veri yapıları

nill

New member
Reaction score
0
merhaba arkadaslar benim b-ağaçlarıyla ilgili dökümana ihtiyacım var. elimde bulunan RİFAT ÇÖLKESEN'İN kitabında bu konuya hiç değinilmemiş.yardımcı olursanız cok sevinirim. iyi günler...

bekliyorum yardım cevapları ama geleceği yok galiba. bu konuda dökümana acil ihtiyacım var eger bir bilen varsa yardımcı olursa cok makbule gecer

arkadaşım b.agaçları ney onu söyle her kes senin kadar akıllı degil

nill' Alıntı:
merhaba arkadaslar benim b-ağaçlarıyla ilgili dökümana ihtiyacım var. elimde bulunan RİFAT ÇÖLKESEN'İN kitabında bu konuya hiç değinilmemiş.yardımcı olursanız cok sevinirim. iyi günler...

ayrıca rıfat çölkesenin tüm yayınlarını inceledim b agaçlarını bulamadım oke bekliyorum bana ulaş

sagol yardımcı oldugun için ama ben bu sunumun b-ağaçlarıyla alakasını anlayamadım

ben b-ağaçlarındaki işlem işleyişi hakkında bilgi edinmeye uğrasıyorum. yani ekleme silme gibi

bu arada b-ağaçlarının ne olduğunu sormussun gözümden kaçtıgı için suan cevaplıyorum. ağaç veri modelini eğer biliyorsan bunun 5 yollu halidir

nill' Alıntı:
bu arada b-ağaçlarının ne olduğunu sormussun gözümden kaçtıgı için suan cevaplıyorum. ağaç veri modelini eğer biliyorsan bunun 5 yollu halidir

arkadaşım ben ünüversiteyi 4 yıl önce bitirmiş bir abinim her konuyu yalayıp yutamadım agaç veri modelini hala anlayabilmiş degilim sen şunu söyle ödev siteleri içerisinde bir kaynak bulabildinmi bulamadın mı bulabildiyesen buldugun konuyu buraya kopyala ben senin için indireyim oke sana sadece bu konuda yardımcı olablirim iyi çalışmalar

ben bulamadım.ingilizce dökümanlar buldum ing. bilmediğimden onları anlamıyorum. bana lazım olan bölüm ben b-ağaç yapısını kullanarak ekleme yapmak istiyorum.bunu şekil olarak yapıyorum ama iş koda dökmeye geldiğinde baya karısıyor. örnek vereyim mesela ekleyecegimiz sayılar 45-70-30-12-5-8-89-56-34 olsun bir sırayla bunları ekliyoruz
tabiki b-ağaçları 5 veriyoluna sahip oldugundan 4 eleman bir dügüme ekleniyor
12-30-40-70 ( kök düğüm)
sıradaki sayı 5 12 den küçük oldugundan 12nin soluna alırız aynı sekilde 8 de
12-30-40-70
5-8
sonra 56 bakıyoruz kok dügüme 40 dan büyük 70 den küçük o zaman 40 ın sagına alırız.89 dan 70 den büyük oldugundan 70 in sagına.
12-30-40-70
5-8 56 89
kısaca mantık agac üzerinde verileri büyük-küçük mantıgıyla yerleştirmek. buradaki benim sorumsa ben prohrama elemanları dizi değilde tek tek giriyorum,diyelimki ben simdi önce 9 sonra 10 sonrada 11 girdim o zaman iş değişiyor işte. 12 mnin solu 5 elemanlı oluyor ve biz ortadaki elemanı kok düğüme alıyoruz.bunun gibi işlemler işte

arkadaşım ben çekiliyorum kusura bakma

nill' Alıntı:
ben bulamadım.ingilizce dökümanlar buldum ing. bilmediğimden onları anlamıyorum. bana lazım olan bölüm ben b-ağaç yapısını kullanarak ekleme yapmak istiyorum.bunu şekil olarak yapıyorum ama iş koda dökmeye geldiğinde baya karısıyor. örnek vereyim mesela ekleyecegimiz sayılar 45-70-30-12-5-8-89-56-34 olsun bir sırayla bunları ekliyoruz
tabiki b-ağaçları 5 veriyoluna sahip oldugundan 4 eleman bir dügüme ekleniyor
12-30-40-70 ( kök düğüm)
sıradaki sayı 5 12 den küçük oldugundan 12nin soluna alırız aynı sekilde 8 de
12-30-40-70
5-8
sonra 56 bakıyoruz kok dügüme 40 dan büyük 70 den küçük o zaman 40 ın sagına alırız.89 dan 70 den büyük oldugundan 70 in sagına.
12-30-40-70
5-8 56 89
kısaca mantık agac üzerinde verileri büyük-küçük mantıgıyla yerleştirmek. buradaki benim sorumsa ben prohrama elemanları dizi değilde tek tek giriyorum,diyelimki ben simdi önce 9 sonra 10 sonrada 11 girdim o zaman iş değişiyor işte. 12 mnin solu 5 elemanlı oluyor ve biz ortadaki elemanı kok düğüme alıyoruz.bunun gibi işlemler işte

hala senin tam olarak ne istedigini anlayabilmiş degilim ya eskiden leb denmeden leblebiyi anlıyordum şimdi tık yok yaşlanıyormuyum ne?

ya tekrar oku ya da yaşlanmıssın:)

ya kusura bakma ama benim yazdıklarımdan gercekten bir sey anlamadıysen bana hiçbir yardımın olamaz normal olarak. çekil bencede:)

members.comu.edu.tr/kadayif
bu siteye gir courses altında veri yapıları var orda istediğini bulabileceğini düşünüyorum arkadaşım umarım yardımcı olabilmişimdir

üst üste msj lar yazılıyor burda ne iş :D
kurallar unutulmuş....

wolf17061986' Alıntı:
members.comu.edu.tr/kadayif
bu siteye gir courses altında veri yapıları var orda istediğini bulabileceğini düşünüyorum arkadaşım umarım yardımcı olabilmişimdir

arkadaşım bu dediğim yerde ağaçlar 12. pdf den başlıyor. bunuda söyleyeyim dedim

cevaplar için sagolun ama bana yardım ettiğiniz yerlerde ikili arama agaçları var.benim konum b-ağaçlarıyla ilgili. yani kok tek elemanlı değil 4 elemalı oluyor. 5 yollu agaç deniyor buna. arka arkaya cevap yazmak buranın adeti değilmiş uyarıya bakarsak kusura bakmayın.

CehaLetimi Bahı$La ama ben haLa B-ağaç terimini cözemedim :D

"Binary Tree" oLabiLir mi bu?

ben size sorumu bir de bu şekilde iletiyim belki bir fikriniz vardır. ikili agac mantıgını biliyorsanız benim yapmak istedigim 4 elamana sahip bir dugüm. sonra eklenen diger elemana bakıp bu 5 elemanı sıralayacagım ve 3 sıradaki elemanı bir üst dügümüm ilk elamanı yapacagım geri kalan 4 elemansa bunun sol ve sagındaki elemanlar olacak. ikili agactan baya farklı . lütfen artık bu sorumu biri anlasın :( kolay yaparım gibi geliyor ama kodlarımda hata var sadece ilk 4 elemanı leklediğimde 4 elemandan olusan dügümü listeliyor

Geri