Velev ki simge..!

Shawn Michaels

New member
Reaction score
0
“Euro” yazılıyor.

Ahali “yuro” diye okuyor.
Türk Dil Kurumu “avro” diyor.
“Avrovizyon” demiyoruz.
“Örovizyon” diyoruz.
*
TC Merkez Bankası...
Biriktirdiği dolar’la övünüyor.
*
Para, Farsça.
Döviz, Fransızca.
Lira, İtalyanca.
*
TL’ye simge seçtiler...
Ermenice.
*
İtibar diye buna derim ben.
Soykırımı olmasa bile, Ermeni dramı’nı tanımış olduk en azından!
*
Ayrıca.
Çince’ye benziyor ama...
Japonca.
“Ayrıca” demekmiş.
*
E ayrıca demişken...
*
6 sıfırı attığımız gün:
Ekmek 30 kuruş.
Dolar 1 lira 35 kuruş.
Euro 1 lira 85 kuruş.
Cumhuriyet altını 128 liraydı.
Bugün:
Ekmek 1 lira.
Dolar 1 lira 75 kuruş.
Euro 2 lira 34 kuruş.
Cumhuriyet altını 656 lira.
*
“TL’nin simgesindeki yatay çizgiler yukarı doğru eğimli hale getirildi, çünkü, yükselen ekonomimizi gösteriyor” dedikleri de... Bu.

Yılmaz Özdil - Hürriyet 03/03/2012

yerseniz

kullanmayın ozaman kardeşim

Ne demek yerseniz senin konuştuğun da laf mı yani ?

Halkın iradesi dışında yapılan bir seçim.

Yarışma diye milleti kandırıyorlar , sonra bu kıytırıktan seçimin sonucunda 1. olan tasarımı seçmiyorlar hadi onu da geçtim madem böyle bir durum yaşanacaktı en başında çıkıp biz bunu da seçtik demiyorlar yani bu yaptıkları iş mi ?

Böyle bir durum yaşanacaktı niye o zaman yan çizildi ? O parayı sadece sen kullanmayacaksın.Bazıları milli değerleri hakikaten hiçe sayar olmuş.O para sadece bir kağıt parçasından ibaret değildir , kutsal bir varlık da değildir.

Bu insanların evine ekmek alırken fırında kullanabileceği başka para birimi var mı ki yersen diyorsun ? Zoraki dayatma ile insanlara bunu kabullendiriyorsun...

Ne seçimi finale kalan aday simgelerin çoğu tl için bile değil ytl için tasarlanmış.
Seçim meçim olmadığının en öneml kanıtı finale kaln simgelerin içindeki Y harfleri.

Cambaza bak :)

maşallah brezilya dizisini geçti...Geçenlerde bir fotoğraf paylaşmıştım komik resimlerde,herkesin öff !!! dediği ön planda gayet fit bir bayan dikkat çekerken asıl ilginç olanı kaçırıyorlardı,arka plnda bir arabayı köpek kullanıyordu :)

Çerçevenin bütününe bakmak yada sadece bakar-kör olmamak gerek...

Daha dün Bayezıd meydanında Şahadet parmaklarını kaldırarak:
-Yankeee,go home !!! diyenler geçen hafta Malatya'ya conileri yerleştirdiler ve hatta bu milleti ya iplemediklerinden yada değiştirdikleri gömleğin dar gelmesi nedeni ile açıklamayı bile amerikalılar yaptı...

uyanmak yok milletimin güzel fertleri,kendinizi yedi uyuyanlar gibi görsenizde,bir gün onlar gibi uyandığınızda Yüce Rabb'im şu soruyu soracaktır:

-Bu topraklar için gavurla çarpışırken can vermiş şehitlerinizin emanetini böylemi koruyacaktınız !!!

Yüce Rabb'im şehit analarının duasını tez zamanda kabul eder İnş'Allah....

Dramsign-oiriginal-idea.jpg

Biraz benziyor diyenler için gelsin vikipedyadan ERmini Drahmisi işareti.

Yanlış anlamayın Ermeni düşmanı falan değilim ama Benim ülkemin parasının sembolü için kimsenin bizim sembolün çakmasını kullanıyorlar diyebilmesini istemiyorum.

Euro`nun cakmasi olmus. Cok yaratici bir simge degil. illa simgeye de ihtiyacimiz yoktu bana gore..

Başka biri seçiLseydi o zamanda, Hristiyan haccına benziyor diyecektiniz. Zaten iLeriye dönük, güzeL şeyLer nedense gözünüze batıyor, sizi anLamak çok zor :)

VE KILIÇDAROĞLU PARANIN YENİ SİMGESİNİN DERİN ŞİFRELERİNİ ÇÖZMEYİ BAŞARIR

Geri