Vatanı kurtaracak varmı ?

karakabusu

Banned
Reaction score
0
gerçektende artık bu soruyu sormamız mı lazım.lazım değil mi bilmiyorum kimse chp-akp-mhp-dtp den memnun değil diğer partilerinde mecalleri kalmamış zaten.
ama gerçektende ergenekon-türban-laiklik-pkk-ırklçılık-yobazlık-kominstlik gibi sorunlar++++birde medya derken insan sağlıklı bir bilgi alamıyor iktidar durumu çok iyi diyip rakamları abartıyor muhalefet çok kötü diyip rakamları abartıyor medya da zaten iki cepheye bölünmüş TARAFSIZLIK SIFIR. peki gerçektende forumda olduğu gibi kimilerine göre ergenekon kimilerine fetullah devleti çürütülermi - ülke satıldımı - cumhuriyet rejimi hasarlı bir gemi gibi mi yoluna devam ediyor - ÇÖKÜŞTEMİYİZ DÜZLÜKTEMİYİZ . bir araştırmaya göre en güvensiz kurumlar siyasi partilermiş.insan gerçektende kararsız ama galiba ülkeyi daha iyiye götürücek biri çıksada bu yıldız parlayıp sönücek gibi geliyor bana.o yüzden oy kullanmamaya devam.

Oy kullanmayınca ülke refaha mı erecek?
Hayırlısı Allahtan. Tayyip iktidara gelişinden bu yana en cesaretli adımı attı, sonuna kadar giderse görün içimizden ne hainler çıkacak.

Ülke ancak sağıklı düşünen bir nesilin elinde refaha ulaşır.

Oy kullanmayınca ülke refaha mı erecek?
Hayırlısı Allahtan. Tayyip iktidara gelişinden bu yana en cesaretli adımı attı, sonuna kadar giderse görün içimizden ne hainler çıkacak.

Ülke ancak sağıklı düşünen bir nesilin elinde refaha ulaşır.

eğitimli bir çok kişi dürüst ve yaratıcı siyasetçi yok diye oy kullanmadı ben ve bazı arkadaşlarımda kullanmadı

chpliler kurtarcakmış.2034 yılında deniz baykal başbakan olup herşeye el atacakmış

eğitimli bir çok kişi dürüst ve yaratıcı siyasetçi yok diye oy kullanmadı ben ve bazı arkadaşlarımda kullanmadı

seni akpli sanmıştım attığın mesajlardan ötürü. Ben de hiçbir siyasi partiye güvenmem. Ama hiç oy atmamak yanlış bir hareket. Neticede bu partilerden biri başa geçecek. Ya da bir kaç parti hükümet kuracak. Sen görüşüne en yakın hangisiyse ona vermeye çalış.

Aslında isterdim ki Atatürk'ün hedefleri doğrultusunda gençlerden oluşan bir partimiz olsa ona katılsak. Ülkeyi kendinden emin, genç beyinler yönetse :melek

chpliler kurtarcakmış.2034 yılında deniz baykal başbakan olup herşeye el atacakmış

96 yaşındayken kurtaracak ülkeyi ha :durdurun gerçekten güzel espriydi:clap:clap:clap:victory

Çözüm adına birşey söylemeyecem. Oy kullanmamak hakkında söyleyecem bir kaç cümle var. Cumhuriyet ve demokrasiye inanan her vatandaş oyunu kullanmalı, aksi cumhuriyete ve demorasiye muhalefet gibi geliyor bana. Oy kullanmayıp sonra başına gelen kötü iktidardan şikayet etmek ise tam bir dangalaklık. Yani bunun nedeni sensin derler adama...

işini yanlış yapan iktidar ve muhalefete oy vermek te suça iştirak etmekdeğilmidir ?

akp ye oy verenler attığı mesajdaki seviye ve entellektüel birikimleriyle bile kendini belli ediyorlar.

Cahil olmanın dayanılmaz hafifliği var üzerlerinde.Zaten bu yüzden bu denli rahat ve kayıtsız takılabiliyorlar..

€rd@ls10;3250454' Alıntı:
Oy kullanmak lazım A veya B partisi.Oy vatandaşın elindeki tek kart.Başka kart var mı?

cumhuriyet sadece oy kullanmak mıdır?
halkın yeönetimi bu kadar basit yani sadece bir kağıt parçası oy ?

cumhuriyet sadece oy kullanmak mıdır?
halkın yeönetimi bu kadar basit yani sadece bir kağıt parçası oy ?

Sana böyle güzel bir hak verilmiş , mırın kırın ediyorsun. Partileri beğenmiyorsan toplarsın senin gibi düşünenleri kurarsınız bir parti. Tabi bir de finansman sağlarsınız.

Bu arada Akpliler kendi çaplarında eğleniyorlar. Lütfen büyüyün azıcık ne o çocuk gibi !

Sana böyle güzel bir hak verilmiş , mırın kırın ediyorsun. Partileri beğenmiyorsan toplarsın senin gibi düşünenleri kurarsınız bir parti. Tabi bir de finansman sağlarsınız.

Bu arada Akpliler kendi çaplarında eğleniyorlar. Lütfen büyüyün azıcık ne o çocuk gibi !

iyi o zaman bir sermaye bulunur tabi ama o zaman da o sermayenin güdümü altında siyaset yaparsın onların işine gelmeyen şeyleri yapamaz savunamazsın

oy kullanmayınca istegin yerine geliyorsa ayrı tabi.. oy kullanmamakla istedigin gibi yönetilebiliyorsan o zaman kullanma tabi ki . ama malesef olmuyo.... şu da var... görüşlerinin tam anlamıyla paralel oldugu bir parti hiç bir zaman da olmyacak...bu da o zamana kadar oy kullanmayacaksın anlamına geliyor gibi ... elbet bir tanesi kafandaki + - tablonda artıları çok alan partidir.. . geçmişte neler yaptıklarını , güncel vaadlerini...vs..yeterki iyi araştır.elbet bi tanesi agır basacaktır...

seni akpli sanmıştım attığın mesajlardan ötürü. Ben de hiçbir siyasi partiye güvenmem. Ama hiç oy atmamak yanlış bir hareket. Neticede bu partilerden biri başa geçecek. Ya da bir kaç parti hükümet kuracak. Sen görüşüne en yakın hangisiyse ona vermeye çalış.

Aslında isterdim ki Atatürk'ün hedefleri doğrultusunda gençlerden oluşan bir partimiz olsa ona katılsak. Ülkeyi kendinden emin, genç beyinler yönetse :melek

:) malaesef atatürkün hedeflerini ortaya koyacak beyinler genç olmuyor daha fazlası o hedefleri maske eden bunamış ihtiraslarına nefretine galib gelemeyen yıllarını eskitmiş 3-5 asker yargı bürokrat emeklisi,bir kaçta hala inönü devrinde yaşadığını sanan dinozor chpli,ve şu günlerde de vatanı satılmaktan kurtaracağını iddia ederek vatanı kaosa sürükleyip burdan rant sağlayaıp egemenliğini sağlama almaya çalışan heryere kon zihniyetli çeteler gazi m.kemal paşanın hedeflerinin ardında..göz var izan varr.

akp ye oy verenler attığı mesajdaki seviye ve entellektüel birikimleriyle bile kendini belli ediyorlar.

Cahil olmanın dayanılmaz hafifliği var üzerlerinde.Zaten bu yüzden bu denli rahat ve kayıtsız takılabiliyorlar..

Sizdede azınlık olmanın bir ağrısı görülüyor beyefendi. Konu dışına taşmayalım!

gelcek 10 yılda dunyada dort buyuk ımparatorluk olacak rusya abd avrupa bırlıgı ve cın ..... bunlarla ugrasabılmek ıcın basımızdakı sıyasetcılerın TÜRKBİRDEV projesini hayata geçirmeleri gerekmektedir

:) malaesef atatürkün hedeflerini ortaya koyacak beyinler genç olmuyor daha fazlası o hedefleri maske eden bunamış ihtiraslarına nefretine galib gelemeyen yıllarını eskitmiş 3-5 asker yargı bürokrat emeklisi,bir kaçta hala inönü devrinde yaşadığını sanan dinozor chpli,ve şu günlerde de vatanı satılmaktan kurtaracağını iddia ederek vatanı kaosa sürükleyip burdan rant sağlayaıp egemenliğini sağlama almaya çalışan heryere kon zihniyetli çeteler gazi m.kemal paşanın hedeflerinin ardında..göz var izan varr.

akp çok mu genç sanki asıl moruklar orada . Hem bedenen, hem ruhen. Bıraktıkları bıyık bile onları 20 yaş yaşlı gösteriyor. Hem beyinleri sulanmış birçoğunun.

Chp'ye laf atıp durmasan olmayacak dimi. Sizler chple kafayı bozmuşsunuz yahu.

Genel seçimlerde oy kullanılmaması konusundaki fikrine kesinlikle katılıyorum
nedenlerine gelince:

1-) Siyasi partilerin sayısının azlığı yani oy verdiğiniz partinin ülke barajını aşarak meclise milletvekili yollamasının çok zor olması örneğin 22 Temmuz'da meclise 3 parti girdi (dtpliler bağımsızlardan toplanıp grup çıkardılar sayı 4 oldu, DSP CHP den ayrıldı ve meclisteki 5. parti oldu varsa başka yazmadığım ekleyelim)

-mevcut 5 veya daha fazla partinin tüm 70 milyonun fikrini temsil etmiyor
çünkü beni benden başka birisinin beni tam anlamıyla temsil edebleceği fikri bile bana çok uzak

2-) Meclisi seçme yetkisine sahip olan halkın meclisi "denetleme" yetkisinden yoksun olması

3-) Meclise giren partilerdeki işleyişin lider söyler - diğerleri yapar gibi koyun çoban ilişkisinden farksız olması ve bu durumda verilen oyların partilerin politikalarına göre verilmiş bile olsa ülkeyi yönlendirecek fikirlerin en fazla 3-5 kafanın toplanarak bir araya gelmesi

4-)Türkiye iktidar ve muhalefet partilerinin ülkeyi geliştirmek halkı refaha kavuşturmak için değilde birbirlerini bitirmek için yarışması (şüphesiz bunun sebebi hükümeti elinde bulunduranların kendilerini ve çevrelerini ihya etmeleridir, yani yaptıkları yarış ülkenin ve vatandaşların refahı için değil, kendi maddi çıkarları içindir)

Halktan tek beklenti sandıkta oy vermesidir, ancak:

5-)Bugün ülkede neredeyse hiç bir vatandaş "hangi milletvekiline oy verdiğini" bilmemektedir

6-)Verilecek oy seçimlerden önceden medyada bas bas bağırılan 3-4 partiden birine gitmiyor ise bu görüşler mecliste temsil edilemeyecektir

7-)ABCD partisine oy veren her vatandaşın temelde aynı ideolojiyi savunduğu düşünülse de pek çok konuda birbirleri ile fikir ayrılığına düştükleri ortadadır, (örnek: ABCD nin ekonomi politikasını beğenen birisinin, aynı partinin dış işleri ile politikasını beğenmeme ihtimali vardır) bu durumda zaten barajı aşacakların sayısı 5 i geçmeyen partiler arasında millet iyice sıkıştırılmaktadır ve üstü kapalı olarak
ya ona, ya buna, ya da şuna oy verirsin gibi sınırlandırılmakta aksi takdirde temsil edilemeyeceği belirtilmektedir
(özellikle medyada yer alan seçim anketlerinin bu durumu yaratmaktaki ve halkı etkilemekteki payı büyüktür)

:cool: Türkiye'de her vatandaşın eğitim seviyesi (verilebilen) eğitim aynı değildir, eğitim ile oy kullanma arasındaki bağıntıya gelecek olursak: her vatandaşın kendi geleceğini tayin etmeye hakkı vardır o konuda bir sorun yoktur,
kullanılan oylar eşittir ve bu yüzden bir siyaset profesörünün oyunun bir aşiret liderinin emri ile verilmiş olan 200 oy karşında hiç bir değeri yoktur,
okuma yazma bile bilmeyenlerin oy vermesi için partilerin simgeleri söylenmektedir,
partilerin liderlerinin isimleri seçim pusulalarında mühür basılacak kısmın altında yer alıyor
niye çünkü daha partilerin adını bile bilmeyen insanlar oy kullanıyorlar!!!
yani hiçbir gelişmeden haberi olmayan bir vatandaşın bir başkasının yönlendirmesi ile verdiği oydan nasıl oluyor da sandıktan diğer insanların tercihlerini etkileyebilecek şekilde çıkıyor?
"En doğruyu ortak akıl bilir" demokrasinin çalışma mantığı budur ama bireylerin hepsinin ortalama eğitim seviyesi yüksek olduğunda bu sistem düzgün çalışır

9-)Ortalama 4 yılda bir oy verildiğini düşünürsek
yaşanan gelişmelerin sayısı ve bu gelişmelere siyasi partilerin tepkileri bir oyla sınırladırılabilecek kadar az değildir, daha önce de dediğim gibi verilen bu oy tamamen aynı görüşleri yansıtmamakta sadece asgari bir temelde(ideolojide) uzlaşmayı simgelemektedir.

10-) Partizan kişilerin oyları ile aklıselim kişilerin oyları bir değildir.Partiler bir nevi dikte aracı olarak çalışmakta kendi görüşlerini halka dikte etmekte ve bu görüşler beğenilme oranına göre oy almatadırlar, oysa ki aklıselim bir kişi partilerin kendi görüşlerine sınır olamayacağının farkındadır.

11-) Ancak "doğrudan demokrasinin" işlediği bir ülkede gerçekten halkın iradesi ülkenin iradesi olur,
ve bence gerçek demokrasi de budur, ancak bu durumda da ülkedeki vatandaşlarının eğitim seviyesinin yüksek olması hayati önem taşımaktadır
yoksa aracılarla, liderlerle falan filan bu ülke olabileceği en iyi yere gelemez
koyunların çobanlara ihtiyaçları vardır ama akıllı insanların liderlere ihtiyaçları yoktur

Daha yazılabilecek sayfalarca yazı var ancak ne yazık ki buna vaktim yok
okuyanlara ve fikir belirtenlere teşekkür ederim şimdiden

bizim insanlarımız partiye ve o idolojiyede tam olarak bakmıyor akp ye erdoğan chp baykal yani aslında bazıları akp ye değil erdoğana oy veriyor aslında kendi bölgesinden çıkıcak olan miletvekili dürüst mü hırsız mı bilmiyor onu da geçtim adını da bilmiyor.

bizim insanlarımız partiye ve o idolojiyede tam olarak bakmıyor akp ye erdoğan chp baykal yani aslında bazıları akp ye değil erdoğana oy veriyor aslında kendi bölgesinden çıkıcak olan miletvekili dürüst mü hırsız mı bilmiyor onu da geçtim adını da bilmiyor.

aynen öyle daha da üzücü olanı bunun hiç değişmeyecek olması
siyasi partiler halkın iradesine ipotek koymuşlardır
egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözü yazıyor ya mecliste, bundan daha büyük bir yalan olmaz

egemenlik kayıtsız şartsız partilerindir , millete olan biteni izlemesi düşer

Geri