Vatan Toprağı Kutsaldır.Satılamaz !!!

degazor35

TÜRK oğlu TÜRK
Altın Üye
Reaction score
0
forumda bu kadar HIYAR varken,ortalığın CACIĞA dön
Toprak Vatandır, Vatan Namustur: Satılamaz

Ülkemizde, Avrupa Birliği süreciyle birlikte birçok konuda, hatta bazen milli davalarda bile taviz verilmeye başlandı. İşte bu süreçte,yabancı vakıfların mal edinmesiyle ilgili de bir takım değişiklikler yapılarak bu vakıfların da toprak edinmesine imkan sağlanmıştır. Zaten
özellikle doğu ve güney doğu başta olmak üzere vatan topraklarının yabancılara satıldığını son zamanlarda çok sık duymaktayız. Bunun bilinçli bir toprak alımı olmadığını düşünenler, hür teşebbüsün yatırımı olarak değerlendirenler, tarihi iyi incelemeli ve ders
çıkarmalıdır. Bu konudan özellikle de Osmanlı Devleti'ni iyi bildiğini, tanıdığını düşünen, hayranlığını ifade eden ve aydın olduğunu söyleyenler ders çıkarmalıdır.

Tarihten Örnekler

Filistin: "Yahudilerin, Filistin'e yönelik yerleşme, yurt ve bağımsız ülke kurma perasyonları Temmuz 1882'lerde resmen başlamıştır. Önceleri Batılı Yahudi zenginlerin Filistin'den para ile Yahudiler için Osmanlı'dan toprak satın alma girişimleri ile başlayan bu operasyonlar, siyonizmin lideri Theodor Herzl'in 1896-1902 yılları arası tam beş defa İstanbul'u ziyaret ederek amacına ulaşmak için yaptığı girişimlerle yeni bir boyut kazanmıştır."(*)
Sultan Abdülhamit Han bu girişimler karşısında Theodor Herzl'e şu mesajı yollamıştır.
"Bay Herzl, bu meselede ikinci bir adım atmasın. Ben bir karış dahi olsa toprak satmam. Zira bu vatan bana değil, milletime aittir. Milletim bu vatanı kanlarıyla mahsüldar kılmışlardır. O bizden ayrılıp uzaklaşmadan, tekrar kanlarımızla örteriz. Benim, Suriye ve Filistin alaylarımın askerleri birer birer Plevne'de şehit düşmüşlerdir. Bir tanesi bile geri dönmemek üzere hepsi muharebe meydanında kalmışlardır. Devlet-i Aliye bana ait değil, Türk milletinindir."(**)

Ancak Osmanlı Devletinin dağılması ile birlikte bölgede bulunan yerli Yahudiler vasıtasıyla Avrupalı Siyonistler Filistin topraklarını satın aldılar ve şu an tüm Orta Doğunun başında büyük bir sorun olan İsrail Devleti kuruldu.

Girit: Keçecizade Fuat Paşa'nın sadrazamlığı döneminde III. Napolyon,sadrazama "Girit'i bize satın" der. Keçecizade Fuat Paşa çok sakin bir şekilde "hay hay" der. Bu kadar çabuk verilen cevap karşılığında şaşkınlığını gizleyemeyen III.Napolyon hemen sorar:

"Kaça verirsiniz?" Keçecizade Fuat Paşa aynı rahatlıkla "aldığımız fiyata" der. Tarihe geçecek olan bu cevap karşısında III.Napolyon susar ve gider. Çünkü III.Napolyon bilir ki, Girit 7 yıl boyunca kuşatılıp, binlerce şehit verilerek alınmıştır.

Hatay: Şimdi biraz da yakın tarihimize Hatay meselemize bakalım. Misak-ı Milli sınırlar içinde olmasına rağmen Hatay, Atatürk zamanında vatan topraklarına katılamamıştır. II.Dünya Savaşı'nın eşiğinde Hatay meselesi kızışınca bir Fransız gazeteci Atatürk'e:

"Hatay için Fransa ile savaşa girecek misiniz?" diye sorar.
Büyük Önder Atatürk, yeni kurulan cumhuriyeti bir dünya savaşına sokmak istemez, ama Hatay'dan vazgeçmeyi asla düşünmemektedir. Ve şu cevabı verir: "Hatay benim şahsi meselemdir. Milletimi şahsi bir mesele için savaşa sokamam. Ancak Cumhurbaşkanlığından istifa ederim ve Hatay'a geçerim. Hatay'ı Anavatana katmak için mücadelemi orada sürdürürüm."
diyerek vatan toprağı için yapılabilecek fedakarlığı doruğa çıkarır.

Yukarıda örneklerini okuduğumuz yaşanmış olaylardan daha yüzlerce örnek sayabiliriz. Tarihimiz vatan için yapılan fedakarlıklarla doludur. Şehitliklerimiz bu fedakarlıkların ölümsüz örnekleri olarak her yerde karşımızdadır. Bu örneklerden ders çıkarmalı, bunları masum yatırımlar olarak görmemeliyiz. Toprak satışına karşı dimdik durmalıyız. Çünkü; toprak vatandır, vatan namustur, satılamaz.

Notlar:

(*)Mim Kemal ÖKE, Kutsal Topraklarda Siyonistler ve Masonlar
İstanbul 1991, 3. Baskı, Çağ Yayınları, 55-63
(**) Yaşar KUTLUAY, Türkiye ve Siyonizm,

Yazan: Alperen BURAK

KAYNAK

Hala özelleştirme adına satacak fabrika ve şirketi kalmayan hükümetin,her karışı şehit kanları ile sulanmış topraklara göz dikmesi,ekonomimizin ne kadar güzel ilerlediğini çok açık bir şekilde ifade etmektedir.
Gariban halkın cebi yerine,yandaşların ve yalaka tayfasının cebine giden bu paralar,bir gün donsuz kalan bu millete ders verir gibi manda olarak geri dönecektir.
Ama eminim;
bir gün Filistinli kardeşlerimde,biz o durum düştüğümüzde kesin yardım elini uzatacaklardır.
Biraz tarih okuyun ve okutun.Syaseti demirel zihniyeti ile şapka çıkararak selamlamayın.Siyaset başka,vatan toprağı başkadır...

Degazor35;Seninle çok fikir olarak karşı karşıya geldik ve her zamanda seni bazen fetulah entrikalarına kanıp,destek vermene ragmen,seni diğerlerinden ayırmış ve beğenilerimi iletmiştim.Bu yazınla yanılmadığımı anladım.Artık gözlerimizi açmamız lazım.Emperyalizm ve işbirlikçileri sadece toprak alanında değil bir çok alanda planları vardır ve her gün planları dogrultusunda kazanımları olmaktadır.Benim bir tavsiyem olacak.Lütfen oynanan oyunları daha net görebilmek açısından Mustafa Yıldırım'ın "Demokrasi Project" Sivil örümcegin agında kitabını okumanızı tavsiye ederim.Aslında okunması gereken bir çok daha kitap var ama bu kitabı okuyan bugünkü kaosları ve kafa karışıklıgımızı giderebilecek bir kitap oldugunu söyleyebilirim.

Hocam;
övgüye mazhar olmak liyakat ister.Bizler sadece etrafını belli bir şekilcilikle görmeye alışan insanları aydınlatma çabasındayız.
Daha öncede dile getirdim,ben milliyetçiliğin uç noktasında bir insanım.Görüş ve inanç olarak her kesimle kesişen ve yine her kesimle ayrışan noktalarımız mevcuttur.Ama bu demek değildir ki;
benim gibi düşünmeyen benden değildir..
Yıllardır okurum,her şeyi,ne bulursam...Tabiri abiyanedir ama tuvalette bile okuruz (çoğuldur,bizati kendi oğlumda aynısını yapar)
Ne bulduk,bu gün Aziz Nesin varmış,okurum ki;
yarın bana ters gelebilecek görüşleri olursa olaya o nun açısından bakayım diye,
dilipak buldum okurum,marks buldum,tolstoy,hemingway farketmez...
Tavsiyene uyup en kısa zamanda edineceğim bu kitabıda...

Ama konuya dönersek;
zaten anlatılmak istenenin özeti başlıkta gizlidir...Hangi siyasi düşünceyi savunursanız savunun..
Vatansız millet olamaz...

Konu harika özetlenmiş.
Bu sorun sadece bugünün iktidarının değil, geçmişten, İnönü'den beri süregelmektedir. Gün geçtikce daha tehlikeli hale gelmektedir. Çünkü düşmanlar daha etkili taktikler geliştirmektedir:

"Bugünün teröristleri geceleri gizli toplantılarda buluşmazlar veya vahşi bir saldırıdan önce 'Allahu Ekber' çığlıkları atmazlar. Bugünün teröristleri 5000$ lık takım elbiseler giyerler"
Zeitgeist Addendum - Paul Joseph

satarlar hemde babalar gibi
hatta pijamayla gitmek zorunda olsalar bile satarlar
...
--------------------------------------------------------------------------------

sattıkları kendi toprakları vatanı namusları değil
o yüzden bu kadar rahatlar aymazlar
bunların ağababalarının biri abd de oval ofisteki eşbaşkanı burada bir diğer ağababalarıda yine abd de çiftlikte heryerekonar demeç verir durur

yedi düveli biraraya gelse bir tek çakıl taşı alamaz

satarlar hemde babalar gibi
hatta pijamayla gitmek zorunda olsalar bile satarlar
...
--------------------------------------------------------------------------------

sattıkları kendi toprakları vatanı namusları değil
o yüzden bu kadar rahatlar aymazlar
bunların ağababalarının biri abd de oval ofisteki eşbaşkanı burada bir diğer ağababalarıda yine abd de çiftlikte heryerekonar demeç verir durur

yedi düveli biraraya gelse bir tek çakıl taşı alamaz

Genç kardeşim benim,
vatanına ve bayrağına canını vereceğine eminim.Ancak;
geçmişten aldığımız dersler doğrultusunda feveran davranışların yerini kapitalizm denen uysallaştırma aracının aldığını kabullenmek gerek.Kapitalizmle bizler uzun yıllar tanışık olmamıza rağmen,asıl hareketliliğini Özal'la yaşadık.
Paranın var ama malın olmadığı dönemden,malın çok paranın az olduğu tüketim toplumuna terfi ettik.Tüketmeyi çok sevdik,ailece ve devletce...Seçtiklerimize:
-Buyrun biz yiyemedik ,siz yeyin dedik..
Ama mulumunuzdur ki;borç yiyen kesesinden yer.Hiç bir şey üretmeden,dünyada tarım alanında kendine yeten 7 ülkeden biri yalanları ile işte bu güne geldik.
Tam uyandık;
tarım nasıl yapılır diye,kota koydular..
Tam uyandık;
sanay nasıl yapılır diye,enerjiye geçirdikçe geçirdiler ki,pahalı üret,satama,ucuzu yurt dışından gelsin..
Bu ülkede etibank işletmelerinin en başındaki şahıs:
-Bor denen maden sandığınız kadar değerli değil,mesajı verebiliyorsa,yer altı ve üstü zenginliklerininde tıpkı toprakların gibi kapitalizme kurban gideceği aklımızdan çıkmasın.
Dsi denen urumun tüm ekilebilen tarım arzilerini saçma projelerle baltaladığı,rant uğruna çıkarılan 3b kanunları ile ormanların peşkeş çekildiği,hayvancılığı geliştirmek adına abd den bizon eti yedirildiğibir millet ne zaman uyanacak merak ediyorum...

bir dinci için vatan mal mülk namus değildir hepsi allahındır.

her şey allahın olmasına allahındır ancak unuttukları bir şey var takdir edilen bir vakte kadar insanlara bağışlanmıştır ve onu koruyabildiğin ölçüde sahip olursun.koruyamazsan başka insanların eline geçer başka insanlar faydalanır.

Kalmadı satacak vatandan gayrı

Hep sattılar elde hazır ne varsa
Ne işyeri kaldı ne de bir arsa
Kimse memnun değil satandan gayri

Nasıl bir şey sözde özelleştirme
Buna derler kuyumuzu eştirme
Ne hesap var ne de öz eleştirme

Milyonlarca insan işsiz yatıyor
Elimizde ne var ise gidiyor
Bu ağalar ne bulursa satıyor

Sadece bu günü kurtaran kaptan
Bilmiyor ki yarın düşecek çaptan
Bunlar anlamıyor ince hesaptan

Bizi el aleme rezil ettiler
Her şeyi bitirdi mirasyediler
Satıldı ucuza, artık bittiler

Seyrettik, her şeyi bir şey demedik
Dediysekte bunu beceremedik
Öz kaynaklar gitti önem vermedik

Mikdat der afyon mu yuttu bu millet?
Neden yanlış bir yol tuttu bu millet?
Sorumluluğunu attı bu millet

Mikdat Bal

bu senelerdır tartısılır ıktıdara kım gelırse satıo bosnuna bunlar baykal gelse ergenekona satar

bu senelerdır tartısılır ıktıdara kım gelırse satıo bosnuna bunlar baykal gelse ergenekona satar

şu gözlüklerini çıkar

boynunun üstündekini kullan

Baykal' ı bırak

sağına soluna bak

ne ekildi 7 senedir ülkeye

ne biçildi bir bak

yarına gençlere ne kalacak otur bir say

sen kendine bir bak,yarın avucunda neyin var bir say bakalım

dün neyin vardı bir düşün

git sık kafasına o zaman baykalın kurtulun baykal'dan... herkes'i sindirdiniz yıktınız.. bi chp kaldı... zaten baykalı yıksanız ne olacak siyaset devri bitti onun... ama önce bi yerinizi yırtmalısınız ki chp'yi öyle yıkacaksınız :goz::goz::goz:

Bu söylemek istediğim en son şeydi...

Dünya' nın en saçma ülkesinde yaşıyoruz arkadaşlar.

Dağda bizi vuran şerefsizleri aramıza almaya çalışıyoruz.
Her karış toprağımızı satan adamlar ülkenin en sevilenleri seçiliyor.
Bu ülkedeki en büyük dolandırıcılar, en büyük yetkili.
Ülkeyi karıştıranlar, kaosa götürenler birilerinin gözünde lider.
Yetkisi olan bir şey yapmak için kimseyi dinlemek zorunda değil.
Eğitim çökmüş durumda ama bizim başka önceliklerimiz var. vs.

Kendimizi unutuyoruz her zaman, kendimiz ne zaman olacağız diye bekliyorum. Hayırlısıyla.

Vatan Toprağı Kutsaldır.Satılamaz :clap

ahh be şuan da aynı geçmiş gibi namusunu satanda var vatanını satanda.

Bu söylemek istediğim en son şeydi...

Dünya' nın en saçma ülkesinde yaşıyoruz arkadaşlar.

Dağda bizi vuran şerefsizleri aramıza almaya çalışıyoruz.
Her karış toprağımızı satan adamlar ülkenin en sevilenleri seçiliyor.
Bu ülkedeki en büyük dolandırıcılar, en büyük yetkili.
Ülkeyi karıştıranlar, kaosa götürenler birilerinin gözünde lider.
Yetkisi olan bir şey yapmak için kimseyi dinlemek zorunda değil.
Eğitim çökmüş durumda ama bizim başka önceliklerimiz var. vs.

Kendimizi unutuyoruz her zaman, kendimiz ne zaman olacağız diye bekliyorum. Hayırlısıyla.

Vatan Toprağı Kutsaldır.Satılamaz :clap

yüreğine sağlık arkadaş düşüncenede sağlık helal ..

Geri