vb de setup yapma sorunu

gevezece54

New member
Reaction score
0
merhaba arkadaşlar benim sorunum şu;

ben bir program yazdım ve bu programın her bilgisyarda sorunsuz bir şekilde çalışmasını isitiyorum ama setup yaptığım zaman adodc nesnesi ile bağlantılı çalışan datagrid nesnesinde data base'ye ait hiç bir bilgi gözükmüyor ne bir alan ismi ne de program çalışırken girilen bilgiler yani bir biri arasında bir bağlantı sağlanmıyor bunun sebebi nedir bana bu konuda yardım edermisiniz.

program tek bir bilgisayarda çalışıyor ağ ile hiç bir alakası yok ve programı setup yapmak için setup2go isimli programı kullanıyorum bütün kullandığım ocx dosyalarınısystem32 klasöeüne atıyorum ve register ediyorum

şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmlar dilerim

Veri tabanının yoluna dikkat etmelisin.Başka Bilgisayarda çalıştırıken yol aynı değilse hata verir.Setup yapmak için niçin Visual studio yun setup sihirbazını kullanmıyorsun.

KANİSTİ arkadasım takıldığım bir yer war..senin bana yardım edebiliceğini düsündüm..ben programımda accesse bağlandım..ve bu programı setup yapmak istiyorum ama bir türlü program kurulduktan sonra
accesse bağlanamadım yardım edersen sevinirim...

arkadaşlar. vb de hazırladığınız projeler için en iyi setup programı install shield dir. Tavsiye ederim. Bu setup hazırlama programında vb için gerekli temel dll ve ocx ler, tüm vertitabanları hazırlama sihirbazları nevcut. Kendi bilgisayarınızda veritabanına kodlarla bağlantı (pasif bağlantı) yapıyorsanız hiçbir problem ile karşılaşmayacaksınız. Bu arada access dosyalarını ve kullanıyorsanız özel ocx leri ve dll leri de setup içersine alabiliyor.Kolay gelsin

Geri