Ve polisimiz askerimizi yakaladı...

MARCUSX

New member
Reaction score
0
Ve polisimiz askerimizi yakaladı...

SAVCIMIZ hâkimimizi suçlayınca,hukukumuz savcımızı sorguladı veo sırada yargımız adliyemizi bastı...
Polisimiz Emniyet Müdürü‘ müzü yakaladığından hemen sonradır ki, jandarmamız karakolumuza girdi...
Güvenlik kuvvetlerimiz ile asayiş ekiplerimiz arasında çatışma son anda önlenirken, zaten vali’miz de vilayetimize kızdı...
Başbakan‘ımızın devletimizi suçlaması ise Çankaya’daki Başkumandan’ımızın Ordu‘muza kızmasına denk geliyor...
İşte tam bu sırada:
Bakan‘ımıza askerimiz suikast mı düzenliyor ne derken... Halbuki ordumuz askerimizi izliyordu...
Sonunu biliyorsunuz:
Polisimiz askerimizi yakaladı...

Tüm bu olanlar, devletimiz ile hükümetimiz arasındaki çatışmadan ileri geliyor...
Bunun üzerine demokrasimiz ile cumhuriyetimizin mücadelesini koyarsanız, yönetim biçimimiz ile idare şeklimizin kavgasını daha iyi anlarsınız.
Nitekim bu yüzdendir; iktidarımız devletimiz ile savaşıyor...
Ve polisimiz askerimizi yakalıyor...

Bunca yıllık meslek hayatımda böyle bir şey hiç görmemiştim...
Dünyanın en ilkel devletlerinde olacak şeyler, gözlerimizin önünde her gün yaşanıyor ve bizler seyrediyoruz.
Bu olanlar; tarikat destekli dinci kadroların, devlete tümden el koyma çabası...
Devlet içinde bir savaşa dönüştü, önümüzdeki günler beter olaylara gebe...
Havada kötü kokular var...
Türkiye’nin aklı başında insanları, sorumluluk bilinci olan sivil örgütler, gerçek Türk aydınları ve çocuklarını çağdaş bir ülkede büyütmek isteyenler, ya kendi yazgılarına el koyacaklar...
Ya da...
Mukadderatımız, istikbalimizi berbat edecek...

Bekir COŞKUN

allah sonumuzu hayırlı eylesin... bu fetoşun kadrosu askerimize el koyuyor bunlar amerikan köpekleridir ordumuz en kısada gereken müdahaleyi yapar inşllah ...

insanlara köpek diyecek kadar aşağılamayın kendinizi eleştirebilirsiniz ama kötü söz söylemek yakışık almaz delikanlı adama...

Ne olucak peki ..
Asker bu devletten ayrı gibimi durucak.
Bu devletin milletin savcısı gelicek arama yapamıcak varmı böyle bi durum.
Ayrı bir cumhuriyetmi orası.
Saçmalamayın.çocuk olmayın.bu savunduğunuz tek taraflı demokrasi gün gelir başınıza bela olur..edepsizlik yapmayın.

o kadar çok pislik bulamışki kurumlara ortaya çıkması bekir gibilerini bayağı tedirgin ediyor merak etmeyin şerrin kökünü kazıyacağız allahın izni ile merak etme bekirim

Masumiyet karinesi: Kişiye suç isnat edilmesi durumunda, suçun ispatlanması gerekir ve mahkeme kararı kesinleşinceye kadar hiç kimse suçlu ilan edilemez.

Masuniyet karinesi ise ; Hiç kimse için önceden ya da sonradan, "suç işlemez" hükmü verilemez, kimse korunamaz.

Masuniyet karinesinden hareketle rahatlıkla diyebiliriz ki; ne yargıçlar, nede Asker için “önceden yada sonradan” “suç işlemez” hükmüne varamayız.

Dokunulmaz değilse gerekirse her kes yargılanackata,hesapta verecek...

Ayrıca "polis, askeri yakalı demek yerine", "Asker polise yakalandı" dersek sanırım daha hoş durur..

bence bu caba sadece iktidarınızı kaybetme telası. :)

bence bu caba sadece iktidarınızı kaybetme telası. :)

bak dostum sana bi olay anlatayım...ama sana masal gibi gelir...istersen bunu 1980leri sonu ile 1990ların başlarında devletin orta seviyede makamlarında çalışmış insanardan da öğrenebilirsin...

bu söylediğim tarihlerde devletin mülkü teşkilatında çalışanlara araştırmak zere bir konu vermişler...amaç polisle jandarmayı birleştirmek...ama tamamen temiz bir niyetle...kargaşaları yok etmek için...güvenliği tek elden sağlamak için....şimdiki gibi bilmem ne muhafızları kurmak gibi bir niyetle falan değil...

ee tabi o zamanlar böyle birşey yapılsa, şimdikinin aksine(hani şimdi diyorlar ya, jandarma kapatılacak falan....) polis jandarmanın bünyesine girecek...

bu duruma emniyet mensupları inanılmaz bir tepki göstermişler...ortalığı birbirine katmışlar....neyse uzatmayalım,terör problemi vs.... bi de emniyetin feryadını haklı görmüşler falan uygulamaya geçmemiş bu durum....

aradan bikaç yıl geçmiş emniyet mensuplarının gösterdiği bu aşırı reaksiyonun neden araştırılma gereği duyulmuş....ve sebep üst düzey emniyet mensuplarının kendi itiraflarıyla anlaşılmış....neymiş biliyor musun gerçek sebep?

hani emniyet mensuplarımız hep yakınıyor ya....siyasiler bize çok müdahele ediyor...iş yaptırmıyor...vs...vs....işte bu gerçek değilmiş....SİYASİLERDEN ÇOK MUZDARİP OLAN SEVGİLİ EMNİYETİMİZ, eğer ki jandarma ile birleşilirse, tayin....atama.....terfi gibi işlerinde aracılık yaptırdıkları siyasilerine, birleşmeden sonra bunları yaptıramıyacağı kaygısıyla, birleşmeye aşırı derecede karşı çıkmışlar....yani gerçek sebepin bu olduğu anlaşılmış....

kıssadan hisse...

Sevgili shephard_9 benim anlamadığım bu "kıssadan hisse" diye verdiğin hikâyenin konuyla ilgisi ne? Eğer söylemeye çalıştığın "polis siyasetçileri severse" ve buna kanıt olarak ta "atama ve yükselme" gibi siyasetin kontörlü ve direktifiyle olacak şeylerin için polisin siyasilere gebe olduğuysa merak etme adına “ torpil” denen utanç her korumda var. ve sen askeriyede olmadığını söyleyemesin. Belki Orda daha azdır, ama kesinlikle yok değildir.

Ayrıca bunun sadece "polisle özgü" olduğu kabul etsek bile yinede bu senin haklılığını göstermeyecektir. Zira o gün bu tepkiyi verenler bu gün çoğu polis teşkilatında yer almamaktadır.

Her halde” bu günün polisiyle dünün polisi arsında bir fark yok” gibi saçma bir savı savunmayacaksın…?

Sevgili shephard_9 benim anlamadığım bu "kıssadan hisse" diye verdiğin hikâyenin konuyla ilgisi ne? Eğer söylemeye çalıştığın "polis siyasetçileri severse" ve buna kanıt olarak ta "atama ve yükselme" gibi siyasetin kontörlü ve direktifiyle olacak şeylerin için polisin siyasilere gebe olduğuysa merak etme adına “ torpil” denen utanç her korumda var. ve sen askeriyede olmadığını söyleyemesin. Belki Orda daha azdır, ama kesinlikle yok değildir.

Ayrıca bunun sadece "polisle özgü" olduğu kabul etsek bile yinede bu senin haklılığını göstermeyecektir. Zira o gün bu tepkiyi verenler bu gün çoğu polis teşkilatında yer almamaktadır.

Her halde” bu günün polisiyle dünün polisi arsında bir fark yok” gibi saçma bir savı savunmayacaksın…?

alıntı yaptığım mesajla bağlantı kuramamışsen benim sana fazlaca söyliyebileceğim bişey yok....

ayrıca silahlı ve kanun adına çalışan kurumları dejenere olması iltimas...torpil içerisine girmesi ülkenin başına en büyük çorabı örer...ve bununla bağlantılı tsk da böyle şeyleri hiç duymadık...ve en güvenilir kurum özelliğini hiç kaybetmemiştir....

Yıllardır memleketi israile rus silah tücarlarına satanlar binlerce insanı birbirine kırdıranlar şimdi hesabını verecekler
öz vatanında insanları parya görenler asılları belisizler şimdi hesabını verecekler
bu insanların vatan matan derdi yok böyle bi duygu taşıyacak kadar insan olsalardı bu memleketi mason holdingleri birim yapsın servetlerini katlasınlar diye darbe çığırlkanlıkları yapmazlardı eskiden insanlar cahildi kandırmak çok kolaydı ama şimdi yemezler yediremezler parayla vatanını 3-5 daireye satan paşalar yarın vatanınıda satarlar bu yazıları yazdım diye sanmayın pkk lı ben türk oğlu türküm 1995 te özelbirlik komutanlıgı şırnakta görev yaptım istanbuldan gönüllü gittim ama bu satılmışlar adamı vatanına düşman eder

alıntı yaptığım mesajla bağlantı kuramamışsen benim sana fazlaca söyliyebileceğim bişey yok....

ayrıca silahlı ve kanun adına çalışan kurumları dejenere olması iltimas...torpil içerisine girmesi ülkenin başına en büyük çorabı örer...ve bununla bağlantılı tsk da böyle şeyleri hiç duymadık...ve en güvenilir kurum özelliğini hiç kaybetmemiştir....

Şu son cümlen bana çok ilginç geldi:ve en güvenilir kurum özelliğini hiç kaybetmemiştir.

Bu cümleye sen bütün kalbinle inanıyor olabilirsin. Ama buna her kesin inanmadığı da bariz bir şekilde ortada. Bu gün “siyasi bir partinin en önemli adamlarından birine suikast” haberiyle günde gelen bir kurum, belki senin kalbinde ve vicdanında halen "güvenilir” olma özeliğini koruyordur. Ama bu her kes için böyle değil maalesef.

Bu ülkenin “göz bebeği” büyük bir hızla bu ülkenin insanlarının gözünde düşmekte....

Yıllardır memleketi israile rus silah tücarlarına satanlar binlerce insanı birbirine kırdıranlar şimdi hesabını verecekler
öz vatanında insanları parya görenler asılları belisizler şimdi hesabını verecekler
bu insanların vatan matan derdi yok böyle bi duygu taşıyacak kadar insan olsalardı bu memleketi mason holdingleri birim yapsın servetlerini katlasınlar diye darbe çığırlkanlıkları yapmazlardı eskiden insanlar cahildi kandırmak çok kolaydı ama şimdi yemezler yediremezler parayla vatanını 3-5 daireye satan paşalar yarın vatanınıda satarlar bu yazıları yazdım diye sanmayın pkk lı ben türk oğlu türküm 1995 te özelbirlik komutanlıgı şırnakta görev yaptım istanbuldan gönüllü gittim ama bu satılmışlar adamı vatanına düşman eder

laflarına dikkat et...burda kimse kimsenin avukatı değil ama....parayla vatanını satan 3-5 paşa gördüysen ve gereğini yapmadıysan..veya işkembe-i kübraa dan sallıyorsan...ve satılmış bir tane türk subayı biliyor ve hala soluğu ümraniye soruşturmalarının geçtiği salonda almıyorsan...neyse, ağız bozmaya gerek yok....

ismini hatırlayamıyorum şu an,17. yy italyasında bir bilim insanı ya da düşünür şöyle bir söz söylemiş ''tanrı iyilikler için dünyadaki iyi insanları kullanır,kötü insanlar ise kendi ihtiras ve kudretleri için tanrıyı kullanırlar''..yaklaşık olarak cümle bu,bu sözlerinden dolayı şahsı roma'da idam etmişler,3 asır sonra ise idam edildigi yere heykeli dikilmiş yani iade-i itibar edilmiş...akp'nin hedefide zihniyetide belli,bunu muz cumhuriyetimizde sokakta oynayan 5 yaşındaki çocuga sor o da bilir,biz 40 kişiyiz kırkımızda birbirimizi biliriz..özel kuvvetler biriminin baglı oldugu seferberlik dairesine polis baskın yapmış,o birimde devletin sırları saklanıyormuş,yav kardeşim kimi kandırıyorsunuz siz!..ortada devletmi kaldıki sırrı olsun,komik olmayın!!!

Geri