vBulletin Kurulumu Resımlı Anlatım

Dark_Angel

Webmaster
Yönetici
Administrator
Reaction score
0
Forumda kurulum ıle ılgılı bır baslık var ama resımlı bır anlatımın daha acıklayıcı olucagını dusunerekten burda vBulletın kurulumunu Anlatayım ıstedım... Anlatımda db olustururken db yı en yaygın kullanılan cpanel de olusturmayı göstericem temelde mantıgı aynıdr...

İlk önce forum için db yı olusturmalıyız o yuzden www.siteninadi.com/cpanel diyerek sitenin cpanel'ine baglanıyoruz.. Burdan "mysql database" e tıklıyoruz...

1.jpg

Daha sonra aşağıdaki adımları uyguluyoruz....

22.jpg

Panelde işimiz bitti şimdi vBulletinin dosyalarını ftp ye upload ediyoruz. /forum/includes/config.php yi txt editör ile(metin belgesi gibi) açıp aşağıdaki gibi ayarlıyoruz;

config_ayari.jpg

"http://www.siteismi.com/install/install.php yi browserimize yazarak çalıştırıyoruz.
13 bölüm olduğu için kısaca önemli yerleri anlatıyorum diğer yerler next yapılarak geçiliyor Çalıştırdıktan sonra karşımıza şöyle bi ekran çıkacak.

v1.jpg

congif.php deki ayarları doğru yapmışsanız alttaki gibi görüntü gelicek

v2.jpg

bu aşamada forum dil dosyasını yükler ve kontrol eder.

v3.jpg

alttaki kısma site bilgilerinizi yazın..( burada sadece webmaster mail adresini ve sitenizin url(adresini)doğru yazmaya dikkat edin)

v4.jpg

admin kullanıcı adınızı,şifrenizi ve mailinizi girin ve next diyin...

v5.jpg

Kurulumu başarı ile tamamladınız şimdi install klasöründeki install.php yi silin...

v6.jpg

Çok çok çok teşekkürler büyük dertlerden senin sayende kurtuldum :) msnye geleni buraya yönlendircem :D

abi her ne kadar çoğunu anlamasamda verdiğin bütün şeyleri anlamaya çalışıyorum(anlayabildiğim kadarıyla)Dark abi belliki yine çok büyük işler çıkarmışsın.ellerine sağlık abi.her ne kadar çoğunu anlamasamda ilerde mutlaka işime yarayacağını düşünüyorum.Saygılarla

çok çok eline saglık :D:D bana yardımın çok dokundu abi ama bugunki son olaydan sonra artık kendim kurabiliyorum forumu kendim ofrendim:D:D

eline saglık güzel bır calısma

hayırdır Dark rakip mi arıyorsun kendine yahu herkes forum açacak bunları okuyup :D

wallaha yahu güsel çalışma ve paylaşım ama rakipler çıksada x bizim tek rakibimiz thy bnizde böle kadro varken kimse bzi durduramaz ;)

DArk_angel çok güzel bir döküman olmuş ellerine sağlık.Beni de büyük bir dertten kurtardın.

Allah razı olsun ne diyim çok işime yaradı çoook

kardeş vbulletin lisansı almak mutlaka gerekli mi? Yok mu cevap verecek kimse?

blackmilk' Alıntı:
kardeş vbulletin lisansı almak mutlaka gerekli mi? Yok mu cevap verecek kimse?

Eger forumunda alt tarafta kendı copyrıghtlarının yazmasını ıstersen alman gereklı ama yok copyrıgt kısımları benım ıcın cok onemlı degıl yapımcıları kalabılır dıyorsan problem yok... şikayet gelmedıgı surece tabı :)

hakkaten süper ötesi çalışma olmuş

Selamlar paylaşımınız için tesekkur ederim kucuk bir sorunumuz var vBulletın 3.7 nin tr dil dosyasini nereden buluruz acaba yardım ederseniz memnun olurum

Geri