Vatan demokrasi ile kurtulur

Demokrasi kelimesini her duyuşlarında darbeciler ve onların abileri yani ergenekoncular sanki

suratlarına birer tokat yiyorlar

AKP yi demokrasi dışı yollardan iktidardan uzaklaştırmak için çok uğraştılar ama başaramadılar

halbuki eskiden nede güzel şakkk diye başarırılardı bu alavere dalavere işleri

onlara çocuk oyuncağı gelir bu darbe planlarını uygulamaya koymak

Ama unuttukları birşey vardı ki oda R.Tayyip Erdoğan gerçeği

bu gerçeği önce fark edemediler fark ettiklerinde ise önemsemediler taaaaaaaaaaaki Silivride volta atıp mapushane türküleri dinleyene dek

ama ozamanda iş işden geçmişti artık

geriye yapacakları tek bir şey vardı artık oda GATAKULLİ oyunları ile hasta ayaklarına yatıp paçayı kurtarmak

kimi prostatından kimi dalağından hastalanmıştı

:)

Demokrasi kelimesini her duyuşlarında darbeciler ve onların abileri yani ergenekoncular sanki
AKP yi demokrasi dışı yollardan iktidardan uzaklaştırmak için çok uğraştılar ama başaramadılar
bu gerçeği önce fark edemediler fark ettiklerinde ise önemsemediler taaaaaaaaaaaki Silivride volta atıp mapushane türküleri dinleyene dek
geriye yapacakları tek bir şey vardı artık ıda GATAKULLİ oyunları ile hata ayaklarına yatıp paçayı kurtarmak

en azından amerikanın kucağında değiller birileri gibi .abd cia çiftliklerinde yaşamıyorlar

basında özelliklede dinci yobaz medyada yer aldığı gibi bir örgüt olmuş olsa bu adamların ilki yakalandığı gibi diğerleri yurtdışına kaçardı .ne garip hiç biri kaçmıyor sadece bi eleman gitti abd ye böyle saçma sapan FETOKULLİlere alet olmamak için dönmüyor oda haklı bana kalırsa .

gatakulli kelimesini ordumuzun gatasına karşı fetokullici ve fetoşopcular kullanırlar .

en azından amerikanın kucağında değiller birileri gibi .abd cia çiftliklerinde yaşamıyorlar

sizin ergenekoncu larınız neden ABD ye kaçıyor peki. Bak, Dalan=Talan=Yalan bir türlü gelemedi ABD den. Gerçi unuttum Diş tedavisi için ordaydı. Dişinin ağrısı biter bitmez burada

Gerçi sizin Çağdaş Eğitim Vakfı başkanınız vardı Adı Gülseren Yaşer hani Cumhuriyet Mitinglerinde "Ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye" sloganları atıyordu sonra Ergenekondan tutuklanacağını anlayınca ABD ye kaçtı

Gerçi kendisi ben kaçmadım kızımın doğumu için burdayım diyor ama

ABD ve AB`ye hayır` sloganlarının yoğun olarak atıldığı Cumhuriyet Mitingleri`nin organizatörleri arasında bulunan ÇEV Başkanı Yaşerin torunu da ABD vatandaşlığı hakkına kavuşacak

Mitinglerde milleti kandırmak için ABD AB aleyhine slogan atarlar başları sıkışıncada oralara kaçarlar

ben size başka ne diyem

sizin ergenekoncu larınız neden ABD ye kaçıyor peki. Bak, Dalan=Talan=Yalan bir türlü gelemedi ABD den. Gerçi unuttum Diş tedavisi için ordaydı. Dişinin ağrısı biter bitmez burada

Gerçi sizin Çağdaş Eğitim Vakfı başkanınız vardı Adı Gülseren Yaşer hani Cumhuriyet Mitinglerinde "Ne ABD ne AB tam bağımsız Türkiye" sloganları atıyordu sonra Ergenekondan tutuklanacağını anlayınca ABD ye kaçtı

ABD ve AB`ye hayır` sloganlarının yoğun olarak atıldığı Cumhuriyet Mitingleri`nin organizatörleri arasında bulunan ÇEV Başkanı Yaşerin torunu da ABD vatandaşlığı hakkına kavuşacak

Mitinglerde milleti kandırmak için ABD AB aleyhine slogan atarlar başları sıkışıncada oralara kaçarlar

ben size başka ne diyem

en güzelini yapıyorlar ülkede saçma sapan dalaverelerle olmayan örgütler kuruluyor insanlar bedavaya günlerdir aylardır göz altında tutuluyor sonrada bişey bulamayınca serbest bırakılıyor .bu saçmalığa ben olsam bende tahammül edemem başka bi yere giderdim.

ama gittiğim yere kendi imkanlarımla ve dediğim nedenden dolayı giderdim .cia ci amcalarımın korumasına girmek için gitmezdim ve benim cia ci amcam zaten yok .

senin bahsettiğim bu insanlar cia çiftliklerindemi yaşıyor yada oturma izni vatandaşlık alabilmeleri için fethullah güleninki gibi cia eski türkiye şeflerimi kefil oluyor sen bunlardan bahset bahsedebilirsen başka bişey deme .
:hhmensigara:

en güzelini yapıyorlar ülkede saçma sapan dalaverelerle olmayan örgütler kuruluyor insanlar bedavaya günlerdir aylardır göz altında tutuluyor sonrada bişey bulamayınca serbest bırakılıyor .bu saçmalığa ben olsam bende tahammül edemem başka bi yere giderdim.

Şimdi ergenekon varmı yokmu seninle onu tartışamam.buzamana kadar onu anlayamadıysan zaten bundan sonrada anlayamazsın.

Yer altın çıkan silahlar bombalar velerden çıkan suikast planları ve hatta işlenen cinayetleri gözün görmüyorsa sende diğer ergenekon sanıkları gibi ABD ye gidip gözden olabilirsin :)

Sana katıldığım tek nokta ABD ye kaçmakta bencede en güzelini yapıyorlar. Şimdi burada hapse girmemek için bir bir GATAKULLİ çevirip hasta olduğunu ispat için hastanelerde sürüneceksin doktorlara beni GATA ya sevkedin diye yalavaracaksın

bu yüzden en iyisi Türkiye de iken ABD karşıtlığı yaparak saf ulusalcıları kandırıp ABD ye kaçmak

hatta torunu ABD vatandaşı olsun diye orada doğum yaptırmak.

Sonrada Kahrolsun ABD sloganları atacaksın

valla ne yalan söyleyim bunlar her alanda GATAKULLİ çeviriyorlar

Bak Sana Anlamlarını Gönderiyorum Oku Olur Mu..

yobaz (nedir)
Dinde bağnazlığı aşırılığa vardıran, başkalarına baskı yapmaya yönelen (kimse)
Örnek: Bu memleketi de dört buçuk yobaza bırakamayız. A. Gündüz
Bir düşünceye, bir inanca aşırı ölçüde bağlı olan (kimse).
Kaba saba, inceliksiz (kimse).
Bigoted. uncultured. bigot.
Bigoted. puritan. sectarian. dangerous. religious fanatic. bigot. fanatic. fanatical.

http://www.nedirnedemek.org/yobaz_herif_nedir

Dinci nedir

Tanımı/Anlamı

Dinî görüşleri her alana yaymak isteyen kimse. (Yani Misyonerlik Oldu Mu Gericilik.. )

http://www.anlambilim.net/dinci-nedir-18400.htm

Bana Cevap Verirken Belgeler'e Dayan Havadan Sudan Bağlanma Bana Kitlenme Yani Her Post'uma Cevap Vermek İçin... :goz:

forum şahit mg evilin 2 post önceki dinci tanımı....

...Dinci (Dini Sömüren Onun Üzerinden Siyaset Yapan Her Alanda Onu Kullanana Denir

mg evilin "belgelere dayalı " alıntı dinci tanımı

Dinî görüşleri her alana yaymak isteyen kimse.
:durdurun

evet sevgili mgevil görüldüğü üzere belgelere dayanarak KENDİNİ YALANLAMIŞSIN

ilk tanımla ikinci tanımının uzaktan yakından alakası olmadığı gözükmekte oysaki bi özürle bu hatayı kapatıcaktın hala yazıp hatana devam ediyorsun

an itibariyle hem dinci ile yobazı aynı kümeye sokup kullandığın için

hemde dinci kelimesini kafana göre yorumlayıp tüm formu yanılttığın ve ispatınlada knedikendini yalanladığın için ayrı 2 kere ayrı özür dilemeni bekliyoruz

1 ci yorumun senin uydurman 2 ci alıntıın doru diosan peygamber efendimiz en büyük "dinci" dir kendisi ömrünü dini görüşleri (islam dinini) her alana yaymakla görevlendirildi ve geçti ki bunada şeriat denir.... yanii bunun içinde 3 cü kez özür dileyebilirsin ama ilk özrüne katılabilirde sonuçta dinci kelimesini dejenere edip yanlış kullanıyorsun konu kendisini alakadar etmediği halde yandaşlarınında sana teşekkür etmesi doru yaptığın annamına gelmez.... ama diosan onlarda katılıyo bana onlarıda özür dilemeye bekliyoruz

forum şahit mg evilin 2 post önceki dinci tanımı....

...Dinci (Dini Sömüren Onun Üzerinden Siyaset Yapan Her Alanda Onu Kullanana Denir

mg evilin "belgelere dayalı " alıntı dinci tanımı

Dinî görüşleri her alana yaymak isteyen kimse.
:durdurun

evet sevgili mgevil görüldüğü üzere belgelere dayanarak KENDİNİ YALANLAMIŞSIN

ilk tanımla ikinci tanımının uzaktan yakından alakası olmadığı gözükmekte oysaki bi özürle bu hatayı kapatıcaktın hala yazıp hatana devam ediyorsun

an itibariyle hem dinci ile yobazı aynı kümeye sokup kullandığın için

hemde dinci kelimesini kafana göre yorumlayıp tüm formu yanılttığın ve ispatınlada knedikendini yalanladığın için ayrı 2 kere ayrı özür dilemeni bekliyoruz

1 ci yorumun senin uydurman 2 ci alıntıın doru diosan peygamber efendimiz en büyük "dinci" dir kendisi ömrünü dini görüşleri (islam dinini) her alana yaymakla görevlendirildi ve geçti ki bunada şeriat denir.... yanii bunun içinde 3 cü kez özür dileyebilirsin ama ilk özrüne katılabilirde sonuçta dinci kelimesini dejenere edip yanlış kullanıyorsun konu kendisini alakadar etmediği halde yandaşlarınında sana teşekkür etmesi doru yaptığın annamına gelmez.... ama diosan onlarda katılıyo bana onlarıda özür dilemeye bekliyoruz

1.cisi kendi yorumum 2.cisi alıntı ancak nasıl alıntı sözlük alıntısı yani görüş farklılığı... hz.peygamber dinci değildi iyi düşün dindardı Aralarında çok fark var... ayrıca ben özür dilencek yerde diliyorum... diğer bi konuda şu... hz. peygamber her alanda yaymak ona vasıf edilen konu için uğraşan kişidir.. yani bu onun görevidir sizin ve bizimde onu öğrettiklerini uygulamaktır onu yaymaya çalışmak misyonerliğe girer ama o onun görevi olduğundan misyonerlik değil görevidir onun...çaktın mı şimdi olayı.. benim postlarımla uğraşma diyorum anlamıyorsun... :goz: ayrıca benden özür beklerken kendin ayıp ediyorsun beni küçük düşürmeye çalışmakla :goz: Bide Şunu Söyleyeyim Hadi Hadi Yan Çizme Gibime post yazmasan sevinirim :goz:

geriye yapacakları tek bir şey vardı artık oda GATAKULLİ oyunları ile hasta ayaklarına yatıp paçayı kurtarmak

ben size başka ne diyem

Şimdi ergenekon varmı yokmu seninle onu tartışamam.buzamana kadar onu anlayamadıysan zaten bundan sonrada anlayamazsın.

Yer altın çıkan silahlar bombalar velerden çıkan suikast planları ve hatta işlenen cinayetleri gözün görmüyorsa sende diğer ergenekon sanıkları gibi ABD ye gidip gözden olabilirsin :)

Sana katıldığım tek nokta ABD ye kaçmakta bencede en güzelini yapıyorlar. Şimdi burada hapse girmemek için bir bir GATAKULLİ çevirip hasta olduğunu ispat için hastanelerde sürüneceksin doktorlara beni GATA ya sevkedin diye yalavaracaksın

bu yüzden en iyisi Türkiye de iken ABD karşıtlığı yaparak saf ulusalcıları kandırıp ABD ye kaçmak

hatta torunu ABD vatandaşı olsun diye orada doğum yaptırmak.

Sonrada Kahrolsun ABD sloganları atacaksın

valla ne yalan söyleyim bunlar her alanda GATAKULLİ çeviriyorlar

Bu yorumlarınhepsine şapka çıkarıyorum .Hepsi birbirinden mükemmel.

birilerini hadi açık söyleyelim ergenekoncuları baya nors etmişsin

seni sevdim delüanlı :)

Güzel yorum

aynen katılıyorum

"Dinci" ile "Dindar" arasındaki 7 fark!

"Dinci" ile "Dindar" arasındaki 7 fark!

Hüseyin Üzmez"in savunma açıklaması üzerine yazdığım yazı genelde dindar kişileri ve bazen de dincileri rahatsız etmiş olmalı.

Hüseyin Üzmez"in adının başına eklediğim dinci sıfatının, gerçekten inanan, inancını Allah ile kendisi arasında yaşamayı seçen, dini kişisel çıkarlarına alet etmeyen, insanların dini duygularını sömürmeyen, İslamiyet"in nuru kalbinde ışık olanlarla alakası yoktur.

Ve zaten o kişiyle ilgili bütün haberlerde, isminin başında bu sıfat vardır!

Dini pazarlayan, (onlar için meslek gibidir bu, bu yüzden ci eki vardır din kelimesinin sonunda) dini kullanarak kendilerine kapı açanlardır sıfatla alakası olanlar!

Aralarında dağlar kadar fark vardır:

BİR- Dindar kişinin alnı secdeye gittiğinde, dilinde dualar varken, içinde iyilik vardır, sevgi vardır. O ibadetin en güzel yerinde, Allah sevgisinden, Allah"a yönelmekten, dualarla bütünleşmekten başka bir şey düşünmez.

Dinci ise alnını secdeye koyuyorsa bile öyle görünmek için koyandır, alnı secdeye gittiğinde, kalbinde fesatlıklar kol gezer, kafasında başkasının karısının-kızının figürleri, arka sayfa güzelleri dolaşır, kimden çalsam-çırpsam diye hesap yapar. Göz ucuyla yanındakini kesen, ne zaman secdeden kalkacağını düşünen, bir an evvel bitse de gitsek diyendir!

(örnek olarak; camilerde paraları fakir-fukaraya diye topladıktan sonra cebine indirip, o paralarla iş kuran, birden bire zengin olan dinciler, ya da Allah-Kitap diye milletin gönlünü fethedip 14 yaşındaki kıza musallat olanlar verilebilir.)

İKİ- Dindar insanın başkasının parasında-pulunda, namusunda gözü yoktur, onun istediği, inancını, ibadetini Allah"la arasında kalacak şekilde yaşamaktır. Zira dinimiz gösteriş dini değildir!

Dinci ise öyle değildir. Hem haramda gözü vardır hem ben inanıyorum diye bas bas bağırır. Allah-Kitap sevgisi yüreğinde değil dilindedir! Reklâm peşindedir! Hem namus der, ahlak der hem çocuk yaşlardaki kızlara sarkar!

ÜÇ- Dindar kişi, yardıma muhtaç birine yardım yaptığında bunu saklar, ortaya çıkarıldığında kendi yüzü de kızarır, karşısındakinin yüzünü de düşünür.

Hem de yaptığı iyiliği Allah için yaptığını bilir, gösteriş için değil!

Dinci öyle değildir. Arkasında medya ordusuyla dağıtır erzak paketlerini, utancından yüzünü kameralardan gizleyen insanlar umurunda bile değildir, o elinde erzak paketi, kameraya gülümseyerek poz verir.

Aklı ertesi gün çıkacak gazete haberlerindedir!

DÖRT- Dindar kişi başkasının cebindeki paraya göz dikmez, göz diken varsa ona sırtını döner, haksızlığa uğrayanın hakkını aramasına yardım eder, suça ortak olmaz.

Dinci öyle değildir. Dini kullanarak insanların cebine elini sokar, insanların iyi niyetlerini suiistimal eder, çalsın da iş yapsın der, benim hırsızım der! Kendi parasını kurtarabilirse kârdır, başkası için kılını kıpırdatmaz!

BEŞ- Dindar insan, yaşamak istediği hayat tarzı için kendi yağıyla kavrulur, onun tek derdi kendi parasıyla ay sonunu getirebilmektir. O, emeğin, göz nurunun bilincindedir, insanların nerede olurlarsa olsunlar ekmeklerinden, iş kapılarından olmasını istemezler. Bunun için mücadele verirler.

Dinci öyle değildir. Herhangi bir iş yeri-kurum-kuruluş onun işine gelmiyorsa, emellerini gerçekleştirmesine müsaade etmiyorsa, çıkarlarına hizmet etmiyorsa, yanlışı millete gösteriyorsa, kapısına kilit vurulsun diye diretendir. İnsanların bütün özgürlüklerini elinden almak isteyendir. Yalakalarına, benden başkasına inanmayın diyendir, insanları öğrenmeye değil de kendi düşünceleri için boykota davet edendir!

ALTI- Dindar Allah katında bütün insanların eşit olduğunu bilendir, üstünlük taslamayandır, statüsünü kullanıp insanları aşağılamayandır. İçindeki Allah sevgisi büyüktür ve bu yüzden her canlıya sevgiyle yaklaşır.

Dinci öyle değildir. O, sen kim oluyorsun lafını en çok kullanandır, o bilmez ki eşit olmak ne demektir. sen koskoca benle böyle konuşamazsın diyebilendir, ona derdini açana hadi oradan alt kimlik diye seslenebilendir.

İnsan olmanın bilincine varamamış, inançlı olduğunu söyleyen ama kendinden başka ilah görmeyendir! Hayvanların ve ağaçların da canlı olduğunu unutup, onları kendinden aşağı görendir!

YEDİ- Dindar insan İçin insanların başlarının açık ya da kapalı olmasının bir önemi yoktur, o kendi başına bakar. İnsanları kıyafetlerine göre yargılamaz. İçki içmez belki ama içene de saygısı vardır. Ayrıca içkisini yudumlayıp da dini vecibelerini de yerine getirebilir, bu Allah ve onun dışında kimseyi ilgilendirmemektedir. Herkesin günahı kendinedir. Bunu bilir. İnsanları günahkârlıkla suçlamaz, Allah"a şirk koşmaz.

Dinci öyle değildir. Başkasının elindeki kadehin kendini ilgilendirdiğini düşünür, içkiyi yasaklayınca hanesine sevap yazılacağından çok emindir! İnsanları iyi Müslüman-kötü Müslüman diye ayıran ve hatta kendisi gibi düşünmediği için dinsiz diye suçlayandır! Yani Allah"a şirk koşandır!

Güzel dinimiz kimsenin tekelinde değil! Hele ki dini sömürenlerin tekelinde hiç değil! Gerçekten inanıyorsanız sizde dinimizi çıkarlarına alet edenleri boykot ediniz!

Değmez mi ?

Nesrin YILMAZ
internethaber

Ne guzel yaa... belirli dusuncelere kendinizi adamissiniz hicbiriniz gercegi gormek istemiyorsunuz..
hepinizin hakli oldugu yonler var ancak siz birbirinizin hakli yanlarini gormek yerine olesiye birbirinizle catisiyorsunuz..
yok bizinki boyleyse sizinkide boyledir hikayesi.. Vallahi adamlar ne guzel bolmus bizi yahu..
islerini iyi yapiyorlar...
bizden bi halt olmaz kardesim galatasaray sampiyonlar ligindeyken fenerbahceli elensin olsun gebersin dedigi surece, solcu ile sagci el ele verip birbirinin hatalarini duzeltmedigi surece, bizler aramizdaki meseleleri adam gibi, olum kalim mucadelesine cevirmeden cozemedigimiz surece vs..
hepimiz bu ulkenin evlatlariyiz..kurtulus savasinda takimina dusuncesine irkina diline bakilmaksizin bircok sehit verdik ve hala da vermeye devam ediyoruz..
uyanalim artik arkadaslar.
ortaokuldan universiteye kadar okudugumuz tarih derslerinde hep karsimiza cikan bisey "manda ve himaye" bol parcala yonet...bolme isi once halktan baslar..
biz kendi kendimize uyanmadigimiz surece ve Ataturk gibi birisi cikipta (bu gidisle biraz zor ancak) bizi yine tek yumruk halinde toparlamadigi surece Allah yardimcimiz olsun ne diyeyim..

Geri