villa projesi2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gakko42

New member
Reaction score
0
buyrun sizlere ikinci villam
umarım beğenirsiniz.yorumlarınızı bekliyorum.hatalarımı bileyim ki daha ii bir çalışma ortaya çıksın deel mi. ayrıca isteği olan olursa yardımcı olmaya çalışırım.

http://uploaded.to/?id=skir9b

arkadaşlar paylaşımlarıma devam edeceğim.şunu bilmenizi isterimki kimse bir anda zirveye çıkamaz.ben de yavaş yavaş açılıyorum.gittiçe inşallah daha iyi tasarımlar yapmaya çalışacam.ama kimse talep etmezse fazla paylaşım yapamayacağım.
ilginize...

genel olarak tasarım güzel fakat asırı balkona yer vermişsin buda yalıtım konusunda pekte ekonomik olmayacaktır mutfak fazla geniş bunlara dikkat edersen daha güzel projeler ortaya koyabilirsin paylasımlarının devamı dileğiyle...

Genel olarak hoş olmuş fakat bencede dört balkon fazla.Umarım bu dediklerimiz seni üzmez.En kolay şey eleştirmek sende bize bu fırsatı verdin.Şimdi katlan bakalım.

ben de bir inşaat mühendisi olarak projeni profesyonel bi mimar çizimi olarak kendimce değerlendirmek istiyorum amacım faydalı eleştirlerde bulunabilmek daha iyiye ulaşmak için tavsiye olarak kabul edersen sevinirim...
1-bence autocad in en büyük güzelliği olan layer ları kullnamalısın
farklı gruplardeki elemanlara farklı layerlar tanımlarsan hem sana üzerinde çalışma yaparken kolaylık sağlar hem de proje statik aşamaya geldiğinde inşaat mühendisine pratiklik sağlar.
2-yalıtım açısından bakarsak belki 4 balkon fazla diyen arkadaşlar haklıdır ama ben kendi düşüncemi belirticem ki bu proje villa ve belki de dört tarafı açık kocaman bir bahçenin içersindedir(şu an hayal ürünü bir projeden bahsettiğimiz için ben bu şekilde düşünücem) 4 balkon bence her odanın her bölümün dışarısıyla doğayla haşır neşir olması açısından süper olmuş :)
3-Ve yine bir inşaat mühendisi bakış açısıyla villa projene baktığımda taşıyıcı sistem nasıl yerleştirebilirim die düşündüm. Ve çok büyük sorunlar olmadığını gördüm bu proje gerçekten inşa edilecek bir proje olsaydı belki bir iki kapının yerini değiştirmeni rica ederek sağlam bir sistem yerleştirebilirmişim...

ellerine sağlık yapılan çalışmaların eleştiriye açılması zordur ama eleştiri alınmadan da gelişme olmaz umarım sana faydalı olabilcek şeyler söyleyebilmişimdir kolay gelsin

yorumlarınız için tşk ediyorum
Allah razı olsun
sizlerin de yardımlarıyla elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım özel isteği olan olursa proje konusunda da yardımcı olmaya çalışırım
tekrar tşk hayırlı günler

eline emegine saglik cepheler yokmu? balkonlardan ziyade salon buyuk birde soyle diyeyim musteri geliyor ciziyor eli ile ben bunu istiyorum Olmaz diyorsun anlamiyor para veren benim kullanmak isteyende ben oturacak olan benim arkadas ben bunu istiyorum diyen cok.
30m2 den yukari salonlari gereksiz diye dusnmekteyim.veya bu butur bir salonda yemek salonu acik mutfak amerikan tarzi uygun oluyor sahimca bu kadar alani bulmak ve degerlendirmek cok zor prosodurler bazen engel insanin karsinda yoksa cizimde sorun degil istedigini ciz.
cephe olusumlarina bakmak isterdim hatta peyzaj ve animasyon calismalariniz nasil
tekraren eline emegine saglik der basarilarinin devamini diler
tesekkurler paylasiminiz icin

yorumlarınız için teşekkür ediyorum
çok yakında archicad çalışmalarımla sizlerle tekrar bir araya geleceğiz inşallah
tüm hackhell ailesine selamlar saygılar...

1.yapıyı cevresıyle verseydın planı daha acıklayacı konusabılırdık.yon vs...
2.salonu gırısden cok uzak bır yere konumlandırmıssın dusunsene salona gecılmesı ıcın zemın katta ne kadar yer varsa zıyaret edılıp gecılıyor ;)buda pek hos bırsey degıl.salon daha cok dıs kapıya yakın yerlerde konumlandırılması uygundur.
3.salona gırerken bır hosgeldın edasıyla bır gırıs hazırlamıssın dusunce olarak guzel sayılabılır ama sunu bılmelısınkı orası asla kullanılmayacak ;)

4.ust kat :S
son olarak bıraz daha calısman gerekıyor dusuncesındeyım ;)

hocam linkler ölü yenileme şansın var mı çok eski biliyorum ama yenilersen bizde yararlanırız yeni projelerin varsa paylaşabilir misn??

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri