uyurken düşer gibi olup sıçramak.!!!!

Gergin Uyuma Tehlikesi : Yeterince uyuduğumuz halde hala ısrarla dinlenemememizin bir nedeni zihnimizi çeşitli sorunlarla baş başa bırakmamızdır. Bu sorunlardan biri gergin uyumamız, diğeri tok halde iken uyumamızdır. Her iki durumda karabasanlar ve kötü rüyalar görmemiz mümkündür.

Bazı kişiler uykuya yattığında kaslarını, omuzlarını, dizlerini iyice gererler. uyku mekanizması vücudu gevşetmeye çalışır. Bazen tam gevşerken insan ani boşluğa düşer gibi irkilebilir.
Bunu bir defa yaşamışsanız derhal kendinizi kontrol etmelisiniz. Uyurken tüm adalelerimize "gevşe, rahat ol, boşluğa düşmüş gibi kendini bırak" emrini vermeliyiz. Bu emri bir süre devamlı verdiğimizde uyku anında alt şuurumuz bu emirleri bilinçli olarak almasa bile otomatik olarak uygulamaya koyar ve her defasında gevşemiş olarak uyuruz.
Aksi takdirde edineceğimiz gergin uyuma alışkanlığı, beynimizin uyku boyunca kaslarımıza sürekli gerilme emri göndermesine yol açacaktır.
Bu durum hem kasları sürekli çalıştırarak yoracak, tahrip edecektir; hem de beyni meşgul ederek yoracaktır. Böyle bir uykunun sonu yorulmuş olarak uyanmaktır.

MIŞ

banada oluoo yha :( :(

yha uçurumdan düşüyorum yha merdivenlerden inerken ayağımı boşa basıyorum yuvarlanıyorum :(:(

facetoface' Alıntı:
ruhun bedenden ayrılması mı ? zuhaha :)
adını hatırlyaymadıgım bir bilim dergisinde okumustum
darwin'in evrim teorisinden yola cıkarak insanın evrimleşerek maymundan türediğini soylebiliriz
ve yine bu teoriye baglı olarak soyle bir yol izleyebiliriz;
maymunlar bir daldan diğer dala atlarken, diğer dala tutunamayıp düşecekmiş gibi olur
insanoğlu da bazen uykuya geçiş anında aynı duruma benzer bir olay yaşar
işte düşer gibi olmamızın sebebi bilimsel olarak budur diye okumustum
ama ruh bedenden ayrılır mı ayrılmaz mı o tur konularla ilgilenmedigim icin bilemiycem :)

cok saçma sapan yi yazıymış o bilim dergisindeki....

cenabet yatınca olma ihtimali var mı aacaba merak ettim... belki ondandır ....

Geri