"Uzay"a gidiş tarihimiz belli oldu!

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Yerli otomobil kadar kamuoyunda yer bulmasa da Türkiye’nin önemli projelerden biri de yerli uçak. İlk yerli uçağın 2014’te havada olması hedefleniyor. uzay mekiğinde ise hedef 2023. CNBCe’nin sorularını yanıtlayan Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım, uzay mekiğinde ABD modelini takip edeceklerini dile getirerek, “Önümüzde 11 yıl var. uçak üretimiyle ilgili çalışmanın yanında bu konuyla ilgili de çalışma başlattık. İmkânları kullanarak bu konuda da çalışmaları yürüteceğiz. İnanıyorum 2023’te Türkiye uzaya gidecek” dedi. 2011 yılında yerli uçağın üretilmesi için çalışmaya başladıklarını hatırlatan Yıldırım şunları söyledi: “Kendi mühendislerimizle yapacağımız uçağımızı da 2014’te göreceğiz. Üretilecek ilk uçak 4 kişilik olacak. Tüm havaalanlarına gidebilecek.”

GAZETE HABERTÜRK

Dünyada aktif olarak uzay mekiği kullanan ülke kaldı mı?

THK epey uçmuş gitmiş Fezalara ...2014 'te yapacağı uçak 4 kişilik eğitim amaçlı planör gibi birşey olacak .
Küçümsemek için söylemiyorum ama biraz gerçekçi olun ,uçmayın uçurtmayın milletin aklını ..Sanki sanarsın boing olmuşta çatır çatır envai çeşit uçak üretiyor 2023'te de mekik yapacak ...

2014 de kağıttan uçak yapıp atabiliriz anca bu sanayi ile bu ekonomi ile yerli uçak yapmamız suyun altında nefes almamıza eş değer :laugh:

Ekonomimiz dışa bağımlıyken uzaya ancak lafta gideriz.

Uçak konusunda o kadar küçümsemeyin uçak teknolojisi çok eski inanın bu ülke istese kolayca uçak yapabilir.
Ha yapılan uçak ne kadar iyi olur o tartışılır.

Geri