Arıkut
Türk Milliyetçisi
Bu hocalar efradını bir numune ile ifşaya gark edelüm, Cihana cühela olanlar trafik lambasında kırmıza galebe çalsunlar heyhaaat!!!;
Turgut Özakman'ın tamamen kanıtlara ve delillere dayalı tarafsız olarak yazdığı Şu Çılgın Türkler kitabından aydur; (ayt- fiili söylemek anlamındadır.)
Atatürk henüz cumhuriyet ilan edilmeden önce toplumda ulema,hafız,din adamı diye bilinen ünlü bir din adamı sınıfını bir hafta sonrası için meclise davet eder. Bu davete icabet edecek olanlar için bir de şart koşar. Gelen ulemanın Bakara Suresini 288. ayetine kadar ezberlemesini ister. Aradan bir hafta geçtikten sonra çok sayıda din alimi sıfatlı olan zat meclise gelir. Atatürk hepsine hitaben;
Efendiler! Sizlerle görüşeceğim. Ama ilk önce biliyorsunuz bir şartım var. Bakara Suresini 288. ayetine kadar ezberlediniz mi? Ezberleyenler kim? diye sorar. Tabi bütün salon büyük bir iftiharla ve bilge tavırla elini kaldırır. Atatürk'ün cehresi bir anda değişir. İşte Türkiye Cumhuriyeti devletinde bu yüzden sizlerin zihniyetine asla yer olmayacaktır. Çünkü Efendiler! Bakara Suresi 288 değil 286 ayettir.
Bir tane kişi bile "aman efendim Bakara Suresi 286 ayettir. Yanlış söylüyorsunuz" dememiştir. Din alimi olarak gelen onca kişi cahil-i cühela olarak kuyruk sokumlarından başlayan ibretlik kuyruklarını bevl noktalarına kıvırarak kaçar gibi meclisten uzaklaşmışlardır.
Aytoldı bu yazdıkların şu çılgın türkler de mi geçiyor?Harbiden çok baba bi olay.O amanki hocaların hali başka nasıl anlatılırdı bilmiyorum.Alıp okumalıyım bu kitabı eline sağlık birader.