VaZGeÇiLMeZLeR . . .

Leke

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
DoĞDuĞuMDa O KaDaR ŞaŞıRDıM Ki , BiR BuÇuK SeNe Ko
Bir gün bir doktora , '' Gerginlik ve Tedirginlikten '' şikayetçi olan bir hasta gelmiş . Yapması gereken çok işinin bulunduğunu, fakat kendisinin rahatsız , işlerinin ise beklemeye tahammülü olmadığını söylemiş .
DokTor ;
- Bu işleri bakşa biri yapamaz mı ? Yada bir başkası size yardımcı olamaz mı ? Demiş .
Adam;
- Onları yalnız ben yapabilirim , bütün işler bana bakıyor , demiş .
Doktor ;
- Sana bir reçete vereceğim . Bu reçeteyi aynen tatbik etmen gerekiyor , diyerek yazıp reçeteyi vermiş .
Adam reçeteli alıp baktığında , hayretler içinde kalmış . Reçetede , '' Her gün en az iki saat işi bırakıp yürüyüş yapacaksın ve her her haftanın yarım gününü bir mezarlıkta geçireceksin '' yazıyormuş . Hasta Adam ;
- Yürüyüşü anladık ama , neden mezarlık ? Diye sormuş ,
Doktor ;
- Oraya gidip mezar taşlarına bakmanı istiyorum . Mezarlıklar , kendilerini vazgeçilmez sanan insanlarla doludur . Sen de onlar gibi ölüp mezarlığa gömülünce , kendinden başkasının yapmasına imkan olmadığını zannettiğin işlerin , başkaları tarafından da yapılmaya devam ettiğini göreceksin , Demiş .

KıSSaDan HiSSe : Bulundukları noktada kendilerini ''vazgeçilmez'' gören , halbuki orada , problem çözmek yerine problemin bir parçası olduğunun farkına varmayan insanlar için de , doktorun reçetesi geçerli değil mi ? Aslında , kendini bu hasta adam gibi gördüğü sürece , herkes için geçerli bir reçete .

Yazı çok hoşuma gitti sizinle paylaşmak istedim .
Bende Size Filmlerde Çokça kullanılan bir cümleyi yazalım ;

KimSe AsLa VaZGeÇiLMeZ DeğİLDiR !

sanırım biz işkoliklerden bahsediyor gercekten hoş bir yazı eline saglık dostum

Geri