Vakit Atatürk diyemedi

Bu hocalar efradını bir numune ile ifşaya gark edelüm, Cihana cühela olanlar trafik lambasında kırmıza galebe çalsunlar heyhaaat!!!;

Turgut Özakman'ın tamamen kanıtlara ve delillere dayalı tarafsız olarak yazdığı Şu Çılgın Türkler kitabından aydur; (ayt- fiili söylemek anlamındadır.)

Atatürk henüz cumhuriyet ilan edilmeden önce toplumda ulema,hafız,din adamı diye bilinen ünlü bir din adamı sınıfını bir hafta sonrası için meclise davet eder. Bu davete icabet edecek olanlar için bir de şart koşar. Gelen ulemanın Bakara Suresini 288. ayetine kadar ezberlemesini ister. Aradan bir hafta geçtikten sonra çok sayıda din alimi sıfatlı olan zat meclise gelir. Atatürk hepsine hitaben;
Efendiler! Sizlerle görüşeceğim. Ama ilk önce biliyorsunuz bir şartım var. Bakara Suresini 288. ayetine kadar ezberlediniz mi? Ezberleyenler kim? diye sorar. Tabi bütün salon büyük bir iftiharla ve bilge tavırla elini kaldırır. Atatürk'ün cehresi bir anda değişir. İşte Türkiye Cumhuriyeti devletinde bu yüzden sizlerin zihniyetine asla yer olmayacaktır. Çünkü Efendiler! Bakara Suresi 288 değil 286 ayettir.

Bir tane kişi bile "aman efendim Bakara Suresi 286 ayettir. Yanlış söylüyorsunuz" dememiştir. Din alimi olarak gelen onca kişi cahil-i cühela olarak kuyruk sokumlarından başlayan ibretlik kuyruklarını bevl noktalarına kıvırarak kaçar gibi meclisten uzaklaşmışlardır.

Aytoldı bu yazdıkların şu çılgın türkler de mi geçiyor?Harbiden çok baba bi olay.O amanki hocaların hali başka nasıl anlatılırdı bilmiyorum.Alıp okumalıyım bu kitabı eline sağlık birader.

hmm Atatürk yazmamışmı? ne yazmış çanakkale geçilmezmi yazmış? onuda yazmasalarmış. bütün yorumları okudum. antitezlerin çoğu sadece Atatürk'e bağlamayın diyolar. hadi ya? vallamı? siz ne kadar akıllısınız öyle. biz bilmiyoduk bu zaferlerin milletin içindeki ateşle sevgiyle bağlılıkla özgürlük duygusuyla kazanıldığını. biz hiç eğitilmedik okullarda. tek fark var aramızda bazılarının beyni yıkanmış sadece. tek Atatürk kazanmadıda tek Atatürk sayesinde olmadı. valla söylemeseniz biz hiç bilmicektik. ben Atatürk aldı eline silahı sıka sıka teker teker hepsini öldürdü zannediyodum. vay anasını ya. gördünmü çok şaşırdım şimdi.

siz insansanız ben insanlığımı reddediyorum.

Gelin şurda anlaşalım.Tarih neyse tam olarak nasıl cereyan ettiyse nesillere onu aktaralım.Ne bir eksik ne bir fazla. Hiç kimseyi yapmadığı işlerle yüceltmek kimilerininde yaptıklarını gizleyerek görmezden gelerek onları yok saymamalıyız. Zira çanakkale de bu yapılmak isteniyor

Atatürk ün kurtuşuş savaşında ki başarıları tartışılmaz. Yanılmıyorsam Atatürk ün Çanakkale savaşın da ki rütbesi Albay.çanakkale savaşını bu savaşın başarısını olduğu gibi Albay rütbesin de ki Atatürke mal etmek çok büyük bir haksızlık.Bu savaşı kazanan onlarca değerli komutana saygısızlıktır.

Bir orduda albay ın üzerinde yüzlerce general varken savaşın tüm başarısını Albay Mustafa kemal e mal etmeye çalışırsak diğer albayları ne yabacağız. Tümgeneralleri Korgeneralleri ne yapacağız.

Yoksa bütün komutanlar Albay Mustafa kermal e mi bağlıydı.

Çanakkale savaşında Atatürk ün de katkısı diğer albaylar kadardır. Savaşı yöneten komutanları generalleri bir kenara koyarak Çanakkale Zaferi ni Atatürk e mal etmek çok büyük bir hatadır yanlıştır ve diğer komutanlara haksızlıktır. Birileri bunu yapmaya çalışıyor.

Yani tarihi , ÇANAKKALE=ATATÜRK şeklinde yazmak ve nesillere böyle kabul ettirmek istiyorlar

Kusura bakmayın ama kim olursa olsun bir kişi yüceltmek için yapmadığı şeyleri ona mal edilemez.Bunu asla kabul etmem.

Kısaca KİM NEYSE O

Yemende yandık

Sarıkamışta donduk

Çanakkalede öldük

Cumhuriyetle dirildik

Atam sen çok yaşa

nerde kovdun ingilizi yav ingilizlemi savaştın fransızlamı savaştın italyanlamı savaştın adamlar çekti gitti anadoludan ingiliz gitmeseydi harf devrimini şapka devrimini onbinlerce islam alimini asabilirmiydin camileri ahır yapabilirmiydin din eğitimini kökünden kazıyabilirmiydin 1950lerde cenazeleri yıkayacak kimse kalmadığı için imam hatipleri açmışlardır zaten sizlerde imam hatibe gidenlere ölümü yıkayacan o okula gidiyorsunuz demiyormusunuz ingiliz bütün bunları yapın benim adıma ben yaparsam başarılı olamam halk karşı kor demedimi bugün amerika karzaiyi dikti afganistanın başına yarında ıraka diker adamını ortadoğuyuda adamlarını getirmedimi hepsi kukla rejimler ne kurtuluşu ne bağımsızlığı

Küfür etmek yasak da.....sana şöööle okkalısından ve en hasından ettim say....

SENİN GİBİLERİNE BİZ HAİN DİYORUZ HAİN

Forum yöneticilerine sesleniyorum; ASLINI GEÇMİŞİNİ AŞAĞILAMAK KÜFÜR ETMEK MODA OLDU DA MODAYA MI UYUYORUZ....BU KADARINA DA ÇIKIP ŞİMDİ DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ FALAN DEMİYCEKSİNİZDİR UMARIM....ÇÜNKÜ YÜZBİNLERCE ŞEHİDİN VEBALİNİ ALIYOR BU ÜÇ NOKTA ŞAHIS VE BİZİ DE ALET EDİYOR....

nerde kovdun ingilizi yav ingilizlemi savaştın fransızlamı savaştın italyanlamı savaştın adamlar çekti gitti anadoludan ingiliz gitmeseydi harf devrimini şapka devrimini onbinlerce islam alimini asabilirmiydin camileri ahır yapabilirmiydin din eğitimini kökünden kazıyabilirmiydin 1950lerde cenazeleri yıkayacak kimse kalmadığı için imam hatipleri açmışlardır zaten sizlerde imam hatibe gidenlere ölümü yıkayacan o okula gidiyorsunuz demiyormusunuz ingiliz bütün bunları yapın benim adıma ben yaparsam başarılı olamam halk karşı kor demedimi bugün amerika karzaiyi dikti afganistanın başına yarında ıraka diker adamını ortadoğuyuda adamlarını getirmedimi hepsi kukla rejimler ne kurtuluşu ne bağımsızlığı

Ayrıca Kimi Kesmiş Atatürk...

Vatan Hain'i.. Bedüzzaman'ınızı Mı...

Kubilay'ı Katleden Vatan Hain Çakma Dinci İmancı Şeriat'ına bişey Ettirdimin Evlatlarını Kesti Evet TEk Tek Kesti...

Bu Ülkeye Kim İHanet Ettiyse Din Adam'ı Bile Olsa KAfası Gitti Bunu Sokun Kafanıza...

Bu Ülkenin Ekmeğini Yiyip İHanet Eden Adam O Ekmeği Yediği Yerden Kurşunu Yer... Bunu Kafana Sok...

Vakit'e Gelince Zaten....

O Kafası Gidenlerin Torunlarından Vatan Hainlerinden Ne Beklersin...

Öğretmeni de Mustafa'ya demişti ki;Kemal' i ekleyelim. Oldu Mustafa: Mustafa Kemal ! Üstün başarılar gösterdin dedi halkı, kanunca sana 'Atatürk' diyoruz. Oldu Mustafa Kemal: Mustafa Kemal Atatürk !

Mustafa deyincede, Mustafa Kemal deyince de, Mustafa Kemal Atatürk deyincede aynı zat-ı muhterem akla geliyormuş. Hangisini seçsem acaba ? Demek ki, vatan haini arayacak olsan bilincini ve baktığın yeri sorgulaman yetiyormuş.

Ahanda bende dedim Mustafa Kemal, yiyiyorsa bu tarihçeden sonra banada vatan haini deyin ! Belkide öğretmeni ve silah arkadaşları vede bilimum halkıda aynı kefededir, kimbilir . ;)

Öğretmeni de Mustafa'ya demişti ki;Kemal' i ekleyelim. Oldu Mustafa: Mustafa Kemal ! Üstün başarılar gösterdin dedi halkı, kanunca sana 'Atatürk' diyoruz. Oldu Mustafa Kemal: Mustafa Kemal Atatürk !

Mustafa deyincede, Mustafa Kemal deyince de, Mustafa Kemal Atatürk deyincede aynı zat-ı muhterem akla geliyormuş. Hangisini seçsem acaba ? Demek ki, vatan haini arayacak olsan bilincini ve baktığın yeri sorgulaman yetiyormuş.

Ahanda bende dedim Mustafa Kemal, yiyiyorsa bu tarihçeden sonra banada vatan haini deyin ! Belkide öğretmeni ve silah arkadaşları vede bilimum halkıda aynı kefededir, kimbilir . ;)

Sen hiçbirisini ağzına almasan daha hayırlı olur zannımca...yakışacağını sanmıyorum , AĞZINA...

Vatan Hain'i.. Bedüzzaman'ınızı Mı...

Şunu bir ispat et bakalım efendi ! Yok edemez isen, 'geri kafalı bir yobaz' yaftası yiyeceksin benden. ;) Aynı senin yaptığın gibi 'alçak bir müfteri' olmak istemem. ;)

Sen hiçbirisini ağzına almasan daha hayırlı olur zannımca...yakışacağını sanmıyorum , AĞZINA...

Emrin olur ! Senin tekelinde olduğunu bilmiyordum. İsim hakkını neşret de; kul hakkına girmeyeyim. Doğru senin ağzına yakıştırdıkların ile benimkiler bir değil. Ama bu onlardan değil, için rahat olsun, yada olmasın ! ;)

"Yakışıklı" olamaya çalışan faziletfüruş sahtekarlardan Allah bizi korusun !

Emrin olur ! Senin tekelinde olduğunu bilmiyordum. İsim hakkını neşret de; kul hakkına girmeyeyim. Doğru senin ağzına yakıştırdıkların ile benimkiler bir değil. Ama bu onlardan değil, için rahat olsun, yada olmasın ! ;)

"Yakışıklı" olamaya çalışan faziletfüruş sahtekarlardan Allah bizi korusun !

BENİM TEKELİMDE TABİ.....Uluönderime laf atanın gırtlağını sıkarım anladın mı beni....Senin pislik mollaların kurtarmadı bu vatanı; aksine satmaya kalkıştı...

Yok Kemal miş, Mustafa Kemal miş.....Öyleymiş böyleymiş....Haddini bil...Haddini...

Gelin şurda anlaşalım.Tarih neyse tam olarak nasıl cereyan ettiyse nesillere onu aktaralım.Ne bir eksik ne bir fazla. Hiç kimseyi yapmadığı işlerle yüceltmek kimilerininde yaptıklarını gizleyerek görmezden gelerek onları yok saymamalıyız. Zira çanakkale de bu yapılmak isteniyor

Atatürk ün kurtuşuş savaşında ki başarıları tartışılmaz. Yanılmıyorsam Atatürk ün Çanakkale savaşın da ki rütbesi Albay.çanakkale savaşını bu savaşın başarısını olduğu gibi Albay rütbesin de ki Atatürke mal etmek çok büyük bir haksızlık.Bu savaşı kazanan onlarca değerli komutana saygısızlıktır.

Bir orduda albay ın üzerinde yüzlerce general varken savaşın tüm başarısını Albay Mustafa kemal e mal etmeye çalışırsak diğer albayları ne yabacağız. Tümgeneralleri Korgeneralleri ne yapacağız.

Yoksa bütün komutanlar Albay Mustafa kermal e mi bağlıydı.

Çanakkale savaşında Atatürk ün de katkısı diğer albaylar kadardır. Savaşı yöneten komutanları generalleri bir kenara koyarak Çanakkale Zaferi ni Atatürk e mal etmek çok büyük bir hatadır yanlıştır ve diğer komutanlara haksızlıktır. Birileri bunu yapmaya çalışıyor.

Yani tarihi , ÇANAKKALE=ATATÜRK şeklinde yazmak ve nesillere böyle kabul ettirmek istiyorlar

Kusura bakmayın ama kim olursa olsun bir kişi yüceltmek için yapmadığı şeyleri ona mal edilemez.Bunu asla kabul etmem.

Kısaca KİM NEYSE O

evet katılıyorum

BENİM TEKELİMDE TABİ.....Uluönderime laf atanın gırtlağını sıkarım anladın mı beni....Senin pislik mollaların kurtarmadı bu vatanı; aksine satmaya kalkıştı...

Yok Kemal miş, Mustafa Kemal miş.....Öyleymiş böyleymiş....Haddini bil...Haddini...

Heh şöyle, masken düştü. Hadi haddimi bildir bana bakalım.;)

Şunu bir ispat et bakalım efendi ! Yok edemez isen, 'geri kafalı bir yobaz' yaftası yiyeceksin benden. ;) Aynı senin yaptığın gibi 'alçak bir müfteri' olmak istemem. ;)

"Özgür bir Kürdistan tohumu ekiyorum. Onu geliştirip büyütün " (Said-i Nursi)

Osmanlı Devleti Birinci Dünya Savaşı'ndan yenik çıkınca Said-i Nursi tekrar sahneye çıkar. İngilizlerin güdümünde Kürt Teali Cemiyeti'ni kurar ve İngilizlerin işgal planlarına uygun olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yeniden Kürdistan düşleri görmeye başlar. " Uyan ey Selahattin Eyyübi'nin torunları Kürtler!" diyerek Kürt halkını ayaklanmaya çağırır . 16 Eylül 1919'da İkdam gazetesinde bir bildiri yayınlayarak, Türk Ulusunu Kuvayı Milliye'ye destek vermemeye, hatta onlara karşı mücadele etmeye çağırır.

Sıkça hezeyanlara kapılan Said-i Nursi'nin bir hezeyanı ise Atatürk ile ilgilidir. Emirdağ Lahikası'ndaki "Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlığını Mustafa Kemal'e vermediğim için bana hücüm ediyorlar." sözü, en koyu ikinci cumhuriyetçilerin bile akıllarına getiremeyecekleri ve kargaları bile güldürecek kadar komik bir laftır.

Risaleleri ile ilgili söylediği sözler bile İslamı nasıl yorumladığını bizlere gösterir. "Risale-i Nur okumak ona hizmet etmek bir ibadettir. Ona hizmet üç aylarda yapılan zikirlere bile tercih edilmelidir." Kısacası Said-i Nursi kendi yazdığı kitapları okumanın Allah'a karşı yapılan ibadetten daha hayırlı olduğunu söyler ve İslam'a yeni bir yorum getirir.

Said-i Nursi, "Risale-i Nur okumak ya da yazmak alim olmak için yeterlidir . Başka şey istemez." sözü ile Kuran'ı, hadisleri ve diğer tüm İslam bilimlerini bir çırpıda silmiş temel kaynak olarak kendi risalelerini koymuştur . Hattâ Hizbullahın öldürdüğü Zehra Vakfı'nın bir üyesinin cenazesinde de Kuran yerine risale okuyacak kadar ileri gitmişlerdir.

blogcu.com

Yeterli Sanırsam Vatan Hainliği.... :goz:

Doğru diyosun vakit ansa nolur anmasa nolur 3-5 yalaka yazaramı kaldık... :durdurun

Bi önceki mesajımda yazdıhgım gibi...

Atatürk olmasaydı vakit gazatesi yazarları kalemlerle değil işgal güçlerinin onlara verdiği kürekle, çekiçle çalışırdı ama bunu angutların anlaması zor... !

Kurtarici bekleyen millet, millet olamamis demektir..(m.k. ataturk)

Bu kadar acı neden olsa gerek dersin

"Özgür bir Kürdistan tohumu ekiyorum. Onu geliştirip büyütün " (Said-i Nursi)

Osmanlı Devleti Birinci Dünya Savaşı'ndan yenik çıkınca Said-i Nursi tekrar sahneye çıkar. İngilizlerin güdümünde Kürt Teali Cemiyeti'ni kurar ve İngilizlerin işgal planlarına uygun olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yeniden Kürdistan düşleri görmeye başlar. " Uyan ey Selahattin Eyyübi'nin torunları Kürtler!" diyerek Kürt halkını ayaklanmaya çağırır . 16 Eylül 1919'da İkdam gazetesinde bir bildiri yayınlayarak, Türk Ulusunu Kuvayı Milliye'ye destek vermemeye, hatta onlara karşı mücadele etmeye çağırır.

Sıkça hezeyanlara kapılan Said-i Nursi'nin bir hezeyanı ise Atatürk ile ilgilidir. Emirdağ Lahikası'ndaki "Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlığını Mustafa Kemal'e vermediğim için bana hücüm ediyorlar." sözü, en koyu ikinci cumhuriyetçilerin bile akıllarına getiremeyecekleri ve kargaları bile güldürecek kadar komik bir laftır.

Risaleleri ile ilgili söylediği sözler bile İslamı nasıl yorumladığını bizlere gösterir. "Risale-i Nur okumak ona hizmet etmek bir ibadettir. Ona hizmet üç aylarda yapılan zikirlere bile tercih edilmelidir." Kısacası Said-i Nursi kendi yazdığı kitapları okumanın Allah'a karşı yapılan ibadetten daha hayırlı olduğunu söyler ve İslam'a yeni bir yorum getirir.

Said-i Nursi, "Risale-i Nur okumak ya da yazmak alim olmak için yeterlidir . Başka şey istemez." sözü ile Kuran'ı, hadisleri ve diğer tüm İslam bilimlerini bir çırpıda silmiş temel kaynak olarak kendi risalelerini koymuştur . Hattâ Hizbullahın öldürdüğü Zehra Vakfı'nın bir üyesinin cenazesinde de Kuran yerine risale okuyacak kadar ileri gitmişlerdir.

blogcu.com

Yeterli Sanırsam Vatan Hainliği.... :goz:

Kaynağın bu ise iyi seç derim sana, KAYNAĞINI ! Şeyh Said mi, Bediüzzaman mı sorusunu sormaya gerek bile duymuyorum.

Kişisel yorumları neşredeceğine, bizzat kaynak ve orjinal alıntı yap bakalım: RSS kardeş !

Adama derler 1001 düşün bir konuş ! 1001 in 1' i ise; düşünürken bile konuştur. İspatlayamayacağın şeyler söylememek daha kolay bence .. Ben öyle yapıyorum. Daha az rezil oluyor veya hiç olmuyor insan. Hadi bakalım selametle !

Eğri oturup doğru konuşalaım Çanakkale de Atatürk rütbesi Albay dı. Ve hiç bir şavaş ta Albay rütbesin deki bir kişi bu kadar popüler olamaz.

Bunu bir örnekle açıklamak geregirse bir savaş olduğunda ordu komutanı olarak ilker Bağbuğu ve onun altında ki Orgeneralleri bir kenera bırakıp zaferin başarısını Albay Dursun Çiçek e yüklemek gibi bir şey bu

Tabiki katkısı olmuştur ama bu katkı diğer Albaylar kadardır.

Atatürkü Kurtuluş savaşında ki başarılarından dolayı kutlamalıyız.Ama Çanakkalede ki başarının mimarları farklı

Ah anam

Ateşte açan güldük biz

Vatan şükür seccademizdi.

Alınyazımızdı.

Kulağımıza okunduğunda ilk ezan

Şehitlik defterine adımız yazıldı,

MEHMETÇE.

Ah anam,

Yemen'de yandık,

Sarıkamış'ta donduk,

Çanakkale'de öldük

YİĞİTÇE.