Ve Fetullah Gülen'e Dönüş Yolu Açılıyor !

Fare Kocaelinde 175 ytl aylık kira yiyecek ve diğer giderler için para alıyorlar kişi başı eğer maddi durumun kötüyse buda alınmıyor
Ve bu verdiğim rakamlar bugün için geçerli olan rakamlardır
Yemek elektrik yakacak su hepsi bu paranın içine dahildir

benimkide ısparta için geçerli olanı...

bu soruma cevap verdin...islamı yön zengin bi arkadassın incu..

sana soruyorum derviş dediginiz hatta büyüterek hoca efendi dedidiginiz bu kişi rahatlar içinde A.B.D de nası yasayabiliyo..

islamda dünya hayatı bitmezmi..

peygamber efendimiz gelen hediyelerden kaç tanesini kabul etmiş

kadın bi derviş olan rabianın tugladan başka nesi varmış

hz.ömer bi kıyafetden fazlasını haram saymamışmıdır

yunus emrenin ne çileler çektigini biraz kitap okuyan bilir

bumudur dervişlik..bu adam desinki ben derviş deilim iş adamıiim elini öperim

bu adam dini pazarlayan bi sahtekar ..derviş deil

benimkide ısparta için geçerli olanı...

bu soruma cevap verdin...islamı yön zengin bi arkadassın incu..

sana soruyorum derviş dediginiz hatta büyüterek hoca efendi dedidiginiz bu kişi rahatlar içinde A.B.D de nası yasayabiliyo..

islamda dünya hayatı bitmezmi..

peygamber efendimiz gelen hediyelerden kaç tanesini kabul etmiş

kadın bi derviş olan rabianın tugladan başka nesi varmış

hz.ömer bi kıyafetden fazlasını haram saymamışmıdır

yunus emrenin ne çileler çektigini biraz kitap okuyan bilir

bumudur dervişlik..bu adam desinki ben derviş deilim iş adamıiim elini öperim

bu adam dini pazarlayan bi sahtekar ..derviş deil

Kişi kendi hatalarından sorumludur ayrıca bugüne kadar hocaefendi sıfatını saygı ötürü bir yada iki kez kullandıysamda o yaptığı hizmetlere olan saygımdandır.
Kimseyi derviş bellemişliğimiz yok .
Yalnız sırf Hoca olduğu için bir insana her eyleminde saldıranlar olduğu müddetçe-ki burda bazı arkadaşların sözleri Fettullah Gülenle başlayıp dinimize uzanmaktadır.
Bu noktada elimizden geldiğince Dinimizi tekrar belirtiyorum Fettullah Gülen'i değil Dinimizi savunmak acizane bizler için herşeyin ötesindedir
He Fettullah gülen İnsan değilmi hata yapamazmı yapar yapmıştırda
Hata bu tip noktalarda karşısında hergün ona söven kişilerden daha sert duran yine bizler olmuşuzdur
Önemli olan niyettir Fare sen F.Gülen'i sevmeyebilirsin bende sevmeyebilirim İmanın şartlarından değildir onu sevmek
Ama müslümanlık iddasındaki bir kişiyi sürekli olarak aşşağılamak dinimize aykırıdır.Hatta f.Gülenden başlayıp İslamiyete ve müslüman toplumlara dil uzatmaya çalışmak seni ayrı tutuyorum bu noktada Çok daha üzücü olandır

Örneklere gelince Hepsi çok doğru tespitler ama
Hz.Sülayman larıda unumayalım bu tip örneklerde Zenginlik müslümana haram değildir Bu zenginliği Hayra kullanmaması durumunda haramdır.Zira F.Gülen açtığı okullarla benim görüşüm parasının hakkını vermeye çalışıyor

Gerçekten üzücü bi açıklama olmuş arkadaşım
Niyet farklı olabilir ama bazı noktalarda bi kez daha düşünmeden yoruma dökmezsek yanlış anlamaların önüne geçilmesi adına çok daha güzel olacaktır

Fetullah Gülen Türkiyeye gelirmi bilinmez ama Kendi gelmeden korkusu sarmış bazı insanları
Gelsede gelmesede pek önemli değil Fettullah Gülen Ülke içindeki yerini çok önceden belirlemiş ve mekan neresi olursa olsun bu ülkede Fettullah Gülen gerçeği seven sevmeyen herkez tarafından bilinmekte.
Şahıs olarak kendi gelip gelmemesi önemli değil.Çalışmaları ve fikirleri onu bu noktaya getiren Çalışmaları ve fikirleri şahsen burda bulunmasada aksamadan devam ettirilmektedir

fethullah kimmiş ki ondan korkacakmışız?O çok korkuyor olacak ki kaçtı ve CIA korumasında ve arkadaşlarımızın dedigine ilave bu adam ABD için Müslümanlıga karşı savaş açtıgı milat sayılan 11 eylülden sonra fethullah sıgınak olarak orayı görüyor.11 eylül sonrası müslümanların izlendigi fişlendigi ülkede bu adamın adına kürsüler açılıyor ve o kürsülerde Müslümanlıgı sözde ögretecek kişilerde aranan özellik ne biliyormusunuz?Dinine baglılık ama müslümanlık degil o din.Bu adam hakkında Vatikan'ın üç gizli kardinalından biri olarak bahsediliyor ve bende buna kesinlikle inanıyorum.Düşünün ya biraz bu adamdan başka hiç kimse için bu tarz iddialar ortaya atılmıyor.Bilirsiniz Fethullah çetesi sayesinde bunların önünde engel görünen herkes ya dinsizdir,ya masondur,ya hırsızdır mutlaka bir çamurları vardır ama Fethullah dışında hangi din adamımız hakkında bu tür iddialar vardır.Bu adam hakkında bu kadar iddiadan biri bile dogru olamaz mı?(Buradaki iddialardan bahsetmiyorum)

Ayrıca;"Ama müslümanlık iddasındaki bir kişiyi sürekli olarak aşşağılamak dinimize aykırıdır.Hatta f.Gülenden başlayıp İslamiyete ve müslüman toplumlara dil uzatmaya çalışmak seni ayrı tutuyorum bu noktada Çok daha üzücü olandır " demişsin ama bu adamla islamiyeti nasıl özdeştirebilirsin ki?Ben sana bir çok ilahıyatçının bu adam tarafından ihanete ugradıgına dair yazılarını sunabilirim.Bir çok ilahiyatçı yanılıyor da sizler mi sahip çıkıyorsunuz?Ortak bir paydanız olabilir mi acaba?

trkiyede yaşayan yüzlerce emekli imam varken neden fetullah gülen hoce efendi..

hatta ve hatta bu işin senelerce okulunu okumuş alimler varken...

bu arada bazı kişiler mesajlarıma bakıp dinsiz kelimesini yapıştırıyolar...tekrar tekrar sölyorum fetullaha karşıyım islama deil....

açtıgı okullara gelince evet dünyanın heryerinde okulları var ama bu okullar o bölgenin en pahalı okulları..bunu fetullahın kendi kanalı stvnin ayna programında gördüm..özellikle afrikada sadece zengin çocuklarının okuyabildigi bi okuldu...

hz.süleyman bildigim kadarıyla islamdan önceki bi peygamber..tamam yine Allahın peygamberi kuşkusuz ama islamla btn dinler birleştirildi ve mükemmeleştirildi ve islamda komsusu aç yatarken tok yatan bizden deildir felsefesi var...

general fettullah gelmeden korkmaya başladı demedim alıntı yaptığın yazıda neden ve niçin bizzat kendi üstüne alındığını bilmiyorum
Fakat genel olarak yazılmış bir msjda takıldığın noktaları kendi üstüne almadan yani kişiselleştirmeden genel bir perspektiften bakılabilcek şekilde belirtmeyi denersen kayıkçı kavgsaına girmeden burda fikirlerimizi tartışmayıda becerebiliriz

fethullah kimmiş ki ondan korkacakmışız?O çok korkuyor olacak ki kaçtı ve CIA korumasında ve arkadaşlarımızın dedigine ilave bu adam ABD için Müslümanlıga karşı savaş açtıgı milat sayılan 11 eylülden sonra fethullah sıgınak olarak orayı görüyor.11 eylül sonrası müslümanların izlendigi fişlendigi ülkede bu adamın adına kürsüler açılıyor ve o kürsülerde Müslümanlıgı sözde ögretecek kişilerde aranan özellik ne biliyormusunuz?Dinine baglılık ama müslümanlık degil o din.Bu adam hakkında Vatikan'ın üç gizli kardinalından biri olarak bahsediliyor ve bende buna kesinlikle inanıyorum.Düşünün ya biraz bu adamdan başka hiç kimse için bu tarz iddialar ortaya atılmıyor.Bilirsiniz Fethullah çetesi sayesinde bunların önünde engel görünen herkes ya dinsizdir,ya masondur,ya hırsızdır mutlaka bir çamurları vardır ama Fethullah dışında hangi din adamımız hakkında bu tür iddialar vardır.Bu adam hakkında bu kadar iddiadan biri bile dogru olamaz mı?(Buradaki iddialardan bahsetmiyorum)

bazı arkadaslar vardı cidden yoldan cıkmıs bagımlılıkları olan insanlar. esrar her türlü pislik var bu elemanlarda. Bigün elemanın birini kaptım cemaat senin tabirinle bizim çetenin evine. ve bu arkadasla pek görüsme imkanım olmadı. Bigün yolda yürürken bu arkadas ile rastlastım yolda ve ayak üstü konustuk. Ve ben ondan sonra gercekten imanımdan süphe ettim. Yani bu çete sayesinde o arkadas dogru yolu bulmus. bilmem anlatabildimmi. Çete agır bir itham bence. Herseyden önce her kula saygı gösterme zorunlulugumuz var

general fettullah gelmeden korkmaya başladı demedim alıntı yaptığın yazıda neden ve niçin bizzat kendi üstüne alındığını bilmiyorum
Fakat genel olarak yazılmış bir msjda takıldığın noktaları kendi üstüne almadan yani kişiselleştirmeden genel bir perspektiften bakılabilcek şekilde belirtmeyi denersen kayıkçı kavgsaına girmeden burda fikirlerimizi tartışmayıda becerebiliriz

Evet yazın genele hitap ediyor ama bende o genelin bir parçasıyım.

trkiyede yaşayan yüzlerce emekli imam varken neden fetullah gülen hoce efendi..

hatta ve hatta bu işin senelerce okulunu okumuş alimler varken...

bu arada bazı kişiler mesajlarıma bakıp dinsiz kelimesini yapıştırıyolar...tekrar tekrar sölyorum fetullaha karşıyım islama deil....

açtıgı okullara gelince evet dünyanın heryerinde okulları var ama bu okullar o bölgenin en pahalı okulları..bunu fetullahın kendi kanalı stvnin ayna programında gördüm..özellikle afrikada sadece zengin çocuklarının okuyabildigi bi okuldu...

Birincisi kimse kimseyi bir anda dinsiz olarak lanse edemez Allah'ın bir ayetini bilerek inkar eden kişi dinden çıkmıştır töbe etmesi İmanını tazelemesi gerekir.
Bu gibi noktalarda bizimde dinimizi hakkıyla bilmeyişimizden kaynaklanan belirttiğin dinsiz kafir gibi yakıştırmalar yapılmış olabilir ama bu senden ziyade savunduğu Dini hakkıyla öğrenememiş olan bizlerin kabahatidir bizden öyle bir tepki aldıysan şayet

Bir diğer nokta açtığı okullarda burda ve dünyanın çeşitli bölgelerinde yoksul çocuklara ücretsiz ders vermektedir bunlar için kaynak gerekmektedir ve Zengin çocuklardan aldıkları parayla Başka çocukların eğitimini sağlaması bence Güzel bir olay
Afrikada değil Türkiyedede var bu örnekler
Aynı koleje çok yüksek miktarda para ödeyerek giden öğrencilerde Ücretsiz olarak okuyan öğrencilerde mevcut

Türkiyede yaşayan Hocaefendi diyebileceğimiz pek çok kişi mevcut ve onların bir mevzusu geçtiği zaman en az F.Gülen'e olduğu kadar saygılı yaklaşırız

bazı arkadaslar vardı cidden yoldan cıkmıs bagımlılıkları olan insanlar. esrar her türlü pislik var bu elemanlarda. Bigün elemanın birini kaptım cemaat senin tabirinle bizim çetenin evine. ve bu arkadasla pek görüsme imkanım olmadı. Bigün yolda yürürken bu arkadas ile rastlastım yolda ve ayak üstü konustuk. Ve ben ondan sonra gercekten imanımdan süphe ettim. Yani bu çete sayesinde o arkadas dogru yolu bulmus. bilmem anlatabildimmi. Çete agır bir itham bence. Herseyden önce her kula saygı gösterme zorunlulugumuz var

Arkadaşım yüzeysel görürsen agır bir itham eger araştırırsan göreceksin ki çete kelimesinin bile hafif geldigini görürsün.Ben sırf dini inancından dolayı bu çetenin içinde bulunulmayacagına inanmıyorum.Eger dini inancım ve ibadetim için bu oluşumun içinde bulunuyorum diyen varsa takiyye yapıyor demektir.Artık herkes biliyor ki bu çetenin her ferdinin amacı Atatürk'ü ve eserlerini bu ülkeden silmektir.Ama amaca ulaşılıncaya kadar gerekirse bir Atatürkçü gibi davranmak gerekse bile davranılacaktır.Bugün bir çok Atatürkçü görünen sivil toplum kuruluşunu bile ele geçirmişlerdir.

zenginden alıp fakire vermek yani =) oda iimiş

türkiyedeki olayı anlatiim sadece çok basarılı ögrenciler çok az bi miktar ödüyo

oda dershane yada okulun reklamını yaptırırarak fazlasıyla ödüyo...:goz:

tamam kardes dediğin gibi olsun!!! Peki bu yola gelmiş arkadasa ne diyebiliriz , cocuk kendi kendinemi halletti sence olayı bence deil?[esrar olayını]

Birincisi kimse kimseyi bir anda dinsiz olarak lanse edemez Allah'ın bir ayetini bilerek inkar eden kişi dinden çıkmıştır töbe etmesi İmanını tazelemesi gerekir.
Bu gibi noktalarda bizimde dinimizi hakkıyla bilmeyişimizden kaynaklanan belirttiğin dinsiz kafir gibi yakıştırmalar yapılmış olabilir ama bu senden ziyade savunduğu Dini hakkıyla öğrenememiş olan bizlerin kabahatidir bizden öyle bir tepki aldıysan şayet

Bir diğer nokta açtığı okullarda burda ve dünyanın çeşitli bölgelerinde yoksul çocuklara ücretsiz ders vermektedir bunlar için kaynak gerekmektedir ve Zengin çocuklardan aldıkları parayla Başka çocukların eğitimini sağlaması bence Güzel bir olay
Afrikada değil Türkiyedede var bu örnekler
Aynı koleje çok yüksek miktarda para ödeyerek giden öğrencilerde Ücretsiz olarak okuyan öğrencilerde mevcut

Türkiyede yaşayan Hocaefendi diyebileceğimiz pek çok kişi mevcut ve onların bir mevzusu geçtiği zaman en az F.Gülen'e olduğu kadar saygılı yaklaşırız

Öncelikle bu forumda ben dahil bir çok arkadaşımız dedigin tarz ithamlarla karşılaştır.Oysa hiç kimse,kimseyi dinsizlikle itham edemez o makam bellidir ve birine dinsiz demek asıl dinsizliktir.
Fethullah okullarının amacı Amerikan ve İngiliz emperyalizmine,yörenin insanından emperyalizme hizmet eden yöneticiler yetiştirmektir.Örnek şu anki iktidarı yönetenler ve özelleştirmeler ve vakıf yasaları gibi,Amerikan emperyalizmine hizmet eder şekilde asker göndermemiz gibi.

zenginden alıp fakire vermek yani =) oda iimiş

türkiyedeki olayı anlatiim sadece çok basarılı ögrenciler çok az bi miktar ödüyo

oda dershane yada okulun reklamını yaptırırarak fazlasıyla ödüyo...:goz:

Türkiyede çok başarılı öğrencilere ücretsiz eğitim verme bütün dershanelerin ortak stratejisidir.Yalnız F.Gülen dershanelerinde bunların haricinde maddi durumu el vermeyen öğencilerde çok başarılı olmak gibi bir zorunluğa tabi tutulmadan Ücretsiz eğitim alıyor

hacı yapma 1 yıl bende bunların arasındaydım =) basarısız hiçbir ögrenciye ücretsiz kurs vermezler

tamam kardes dediğin gibi olsun!!! Peki bu yola gelmiş arkadasa ne diyebiliriz , cocuk kendi kendinemi halletti sence olayı bence deil?[esrar olayını]

Kardeş o konuda yorum yapamam olayı bilmiyorum.Esrar olayındanda hiç anlamam.Her şey safha safha geliştigine inanırım.Önce bir esrarcıyı kazanmişlar kendilerine katmışlar yarın için bir nefer kazanmışlar.Ayrıca benim Türkiye'de ideal yükü olarak en takdir ettigim örgüttür ama ah bu ideal ülkemizin çıkarlarına hizmet ettigine inanabilsem ama benim algılarım ve kafam bu örgütün Amerikan emperyalizmine ve Vatikana hizmet ettigi yönünde.

yahu Fethullah hocanın derdi sizi mi gerdi din düşmanları..Bırakın adam bunu yapıyor siz daha iyisini yapabiliyorsanız yapın..Ünlü bir sözdür "karanlığa küfredeceğine bir mum yak"
Bende dindar bir insan olmaya çalışyorum ve az çok cemaatin işleyişini biliyorum yanlışları var olmasına var ama en azından düşmanımın (şeytan) düşmanları oldukları için seviyorum..Sevmesemde saygı duyarım çünkü milletimin büyük bir kısmı bu cemaat sayesinde işini çeviriyor maddi manevi..Ayrıca Türkiye ye sağladıkları gelirde azımsanmayacak kadar çoktur...

yahu Fethullah hocanın derdi sizi mi gerdi din düşmanları..Bırakın adam bunu yapıyor siz daha iyisini yapabiliyorsanız yapın..Ünlü bir sözdür "karanlığa küfredeceğine bir mum yak"
Bende dindar bir insan olmaya çalışyorum ve az çok cemaatin işleyişini biliyorum yanlışları var olmasına var ama en azından düşmanımın (şeytan) düşmanları oldukları için seviyorum..Sevmesemde saygı duyarım çünkü milletimin büyük bir kısmı bu cemaat sayesinde işini çeviriyor maddi manevi..Ayrıca Türkiye ye sağladıkları gelirde azımsanmayacak kadar çoktur...

ne demek istedigimi anladın dimi incubus =)

Kardes saygısızlık yok sadece bi konu hakkında kibarca görüslerimizi bildirelim yeterli!!!

Ben demek istediğimi anlatayım istersende benim üzerimden yorum yapma başkasına..
Nerde dine hizmet eden biri olsa hep eleştirirsiniz...Said Nursi, Mahmud Efendi,Muhammed Raşid Efendi, Nazım Kıbrısi vs..Biliyorsunuz ki Fetullah hoca da kendisi bizzat başında bulunmasada evlerinde namaz kılınıyor ttebliğ ediliyor yani az yada çok hizmet var ve siz o yüzden onu da eleştiriyorsunuz..yoksa ne yapmış sana bir tane kötü işini söylermisin sadece bir tane?

Jackson kardeşim biliyorsun ki gerilmek kötü bişey değil geriye din düşmanları kaldı onu da açıkladım zaten..
aksini idda eden neden Fethullah hocaya düşman açıklasın

Geri