vbulletin harici bir sayfada online üyeleri ve ziyaretçiler

webersin

New member
Reaction score
0
MErhaba arkadaşlar kendi yaptığım bir php portal da forumdaki online üyeleri ve ziyaretçileri göstermek istiyorum ve yeterince kaynak bulamadım yardım edicek arkadaşlar varsa lütfen ilgilensin..

şunları sormayın karşılaştım . myuseronline kodunu istemiyorum sadece forumdaki üyeler ve ziyaretçileri kendi yaptığım php bir portalda bir köşeye koymak istiyorum.

konuyu yanlis yere acmissin vbulletin e diil webmaster yardima acman gerekirdi

tasindi

Slaughter' Alıntı:
konuyu yanlis yere acmissin vbulletin e diil webmaster yardima acman gerekirdi

tasindi

ne alakası var kardeşim vb yardım istiyorum tam yeri.

daha 2 mesajin oldugu icin fazla detaya girmicem, kisaca ne yapman gerektigini anlatim eger bilgin varsa gerisini getirirsin. ilk once vbulletin, veritabaninin neresinde online uyeleri tutuyorsa onu bir bul, ondan sonrada php ile o tabloya baglan ve listeleme komutuyla listelet, daha sonra php portalinda nereye yerlestirmek istiyorsan include yaparak yerlestir.

Genel mantik bu gerisi sana kalmis.

vbulletin harici demişsin;
Aslında olay fark etmez dalgıç!ın dediği gibi, db tablo ve alanlarının ne olduğunu biliyorsan temel sql komutları işini görür.
Ama üyelerin için login olup olmadığını tutacağın bir alanın olmalı ve sql de where komutuyla onları çekmeli sayısını almasın.
Ziyaretciler içinde sayfana her erişim için ip alabilirsin ve bunları saydırırsın, sayfandan çıkıldığında eksiltirsin.
Kolay gelsin...

Geri