine kurmak ya da internetten indirmektir.Bunun dışında hiçbir antivirüs programı sana %100 güvenlik vaat edemez,etsede havada kalır ;)

Dr_No_07'ye katılıyorum virüslerle başa çıkamazsın illede virüssüz bir hayat istiyorsan en azından internetle bağlantını keseceksin ki o zamanda pc pc olmaktan uzaklaşır.

çok güvenli bir bilgisayar istiyorsan fişini çek :)

1-Sisteminde mutlaka kaliteli bir anti-virüs veya internet güvenliği yazılımı bulunsun. Bunun yanında kullandığın güvenlik programının güncel olduğundan emin ol.Tavsiyem "Norton İnternet Security 2010". Şu anda 3 aylık deneme sürümünü kullanıyorum ve gerçekten çok memnunum.

2- Windows güvenlik güncelleştirmelerini mutlaka yükle.

3. İnternetten indirdiğin ".exe" dosyalarının dijital imzalarını kontrol et. Eğer dijital olarak imzalanmamışsa çalıştırma.

en sağlam yol acronıs yada ghost ile image almak
başka yol yok
ne yapsan virüs yada trojan alırsın
yada
1-kaspersky ınternet securıty kur
2-spyware terminator kur
3-malvarebytes kur
al sana beton gibi sistem

Bunlar yetmez be! Birkaç tane daha koruyucu kuralım. :tongue_smilie:

''Virüssüz bir PC'' yani bir bilgisayara %100 virüs bulaşmaz diyemeyiz.Kaliteli,sağlam,güvendiğimiz yazılımlarla bilgisayarımızı %100 olmasada güvende tutarız.

sen kendine firewall+antivirüs+antispyware programlarını yükle.emin ol büyük çapta ki virüsler bilgisayarına bulaşamaz.

Geri