gkartal
Member
değerli arkadaşlar;
gün geldi burada ve diğer platformlarda kalbimizi kırdık, hakaretlerle tartıştık. unuttuğumuz birşey var ki; bu ülke hepimizin... ülkemize sahip çıkmalıyız. yakın tarihimizi unutmamalıyız.
üzülerek söylüyorum, arkadaşlar yakın tarihimizden bihaberiz.
osmanlı tarihiyle kendimizi avutmaya, öylesine zihinlerimizi süslemeye dalmışız ki; gözlerimizin önünde elimizden tek tek çalınan değerlerimizi göremez olmuşuz...
MUSTAFA KEMAL
işte bir dönem bu isimde biri yaşadı. bazıları ona dinsiz dedi. laiklik kavramı yüzünden yerden yere vurdu. sevemedi, anlayamadı...
bazıları şeyhülislama inandı, padişahı ve sadrazamı sevdi. ve maalesef gerçekler elimizden bir bir alındı...
LÜTFEN OKUYUNUZ
değerli arkadaşlar bu metinde ülkemizin çektiği ama gözlerden saklanan sıkıntılar vardır. gerçekler vardır...
Şeyhülislam Dürrizade Abdullah;
"Padişahın izni olmadan işgalcilere karşı duranları, asker ve para toplayanları tek tek veya topluca öldürmek din gereği ve görevidir! Milliyetçileri öldürenler gazi sayılır, bu yolda ölenler şehit!"
Yazar Refik Halit Karay;
"...bir patırtı, bir gürültü. Beyannameler, telgraflar... Sanki birşeyler oluyor, birşeyler olacak... Ayol şuracıkta her işimiz, her kuvvetimiz meydanda. Dört tarafımız açık. Dünya vaziyetimizi biliyor. Hülyanın, blöfün sırası mı? Hangi teşkilat, hangi kuvvet, hangi kahraman? Hülyanın bu derecesine, uydurmanın bu şekline ben de dayanamayacağım. Bari kavuklu gibi ben de sorayım: - kuzum Mustafa, sen deli misin?"
bu iki alıntı herşeyi özetliyor aslında. bugün gazetelerdeki alaycı yazılar, cumhuriyeti, demokrasiyi ve mustafa kemal'i yeren yaklaşımlar bugüne has değildi.
maalesef içimizde yunan tohumları, ingiliz ajanları ve amerikan uşakları hep vardı.
din ile, korkuyla ve zorla insanlarımızı bu ülkeyi değil, onlara "sev" denileni seven bir kılığa soktular.
elbette cumhuriyet tarihimizde gelmiş geçmiş liderler bunların karşısında durabilirdi, ama durmadılar...
kolay satıldılar...
"Yunan askerleri köyleri yakıp Türk kadınlarının ırzına geçerken, Kütahya Belediye Başkanı Hüseyin Hüsnü, General Papulas'ı ziyaret ederek başarısını kutladı, 'Kütahya'yı milliyetçilerden kurtardığı için' teşekkür etti..."
işte bu alıntı basiretsizliğimizi gözler önüne sermeye yetiyor.
bölgeye hakimiz, eşbaşkanız diyen başbakanımız;
28 şubat 2011'de natonun libya'da ne işi var derken;
21 Mart'ta nato libyalılar için oradadır diyebiliyor...
arkadaşım...
sen akp, fetullah, ferit veya ingilizlere inanmış, güvenmiş bağlanmış olabilirsin...
sen aramıza sokulan fitnenin kürt, ermeni veya rum tarafı da olabilirsin!
ama unutma;
bu ülke senin, benim, hepimizin...
çanakkale'de şehit olan atalarını "ölü"
pkk ile savaşan ağabeylerini "kelle" olarak görme!
kocatepe'yi
sakarya'yı
kütahya'yı
eskişehir'i
izmir'i
okuyun. şanlı tarihimiz sarayda süleyman'ın hürrem'i günde kaç kere düdüklediği değil,
elinde avucunda bir damla suyu kalmamış dedelerimizin bizler için göğsünü siper ettiği kurtuluş mücadelesidir.
lütfen bu şanlı tarihi unutmayın!
unutturmayın!
birilerini başımıza padişah etmeye çalışmayın!
laik varsa, varlığından yakınmak yerine neden var olduğunu araştırın!
ülkenize,
bayrağınıza,
milletinize ihanet etmeyin.
hain olmayın!
maalesef ülkemiz dürrizade abdullah ve refik halitlerden geçilmez haldedir.
bunlara pirim vermeyin.
akepeden başka kime oy verelim deyip ümitsizliğe de düşmeyin...
türk milleti bu kaos ortamından da çıkmasını bilecektir.
ülkesini seveni terörist, teröriste prens muamelesi yapan
bu yozlaşmış zihniyeti
damarlarında ki asil kanda bulunan kudretle alaşağı etmek varken,
köpek gibi bir köşede oturup ucube muamelesi görmek sana yakışır mı?
...ilgili bölümün yöneticisi konuyu çöpe attığından 2.kez buraya açıyorum...
gün geldi burada ve diğer platformlarda kalbimizi kırdık, hakaretlerle tartıştık. unuttuğumuz birşey var ki; bu ülke hepimizin... ülkemize sahip çıkmalıyız. yakın tarihimizi unutmamalıyız.
üzülerek söylüyorum, arkadaşlar yakın tarihimizden bihaberiz.
osmanlı tarihiyle kendimizi avutmaya, öylesine zihinlerimizi süslemeye dalmışız ki; gözlerimizin önünde elimizden tek tek çalınan değerlerimizi göremez olmuşuz...
MUSTAFA KEMAL
işte bir dönem bu isimde biri yaşadı. bazıları ona dinsiz dedi. laiklik kavramı yüzünden yerden yere vurdu. sevemedi, anlayamadı...
bazıları şeyhülislama inandı, padişahı ve sadrazamı sevdi. ve maalesef gerçekler elimizden bir bir alındı...
LÜTFEN OKUYUNUZ
değerli arkadaşlar bu metinde ülkemizin çektiği ama gözlerden saklanan sıkıntılar vardır. gerçekler vardır...
Şeyhülislam Dürrizade Abdullah;
"Padişahın izni olmadan işgalcilere karşı duranları, asker ve para toplayanları tek tek veya topluca öldürmek din gereği ve görevidir! Milliyetçileri öldürenler gazi sayılır, bu yolda ölenler şehit!"
Yazar Refik Halit Karay;
"...bir patırtı, bir gürültü. Beyannameler, telgraflar... Sanki birşeyler oluyor, birşeyler olacak... Ayol şuracıkta her işimiz, her kuvvetimiz meydanda. Dört tarafımız açık. Dünya vaziyetimizi biliyor. Hülyanın, blöfün sırası mı? Hangi teşkilat, hangi kuvvet, hangi kahraman? Hülyanın bu derecesine, uydurmanın bu şekline ben de dayanamayacağım. Bari kavuklu gibi ben de sorayım: - kuzum Mustafa, sen deli misin?"
bu iki alıntı herşeyi özetliyor aslında. bugün gazetelerdeki alaycı yazılar, cumhuriyeti, demokrasiyi ve mustafa kemal'i yeren yaklaşımlar bugüne has değildi.
maalesef içimizde yunan tohumları, ingiliz ajanları ve amerikan uşakları hep vardı.
din ile, korkuyla ve zorla insanlarımızı bu ülkeyi değil, onlara "sev" denileni seven bir kılığa soktular.
elbette cumhuriyet tarihimizde gelmiş geçmiş liderler bunların karşısında durabilirdi, ama durmadılar...
kolay satıldılar...
"Yunan askerleri köyleri yakıp Türk kadınlarının ırzına geçerken, Kütahya Belediye Başkanı Hüseyin Hüsnü, General Papulas'ı ziyaret ederek başarısını kutladı, 'Kütahya'yı milliyetçilerden kurtardığı için' teşekkür etti..."
işte bu alıntı basiretsizliğimizi gözler önüne sermeye yetiyor.
bölgeye hakimiz, eşbaşkanız diyen başbakanımız;
28 şubat 2011'de natonun libya'da ne işi var derken;
21 Mart'ta nato libyalılar için oradadır diyebiliyor...
arkadaşım...
sen akp, fetullah, ferit veya ingilizlere inanmış, güvenmiş bağlanmış olabilirsin...
sen aramıza sokulan fitnenin kürt, ermeni veya rum tarafı da olabilirsin!
ama unutma;
bu ülke senin, benim, hepimizin...
çanakkale'de şehit olan atalarını "ölü"
pkk ile savaşan ağabeylerini "kelle" olarak görme!
kocatepe'yi
sakarya'yı
kütahya'yı
eskişehir'i
izmir'i
okuyun. şanlı tarihimiz sarayda süleyman'ın hürrem'i günde kaç kere düdüklediği değil,
elinde avucunda bir damla suyu kalmamış dedelerimizin bizler için göğsünü siper ettiği kurtuluş mücadelesidir.
lütfen bu şanlı tarihi unutmayın!
unutturmayın!
birilerini başımıza padişah etmeye çalışmayın!
laik varsa, varlığından yakınmak yerine neden var olduğunu araştırın!
ülkenize,
bayrağınıza,
milletinize ihanet etmeyin.
hain olmayın!
maalesef ülkemiz dürrizade abdullah ve refik halitlerden geçilmez haldedir.
bunlara pirim vermeyin.
akepeden başka kime oy verelim deyip ümitsizliğe de düşmeyin...
türk milleti bu kaos ortamından da çıkmasını bilecektir.
ülkesini seveni terörist, teröriste prens muamelesi yapan
bu yozlaşmış zihniyeti
damarlarında ki asil kanda bulunan kudretle alaşağı etmek varken,
köpek gibi bir köşede oturup ucube muamelesi görmek sana yakışır mı?
...ilgili bölümün yöneticisi konuyu çöpe attığından 2.kez buraya açıyorum...