Uzayda Bir Garip 'X'

Newwave

Altın Üye
Reaction score
0

Uzayda bir garip 'X'

Saatte yaklaşık 18 bin km. hızla hareket eden gök cismi, bilimadamlarını hayrete düşürdü.

Uzay boşluğunda saatte 17 bin 700 km hızla hareket eden "X" şeklindeki görüntü bilim adamlarını hayrete düşürdü.

Hubble Teleskobu'na yansıyan görüntülerin, iki meteorun çarpışması sonrası geride kalan parçalar olduğu tahmin ediliyor.

Bilim adamlarının P/2010A2 adını verdiği gök cismi kalıntısı, bundan yaklaşık 65 milyon yıl önce dinozorları yok eden uzay taşlarıyla aynı gruptan. Eğer, çarpışma teorisi doğrulanırsa, bu insanoğlu tarafından görülen ilk asteroid çarpışması kalıntısı olacak.

Kaliforniya Üniversitesi'nden David Jewitt, "Bu, iki göktaşının çarpışmasına dair yakaladığımız ilk görüntüler olabilir" diyor. "X" şeklindeki bu esrarengiz cisim, geçtiğimiz hafta Hubble Teleskobu tarafından Mars ve Jüpiter arasındaki yerde görüntülendi.

NASA'dan astrofizikçi Dr. Robert Nemiroff, görüntülerdeki cismin daha
öncekilere benzemediğini belirterek, "İlk bakışta, kuyruklu yıldızın bir parçası
gibi ama çekirdeğinin kuyruk kısmından ayrılmış gibi görünmesi
ona farklı bir boyut kazandırıyor." açıklamasından bulundu.

Dünya'ya çarpma ihtimali olan göktaşlarının nasıl yok edileceğine dair
çalışmalara ışık tutabileceği belirtilen konuyla ilgili araştırmalar devam ediyor.

Enteresan görüntülerle ilgili olarak bir diğer görüş ise, göktaşı değil sadece bir gaz bulutu.

ne garip biLinmeyenLer varmıs ya :O

Türkiyenin şu içinde bulunduğumuz 2000 li yıllarda bilim ve Teknoloji açısından dünya ülkeleri arasında ilk sırada olabilmesini çok isterdim.

Havacılık ve Uzay bilimlerini çok seviyorum.

Haberi bizlere ulaştıran Hackhell Onursal Demirbaşı Newwave kardeşime teşekkür ediyorum.

Slymnbrs benimde Havacılık ve Uzay bilimlere ilgim çok ama bu meseleği olanlar takip edilip Amerika gibi gelişmiş ülkelere yüksek ücret talebi ile çağrıyorlar. Tabi daha iyi bir yaşam için kabul etmek zorundalar Amerikada bizim ülkemezden çıkma bilim adamı çok bizim ülkemizde çalışcak yer, laboratuar vermiyorlar veriyorlarsada çok gelişmiş malzeme bulamıyorsun. Amerikada öylemi ? Alıyorlar başka ülkelerden bilim adamlarını biz bulduk biz yaptık diye havalanıyorlar. (Ülkeler: Japonya,Türkiye,Almanya vb..)

Geri