LioN
New member
- Reaction score
- 0

Michael Schumacher, 2012 sezonu sonunda F1'den emekli olacağını bugün Suzuka'da açıkladı.
Geçtiğimiz hafta başı, gelecek sezon yerini Hamilton'un alacağı açıklanan Schumacher, bir basın toplantısı düzenleyerek, 2012 sezonu sonunda, 21 yıl ve 300 küsür yarışın ardından F1'den ayrılacağını açıkladı.
Kararı hakkında konuşan Schumacher, "Hedeflerimize ulaşmakta başarılı olamadık. Ancak kariyerimdeki başarıların ortalamasıyla da mutlu olabilirim."
"Daimler, Mercedes-Benz, tüm mekanikerlerim, mühendisler ve tüm takıma, herkese bana inandıkları ve destek verdikleri için teşekkür ederim."
"Şimdi gelecek yarışlara konsantre olmalı ve kalan yarışların, sizinle birlikte keyfini çıkarmalıyım."
Schumacher, 2006'da F1'i bıraktığı Ferrari'de olduğu gibi, şimdi de enerjisinin ve coşkusunun tükenmekte olduğunu ifade etti.
"Bir süredir bununla ilgili şeyleri düşünüyorum. Üç yıllık bir anlaşma yaptık. Yeni bir motivasyon ve enerjiyle. Böyle şeyleri artık genç olduğunuzdan daha fazla düşünüyorsunuz. Bir süre için devam edebilecek enerjim olup olmadığını düşündüm. 2006'da pilim bitmişti ve şimdi de kırmızı bölgeye gelmiş durumda. Şarj etmek için zaman olur mu bilmiyorum. Fakat özgürlüğüme dönmek için sabırsızlanıyorum."
"Asla kötü bir his duymuyorum. Farklı yönlerden bakıldığında harika bir anlaşmaydı. Şimdi ilk seferinde ne yaptıysam yine onu yapacağım. Bitirmek ve yaptığım işe yüzde yüz odaklanmak."
turkiyef1