Vakit Yılın Komedisi Olayını açıkladı

Serdengeçti

Banned
Reaction score
0
Yılın komedisi

CHP, skandal konuşmayı, Hükümet ve Emniyet’in üstüne atmaya çalışmıştı, Vakit skandal konuşmayı aydınlattı.

YILIN KOMEDİSİ
Neler dediler, neler... "Emniyet" dediler, "MİT" dediler, "CIA" dediler, "MOSSAD" dediler,"Telekulak" dediler, "Watergate" dediler, "Ortam dinlemesi" dediler... CHP Genel Merkezi'nde tepeden tırnağa "böcek" aradıar... Oysa ortada "matrak" bir olay vardı... Olay; sadece ve sadece CHP Genel Sekreteri önder Sav'ın 0532 371 65 22 numaralı telefonu ile Ankara büromuz muhabirlerinin yaptığı ve "42 dakika" süren "legal bir görüşme"den ibaretti.

ARANAN BöCEK(!) SAV'IN TELEFONU
Tarih 23 Mayıs 2008 Cuma... Saat 10.00 civarı... Muhabirlerimiz, Hac ve Peygamber Efendimiz aleyhinde sarfettiği sözlerden dolayı büyük tepki çeken önder Sav'ın bu konudaki görüşünü almak üzere, kendisini 0532 371 65 22 numaralı telefondan ararlar... önder Sav; o an Vali Ali Serindağ ile görüşmektedir. Muhabirlerimize, "Misafirim var... Bir dakika..." der. Muhabirlerimiz beklemeye başlar... "Telefon açık"tır... Muhabirlerimiz, önder Sav ile Vali Serindağ'ın konuşmasına işte o telefondan, yani önder Sav'ın telefonundan mutalli olurlar...

TELEFONUN ŞARJI BİTİNCE!
önder Sav ile Vali Serindağ'ın görüşmesi, Sav'ın da ifade ettiği gibi, "bir saat" kadar sürer... Ancak muhabirlerimiz, bu görüşmenin yalnızca "42 dakika"sından haberdar olurlar... çünkü; 42 dakika sonra önder Sav'ın telefonunun şarjı bitmiştir!.. Türkiye'yi 3 gün boyunca meşgul eden olayın özü ve özeti budur...

Çevir Kazı Yanmasın...

Bu kadar saçmalanamaz;

utanmadan adamın telefon numarasını vermişler bi de..

özel hayata da müdahale; yazıklar olsun...

CHP liler Önder Sav ın Peygamberimize hakaretlerinin uyandırdığı infiali yok etmek için büyük bir şovla ve gürültüyle ortaya attığı dinleme olayı yine ellerinde patladı.

Hemde ne patlama yılın değil de son 20 yılın komedisi şeklinde.

Bakalım Önder Sav bu komediyi naıl SAV acak

öncelikle hüseyin üzmez e selamlar.. :durdurun

nassın hüso :durdurun

vakit yine basit haberle yapıyor...

adam dinlenmiş dinlenmemiş o ayrı konu.fakat ortada bir gerçek var.bir özür dilemek bu kadar mı zor?
pes yani

BÖYLE SAVAMAZSIN SAVVVVV
Çok basit bir öneri vakit muhabirinin seni aradığını söylediği telefonun bağlı bulunduğu cep telefonu operatöründen dökümanı ibraz etmesini istersin olup biter.42 dakikalık olduğu söylenen açık unutulan telefonun kaydı eğer ibraz edilemezse o zaman SAVdın demektir.:):)

ancak olayın bir dinleme olmadığını sadece Sav ın Bun....klığına bağlı olarak telefonun kapatma

telefonun kapatmamasından kaynaklandığını anlayınca CHP lier geri adım attı ve Vakit bizi dinledi diye suç duyurusunda bulunmuşlar

Bu CHP liler ne den bu kadar saf oluyorlar?. Bunların akılları sadece üç kağıda beş kağıda ve düzenbazlığa çalışır.

Ancak busefer bunu da beceremediler .Telefonu kapatmayı beceremeyen birisini sağ kolun yaparsan burnun B..k tan kurtulmaz Baykal efendi

sav gibileri CHP gibi bir partide genel sekreterlik gibi onemli bir gorevi surduruyor. İşte bunlar yonetmeye talipler bu ülkeyi

ehe çok güldüm =)

o dini gazetenin kul hakkını savunan yanını seviim..ne olursa olsun birinden izinsiz konusmasını dinlemek islama uygunmu =) kul hakkına girmezmi..

hem savda hiç akıl yok vakit gazetesine tlf numarasımı verilir...adamlar karına kızına sulanmaya baslar...tlf sapıklıgı yaparlar.. olmadı sana sulanırlar =)..malüm yazarlarına pek güven olmuyo =)

Vakit, Önder Sav’ı 44 dakika dinlemiş
Tolga Şardan
Emniyet, Vakit gazetesine ait Ankara’ya kayıtlı ‘sabit telefon hattından’ CHP’li Sav’ın cep telefonunun iki kez üst üste arandığı bilgisini verdi

fft1_mf51963.Jpeg

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a, “Vakit gazetesi Ankara Temsilcisi Serdar Arseven’in CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ı 23 Mayıs’ta kendi cep telefonundan aradığı, kısa süre sonra da Vakit gazetesine ait Ankara’ya kayıtlı ‘sabit telefon hattından’ Sav’ın cep telefonunu ikinci kez aradığı, bu aramanın 44 dakika sürdüğü” bilgisini verdi. Vakit’in açıklamasında Sav’ın cep telefonunun açık kaldığı ve ‘haberin bu şekilde temin edildiği’ belirtildi.
Sav ise, cep telefonunu ‘açık bırakması’ konusunda, “Böyle bir olay hatırlamıyorum. Dökümleri alacağım. Sonuçları kamuoyuna açıklarım. Açık kalsa bile valiyle aramda 3 metre var. Konuşmasını nasıl duymuşlar? Delil karartıyorlar” dedi.
Atalay, dün Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gelerek Genel Müdür Oğuz Kağan Köksal, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü ve ‘telekulak iddiaları’ nedeniyle gündemde olan İstihbarat Dairesi’nin Başkanı Ramazan Akyürek’le toplantı yaptı.
Edinilen bilgiye göre; Akyürek, söz konusu olayda Sav’ın cep telefonunun iki kez arandığını söyledi. Atalay’a aktarılan İstihbarat Daire Başkanlığı’nın kayıtlarındaki bilgilere göre, “Arseven, Sav’ı 23 Mayıs’ta önce kendi cep telefonundan aradı. Bu aramadan kısa süre sonra da Vakit gazetesine ait Ankara’ya kayıtlı ‘sabit telefon hattından’ Sav’ın cep telefonu ikinci kez arandı ve 44 dakika süren bir görüşme yapıldı. Her iki telefon numarasına yönelik telefon takip işlemi yapılmadığı için söz konusu 44 dakika boyunca açık kalan hattaki konuşmanın içeriği ile ilgili bilgi edinilemedi. Dairenin, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’yla yürüttüğü resmi telefon dinlemelerine ait mahkeme kararlarındaki incelemelerde de Sav, Ali Serindağ ve Arseven ile ilgili yasal olarak yapılmış herhangi bir dinleme kaydının bulunmadığı tespit edildi.”
Toplantıda Atalay’a, kamuoyu araştırmacısı Erhan Göksel’in, alındığını iddia ettiği teknik cihazlarla ilgili bilgiler de sunulduğu öğrenildi. Atalay’ın savcılığın istemesi halinde tüm bilgi ve belgelerin gönderilmesi talimatı verdiği belirtildi. Atalay’ın binadan ayrılışı sırasında korumalarının, içinde ‘son telekulak iddiası’yla ilgili belgelerin bulunduğu mavi renkli bir dosyayı makam aracının bagajına koyması dikkat çekti. Sav ise Vakit gazetesinin Serindağ’la yaptığı görüşmenin içeriğinin, cep telefonunu açık bırakması nedeniyle elde edildiğine yönelik açıklaması konusunda şöyle konuştu:

‘Delil karartıyorlar’
“Kesinlikle Vakit gazetesinin bir mensubuyla konuşmadım. Cep telefonunu zaten sık kullanmıyorum. Valiyle görüşmem sırasında da böyle bir konuşma yaptığımı hatırlamıyorum. Ola ki valiyle görüşmem sırasında cep telefonum çalmış, ben de açtıktan sonra kapatmayı unutmuş olayım ki, böyle bir olay da hatırlamıyorum. Böyle olmuş olsa bile bu kolayca anlaşılır.
Savcılık üzerinden telefon dökümlerini istedim. Sonucu da kamuoyuyla paylaşacağım. Ben böyle bir olay üzerinden siyaset yapmam. Diyelim ki dedikleri gibi oldu. Hadi benim konuşmalarımı duydular. Benim oturduğum masayla, konuğun oturduğu koltuğun arası neredeyse 3 metre. Benimle vali arasında 3 metre var. Onun konuşmalarını nasıl duydular? Bence delil karartıyorlar.”

25 metrekarede etkili
Uzmanlar, dijital ses kayıt sistemi bulunan yeni model cep telefonlarının harici ses yalıtımı olan en az 25 metrekarelik bir odada sağlıklı ses kaydını rahatça yapabildiğine dikkati çekti.
Söz konusu telefonların, bu büyüklükteki bir odanın bir ucundan diğer ucuna temiz ses kaydı yaptığını belirten uzmanlar, cep telefonlarının ortalama 10 metrekarelik alan içinde tüm konuşmaları çok net biçimde kaydettiğini söyledi.

fft16_mf51864.Jpeg

Vakit’in iddiasını güçlendiren belge
‘Dinleme’ tartışmasında, Sav’ın açık unuttuğu cep telefonu sayesinde konuşma tutanaklarına ulaştığını savunan Vakit’in bu iddiasını güçlendiren bir belge ortaya çıktı. www.haber7.com internet sitesinde, Ankara İl Telekom Müdürlüğü Santrallar Müdürü Rüya Gürman ve İl Telekom Yönetici Yardımcısı Ali Erpençe imzalı bir belge yayımlandı.
Belgeye göre Vakit Gazetesi İdari Müdürü Yener Dönmez, 30.05.2008’de Ankara İl Telekom Müdürlüğü’ne başvurarak, gazetenin Ankara bürosunun sabit hattı olan “310 41 19” no’lu telefon numarasından, Sav ile Serindağ’ın görüştüğü 23.05.2008 tarihinde hangi numaraların arandığına dair detaylı döküm istedi. Müdürlük, Dönmez’in bu başvurusuna aynı gün yanıt verdi. Belgede, Vakit’in Ankara bürosunun sabit hattı olan “310 41 19” no’lu telefondan, Sav’ın cep telefonunun 23.05.2008 günü saat 10.03.21’de arandığı ve 44 dakika 6 saniyelik bir telefon görüşmesinin yapıldığı görüldü.

kaynak

işine gelince bişe yok işine gelmeyin hemen karalama kampanyası önceki olayı bide gap ı kapatmaya yani üstünü örtüp göstermemeye çalışıyolar yazık sav yazık baykal

bir hafta oyaladılar milleti bu aptallıklarıyla ;yok şu dinliyor yok bu dinliyor.Kendi aptallıklarını nasıl açıklayacaklar çok merak ediyorum.

Baykal ve Sav derhal İstifa etmelidir.

BAYKAL VE SAV İSTİFA ETMELİ

Görünen o ki; ortada bir dinleme olayı yok. Sadece CHP’nin kriz çıkarmaya yönelik saldırgan tavrı var.

Eğer ortaya çıkmaya başlayan tablo gerçekten doğruysa, ortada sadece bir kazadan ibaret dinlenme meselesi varsa, o zaman CHP lideri de, genel sekreteri de hemen istifa etmeli. Bu yaşananların bedelini ağır bir şekilde ödemek zorundalar.

Çünkü eğer denilenler doğruysa:

1- CHP tüm inandırıcılığını yitirmiş olacak.

2- CHP Lideri Baykal bir liderde olması gereken tüm özellikleri kaybetmiş bir insan olarak ortada çırılçıplak kalacak (‘kral çıplak’ anlamında).

3- Çok ağır suçlamaları hiç araştırmadan ortaya atabilen bir parti, halk nezdinde kalan son meşruiyetini de kaybedecek.

4- Memleket çok ihtiyaç duyduğu muhalefetten yoksun kalacak.

5- Ülkede üzerine gidilmesi gereken birçok sorun var. Bunlar arasında yasadışı dinleme olayları da mutlaka vardır. Bundan sonra bu tür olayların rasyonel bir biçimde soruşturulması imkansız hale getirildi.

6- CHP bu son fiyaskodan sonra dikkatini çekmekte olduğu tehlikelere ülkeyi kendi eliyle teslim etmiş oldu. AKP, tek başına başaramadığını CHP’nin yardımıyla başardı.
Eh, bütün bunların ülkeye vereceği zararın bedelini de herhalde birileri ödemeli tabii ki.

Dinleme gerçekten olmuş olsaydı, AKP aleyhine de bazı maddeler sıralayıp onların da bedelini Erdoğan’ın ödemesi gerektiğini yazmayı planlıyorduk.

Şimdi CHP’den gelecek haberi bekliyoruz

Serdar Turgut /AKŞAM

Vakit yaptığı süper birşeymiş ooo dinledik diye göbek atıcaklar utanmasalar
dinleme yapmak suçtur o veya bu şekilde de olsa suçtur
istedikleri kadar kılıf uydurmaya çalışsınlar, yok telefon açık kalmışmış vs. vs.
aynen "hedef göstermek" suç olduğu gibi, dinleme yapmakta suçtur 2+2=4 tür.
dikkat ederseniz böyle "pis işlerin" altından hiçbir başka gazete değilde hep Vakit gazetesi çıkıyor
acaba neden diye bir düşünün derim

vakit kadar basit bir gazete gormedim, dinden imandan bahsederler sapık yazarları vardır, dinde kul hakkı derler izinsiz dinleme yaparlar, cep telefonu numarası vererek hedef gosterirler, vakitin yazarlarıda o gazeteyi okuyanda belli

vakit kadar basit bir gazete gormedim, dinden imandan bahsederler sapık yazarları vardır, dinde kul hakkı derler izinsiz dinleme yaparlar, cep telefonu numarası vererek hedef gosterirler, vakitin yazarlarıda o gazeteyi okuyanda belli

Vakit CHp nin büyük balonunu söndürdüğü ve onuntüm dünyaya rezil rüsva ettiği için ,ona olan düşmanlığı anlıyorum lakin yorumlarınızı yaparken biraz dikkatli yazında komik olmayın bair

1. Vakit izinsiz dinleme yapmadı .Önder sav telefonu nu açık bıraktı.Yani dinleme olayı yok dinlettirme olayı var

2.Cep telefonu numarası vererek hedef gösterme saçmalığı da bu iki gün dür moda oldu sanırım.mesela birisi kalkıpta "önder savın telefon numarası buymuş hadi onu ortadan kaldıralım mı diyecek" güldür meyin insanı.

3.işiniz gelmeyen konulra olunca hemen aklınıza kul hakkı ve din geliyor ne kadar ilginç
oysa Deniz baykal günlerce elinde bilgi olmadan devletin kurumlarına iftira attı emminete iftira attı Ak Partiye iftira attı bunlar kul hakkı olmuyor ama vakitin gerçeği ortya çıkarması kul hakkı oluyor öylemi

biliyorum vakite çok kızgınsınız çok

€lyesa;2971007' Alıntı:
Vakit CHp nin büyük balonunu söndürdüğü ve onuntüm dünyaya rezil rüsva ettiği için ,ona olan düşmanlığı anlıyorum lakin yorumlarınızı yaparken biraz dikkatli yazında komik olmayın bair

1. Vakit izinsiz dinleme yapmadı .Önder sav telefonu nu açık bıraktı.Yani dinleme olayı yok dinlettirme olayı var

2.Cep telefonu numarası vererek hedef gösterme saçmalığı da bu iki gün dür moda oldu sanırım.mesela birisi kalkıpta "önder savın telefon numarası buymuş hadi onu ortadan kaldıralım mı diyecek" güldür meyin insanı.

3.işiniz gelmeyen konulra olunca hemen aklınıza kul hakkı ve din geliyor ne kadar ilginç
oysa Deniz baykal günlerce elinde bilgi olmadan devletin kurumlarına iftira attı emminete iftira attı Ak Partiye iftira attı bunlar kul hakkı olmuyor ama vakitin gerçeği ortya çıkarması kul hakkı oluyor öylemi

biliyorum vakite çok kızgınsınız çok

ben chp li degilim ki, kendi kafanda senaryo kurup bana chp li diyeceksen bende sana kendi kafamda senaryo kurup pkk lı bölücü hain diyebilirim

o yüzden laflarına dikkat et ve kendi kafandaki yakıştırmaları kendine sakla yoksa sana gelicek laflarda kendini savunma hakkın olmaz.

gündemde olan insanın telefon numarasını acık bir sekilde yazarsan elbette rahatsız etmek icin arayacaklar olur.

ha bir de herkesi kendin gibi sanma, tayyip erdogan ın telefonunu ona muhalif bir gazete verse ona da ayıp etmiş derdim, cunku biz olaya tek taraflı bakmıyoruz.

anlayana...

ben chp li degilim ki, kendi kafanda senaryo kurup bana chp li diyeceksen bende sana kendi kafamda senaryo kurup pkk lı bölücü hain diyebilirim

o yüzden laflarına dikkat et ve kendi kafandaki yakıştırmaları kendine sakla yoksa sana gelicek laflarda kendini savunma hakkın olmaz.

gündemde olan insanın telefon numarasını acık bir sekilde yazarsan elbette rahatsız etmek icin arayacaklar olur.

ha bir de herkesi kendin gibi sanma, tayyip erdogan ın telefonunu ona muhalif bir gazete verse ona da ayıp etmiş derdim, cunku biz olaya tek taraflı bakmıyoruz.

anlayana...

tayyip erdoğan kendi telefon numarasını kendisi televizyondan kaç defa söyledi. ayrıca ak partili millet vekillerinin telefon numaraları zaten partinin internet sitesin de mevcut.bu çok ta önemli bir mesele değil.eğer merak ediyorsan gidip bakarsın. eğer cep telefonu numrası verme bir hedef göstermyese ozaman başbakan kendisi daha önceden hedef gösterdi.

diğer yazdıklarına gelince onlara cevap vermeyi bile kendime zul adderim.

€lyesa;2971077' Alıntı:
tayyip erdoğan kendi telefon numarasını kendisi televizyondan kaç defa söyledi. ayrıca ak partili millet vekillerinin telefon numaraları zaten partinin internet sitesin de mevcut.bu çok ta önemli bir mesele değil.eğer merak ediyorsan gidip bakarsın. eğer cep telefonu numrası verme bir hedef göstermyese ozaman başbakan kendisi daha önceden hedef gösterdi.

diğer yazdıklarına gelince onlara cevap vermeyi bile kendime zul adderim.

tayyibin verdigi telefon bizzat kendi kullandıgı cep telefonu numarası degildir, o verdigi numaraya ait telefonu yanındaki adamlardan birisi kullanır ve not alır.

vakitte verilen telefon ise onder sav ın bizzat kullandıgı telefondur.

bir olayı savunurken komikce savunmayın, mantıklı olun da saygı görün.

sacma sapan konusup sacma sapan orneklerle kendilerini savunmaya calısanlarla ugrasamıcam daha fazla

bu ülkede medyanın nler yaptığını bilmesem medyanın hükümet yıkıp hükümet kurdurduğunu bilmesem diyeceğimki yazıklar olsun vakite bu kadar çirkeflik olmaz ama tabloya bakıyorumda şöyle içlerinde en masumu vakitin ki. chp önder savın hakaretlerini örtmek için balonu şişirdi şişirdi elinde patladı artık başka balonlar icad ederler. bu millet chp ye normal şartlar altında hiç biz zaman rağbet etmemiştir etmeyecekte. nedenini de biraz chp liler düşünsünler bu halkı böyle hakir görmekle halkın inancını yok saymakla dalga geçmekle halktan alacakları oy hiç bir zaman kendilerini iktidar yapmaya yetmeyecektir. forumda genel görüntüde öyle birileri dine saldırmak isteyince tayyibe vakite yeni şafaka saldırıyor birileride laikliğe saldıracaksa chp ye cumhuriyet gazetesine saldırıyor. bunun normal olan yanı yokmu malesef yok çünkü memleketin genelinde hal böyle olunca burda normalini beklemek saflık olur. chp halkın inancını aşağılamaya son versin samimi bir şekilde bende chp ye oy vermezsem namerdim. akp halkın inancına ters düşsün oy verirsem namerdim. olay tayip - baykal tiplerine verilen oy değil temsil ettiği misyona verilen oy ve bu kavgalarda misyon kavgaları avrupa bunları 100 sene önce yaşamış biz yeni yaşıyoruz 100 sene sonra bizde birbirimizi farklı görüşleriyle sevmeyi başarabilirmiyiz? bu liderlerle bu germeye devam edenlerle zor ama bir gün barışacağız biz göremesekte...

Geri