Vehbi Koç'un çoraplari

kuzay

Pesimist
Altın Üye
Reaction score
0
Kalamazsın Bu Hayatta Bakire ,En Azından Hayat Koy
Vehbi Koç ölmeden evvel oğlu Rahmi'yi çağırıp, "Beni mezara mutlaka çoraplarımla gömeceksiniz, yoksa hakkımı helal etmem" diye vasiyet etmiş ve bi de mektup vermiş. "Bu mektubu ben öldükten sonra ilk başın sıkıştığında açarsın" demiş.
Gün gelmiş Vehbi Koç Hakkın rahmetine kavuşmuş. Oğlu, vasiyeti gereği babasını çoraplarıyla gömmek istemiş. Fakat camiinin imamı bunu kabul etmemiş, "İlle de çoraplar çıkacak, yoksa namazı kıldırmam" demiş. Başka bi imam getirmişler ama nafile, "Dinimize ters" diyerek o da kabul etmemiş. Başka bi hoca daha. Yok. O da kabul etmemiş. Rahmi Koç çaresizlikten kıvranıyomuş. Düşünmüş taşınmış ama bi çözüm bulamamış. Birden aklına, babasının "ilk başın sıkıştığında açarsın" dediği mektup gelmiş. Rahmi Bey hemmen mektubu bulup heyecanla açmış. Mektupta aynen şöyle yazıyormuş: "Gördün mü oğlum Rahmi! Ben ki Türkiye'nin en zengin adamıyım. Ama mezara bir çorap dahi götüremedim. Eee, hani nerede benim zenginliğim?"

Daha önceden dinlemiştim bu olayı.Üniversitelerdeki derslere konu olacak bir olay.Allah razı olsun kardeşim.Bilmeyenler faydalanmış oldu inşAllah

hakikaten süper bi olay eğer yaşanmışsa
çok güzel oldu merakla okudum final muhteşemdi
eline sağlık

Dünyanın ne kadar geçici ve ölümden sonraki yaşama göre baya baya kısa oldugunu, bazı şeylere kafamızı çok takmanın ne kadar gereksiz oldugunu anlatan bi olay,
tşkkrler

sanırım hatırladıgım kadarıyla gerçek bi olay bu arkadaşlar....

Daha önce Dinledim bu olayı..

samanyolu tv de vermişti buna benzer bi hikayeyi

zengLık ıle ogunmeyen tek adammıs rahmetLi ozengınlıgın ıcınde kartaL araya bın er MaLtepe ıcermıs.

Aynı hikaye koç'un ölümünden öncede vardı. Bu hikaye köy yerlerinde yıllardır anlatılır osman ağadan başladı. Sabancı için de aynı hikaye anlatıldı.

İsim değişsede hikayedeki gerçek değişmez. 3.5 metre ucuz kumaştan başka bizimle kabire inecek bir mal yok.

arkadaşlar hikâye kerçek yada yanlış yada uydurmaca ama anlamlı trilyonların olsa onuda geçtim dünya senin olsa ütopia nında dediği gibi 3.5 m uzunluğundan başka bişi gitmio senle okumaşta ipek olsa fayda etmez

vehbi koç sadece öldükten sonra değil, ölmeden önce de böyle bir çok uydurma hikayeye konu olmuştur. Sebebi de yapılan pek çok teklife rağmen dinci politikacıları desteklememesi. Örneğin demokrat partinin politikaya girmesi için yaptığı teklifi reddetmiştir. Politikadan uzak durmasını çekemeyen çevreler onu politikleştirmek için hep uğraşmışlardır. Bu uydurma hikayeler öyle çoktur ki sadece bunlara gönderme yapsanız 3-5 tane dolu dolu kitap eder.

Velhasıl olay zaten çok saçma, vehbi koç'un gerçekten ilginç hikayeleri vardır ama böyle saçma olayları hiç yoktur. Ayrıca Rahmi Koç 1-2 cami imamı için hiç debelenmez, onlar istediği anda o cami mahalleyle birlikte başka bir yere taşınabilir, her halde bunu es geçmişsiniz.

Ayrıca eskiden bu hikayeler biraz daha akıllıca yazılırdı, ince espriler içerirdi yada yazanlar daha kapasiteli adamlardı, insanlar eskiden böyle saçma hikayelere bugün olduğu kadar inanmazlardı çünkü. Demek ki zaman bizde gelişmeyi herkese nasip etmemiş.

ALLAH taksiatını affetsin rahmet eylesin

walla vehbi koça hayranlışım bi kat daha arttı bu olayı dinlememle beraber

yeni duydum gayet güzelmiş.Allah rahmet eylesin cok dogru soylemiş...

Geri